Αυτοψία στις καταστροφές από την κακοκαιρία στον Δήμο Μεγαλόπολης (pics,vid)

Αυτοψία στις καταστροφές από την κακοκαιρία στον Δήμο Μεγαλόπολης (pics,vid)

Ιανουάριος 30, 2019 - 12:44
1 σχόλια

Περιοδεία έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας μαζί με μηχανικούς της Περιφέρειας και επιστήμονες από το ΙΓΜΕ, ΓΕΩΤΕΕ και το Πανεπιστήμιο Πατρών καθώς και με τον συνάδελφο Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Ρουμελιώτη, σε χωριά του Δήμου Μεγαλόπολης (Μακρύσι, Ίσαρη, Βάστα, Φαλαισία(Μπούρα), Άκοβο, Οικισμός Γούπατα), την Τρίτη 29 Ιανουαρίου.

Στις περιοχές αυτές, όπως και στον οικισμό Σπανέικα της ΤΚ Πετρίνας η κακοκαιρία και οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν πολλά προβλήματα.

Στο Μακρύσι υπήρξαν φαινόμενα ερπυσμού, στο Ίσαρι σε δύο στροφές έχει κοπεί ο δρόμος, ενώ στο Άκοβο υπάρχουν καθιζήσεις σε πάνω από 10 σημεία.

Ο κ. Γιαννακούρας τόνισε:

"Μία ακόμα περιοδεία -αυτοψία, αυτή τη φορά σε χωριά του Δήμου Μεγαλόπολης, που επλήγησαν από την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών.

Πολλά προβλήματα υπάρχουν στο Μακρύσι, στο Άκοβο-Γούπατα, στο Ίσαρη- Βάστα, στα Σπανέικα. Οι δρόμοι λόγω καθιζήσεων είναι προσβάσιμοι μόνο από μικρά οχήματα και εμείς με τους μηχανικούς της Περιφέρειας, αλλά και του ΙΓΜΕ, του ΓΕΩΤΕΕ καθώς και του Πανεπιστημίου Πατρών, τα είδαμε από κοντά και βρήκαμε κάποιες λύσεις αρχικά για προσωρινή αποκατάσταση των ζημιών και κατόπιν , όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, για οριστικές λύσεις.

Είδαμε τα προβλήματα και βρήκαμε κάποιες λύσεις, άλλες προσωρινές και άλλες οριστικές.

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Τετάρτης θα βάλουμε χρήματα για την αποκατάσταση όλων των ζημιών που έχουν προκληθεί και σκοπός μας είναι αρχικά να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις ώστε οι δρόμοι να είναι προσβάσιμοι και όταν ο καιρός φτιάξει να προχωρήσουμε στις οριστικές παρεμβάσεις.

Είμαστε συνέχεια στους δρόμους για να βλέπουμε από κοντά τις ζημιές και να δίνουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις, αφού η περιοχή μας δυστυχώς επλήγη πάρα πολύ από την κακοκαιρία και τα προβλήματα είναι πάρα πολλά."

 

Video: 

Δ Μεγαλόπολης: Αυτοψία στις καταστροφές από την κακοκαιρία


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Μν σας απασχολεί τπτ όσο υπάρχει η δημαρχαρα στην Μεγαλοπολη κ οι τέως. Θα πατήσει το κουμπί κ θα τα βάλει όλα στον αυτόματο. Ο άνθρωπος είναι πολυ μπροστά.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.