Αυξάνονται τα «χαράτσια», μειώνονται τα έσοδα του ΕΦΚΑ

Αυξάνονται τα «χαράτσια», μειώνονται τα έσοδα του ΕΦΚΑ

Ιούνιος 19, 2017 - 16:03
1 σχόλια

Αύξηση 1% σημείωσε ο δείκτης κύκλου εργασιών στον τομέα υπηρεσιών παροχής καταλύματος και εστίασης το α' τρίμηνο εφέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του α' τριμήνου 2016, έναντι μείωσης 11,2% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου το 2016 προς το 2015.Σύμφωνα επίσης με την ΕΛΣΤΑΤ, ο ίδιος δείκτης το α' τρίμηνο 2017 προς το δ' τρίμηνο 2016 παρουσίασε μείωση 28,8% έναντι μείωσης 26,6% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου το 2016, καταδεικνύοντας την έντονη εποχικότητα του κλάδου.

ΟΟΣΑ: ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
Ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας 1,1% φέτος και 2,5% το 2018 προβλέπει ο ΟΟΣΑ στην εξαμηνιαία έκθεση για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας (Economic Outlook), ενώ εκτιμά ότι το πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα θα μειωθεί από το 3,8% του ΑΕΠ που ανήλθε πέρυσι, αλλά θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, πάνω από το 2,5% του ΑΕΠ φέτος και το επόμενο έτος. Αναφορικά με το δημόσιο χρέος, ο ΟΟΣΑ σημειώνει ότι αυτό έχει σταθεροποιηθεί, αλλά παραμένει πολύ υψηλό και απαιτείται «πρόσθετη ελάφρυνση για να διασφαλισθεί η μεσο - μακροπρόθεσμη δημοσιονομική βιωσιμότητα».

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΙΡΑ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Σήμερα , Δεύτερα 19 Ιουνίου το επόμενο σεμινάριο
 Η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, μέλος του δικτύου Enterprise Europe Network,  για τα διαδραστικά σεμινάρια, «Marketing και Εξωστρέφεια» με έμφαση στις Προτεραιότητες των  Μικρών  και Μικρομεσαίων  Οικογενειακών Επιχειρήσεων έτυχε μεγάλης αποδοχής από τα μέλη του Επιμελητηρίου Αρκαδίας που παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον και τις δύο σειρές σεμιναρίων.
Το επόμενο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα 19 Ιουνίου στις 5 μ.μ.-9.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, 25ης Μαρτίου & Πανός 21.
Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr μπορείτε να βρείτε την αίτηση συμμετοχής καθώς και περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο.

ΕΦΚΑ: ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ
Σε επίπεδα της τάξης του 40% υποχώρησε η εισπραξιμότητα των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτών τον Απρίλιο. Σύμφωνα με τα Νέα, για τις εισφορές του Απριλίου εισπράχθηκαν μόνο 95 εκατομμύρια ευρώ, έναντι βεβαιωμένων εσόδων περίπου 250 εκατ. ευρώ. Τον Μάρτιο εισπράχθηκαν 177 εκατ. ευρώ και τον Φεβρουάριο 108 εκατ. ευρώ. Στο μεταξύ, η καθιέρωση από το 2018 νέου τρόπου υπολογισμού των εισφορών θα φέρει αυξήσεις για 1,4 εκατομμύρια ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες. Οι εισφορές θα υπολογίζονται στο φορολογητέο εισόδημα της προηγούμενης χρονιάς, χωρίς να αφαιρούνται οι εισφορές που έχουν καταβληθεί στον ΕΦΚΑ.


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Πώς περιμένουν να πληρώνουμε τον ΕΦΚΑ όταν έχουν τόσο τραγικά μεγάλα ποσοστά επί του εισοδήματος; Και μετά το 2018 σχεδιάζουν να μην σου τον αφαιρούν από το φορολογητέο εισόδημα. Να έχεις δηλαδή πλασματικά μεγαλύτερο εισόδημα για να βγαίνουν τα ΝΟΥΜΕΡΑ, αλλά όχι οι ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ. Φούσκα πάλι. Νέα μέτρα πάλι.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.