Αυτοδιοικητικές εκλογές τον Μάιο «δείχνει» τροπολογία που κατέθεσαν 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Αυτοδιοικητικές εκλογές τον Μάιο «δείχνει» τροπολογία που κατέθεσαν 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ιούλιος 11, 2018 - 07:52
0 σχόλια

Σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσαν 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι αυτοδιοικητικές εκλογές προετοιμάζονται για την προηγούμενη Κυριακή από τις Ευρωεκλογές, δηλαδή στις 18-19 Μαΐου.

Όπως αναφέρεται στην τροπολογία, «προτείνεται κατ' εξαίρεση και για πρώτη εφαρμογή του σχεδίου νόμου («Κλεισθένης») η διενέργεια των αμέσως επόμενων δημοτικών και περιφερειακών εκλογών στον προβλεπόμενο με το υφιστάμενο νομοθετικό χρόνο, δηλαδή την προηγούμενη Κυριακή από την ημέρα διενέργειας ψηφοφορίας για την επιλογή των αντιπροσώπων της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του έτους 2019 και η εγκατάσταση των νέων δημοτικών και περιφερειακών αρχών να γίνει την 1η Σεπτεμβρίου του 2019 και να λήγει την 31η Δεκεμβρίου του 2023».

Η τροπολογία τιτλοφορείται «Ημερομηνία Αυτοδιοικητικών Εκλογών κατά την πρώτη εφαρμογή του ''Κλεοσθένη I''».

Σημειωτέον ότι στις προωθούμενες διατάξεις του σχεδίου νόμου ορίζεται ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Τύπο, η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών αναμένεται να κάνει δεκτή την τροπολογία των «16», που είναι οι: Ιωάννης Στέφος, Χρήστος Αντωνίου, Σταύρος Αραχωβίτης, Δημήτρης Βέττας, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Μανώλης Θραψανιώτης, Νίνα Κασιμάτη, Αστέριος Καστόρης, Παναγιώτα Κοζομπόλη, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Κώστας Μορφίδης, Γιώργος Παπαφιλίππου, Ανδρέας Ριζούλης, Βασίλης Τσίρκας και Γιώργος Τζόγκας.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.