Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Στο Β’ στάδιο εγγραφής η μεταφορά εικόνας του Αγ. Γεωργίου από τα Άνω στα Κάτω Δολιανά

Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Στο Β’ στάδιο εγγραφής η μεταφορά εικόνας του Αγ. Γεωργίου από τα Άνω στα Κάτω Δολιανά

Απρίλιος 02, 2019 - 08:38
0 σχόλια

Με χαρά σας ενημερώνουμε, ότι μετά από αίτηση της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. 5ΕΝΤΕ, το έθιμο της μεταφοράς της εικόνας του Αγίου Γεωργίου από τα Άνω στα Κάτω Δολιανά πέρασε στο Β’ Στάδιο Διαδικασίας Εγγραφής Στοιχείων Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Εθνικό Ευρετήριο ΑΠΚ της Ελλάδας. (Δείτε σχετικά στο http://ayla.culture.gr/prokrisi-sto-b-stadio-eggrafis-2019/).

Το Εθνικό Ευρετήριο ΑΠΚ είναι η αποτύπωση στοιχείων της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας με τη μορφή ευρετηρίου. Φιλοδοξεί να αποτελέσει μια έγκυρη και επικαιροποιημένη εικόνα της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας. ( Δείτε σχετικά στο http://ayla.culture.gr)

Η πρόκριση στο δεύτερο στάδιο της διαδικασίας δεν συνεπάγεται και την εγγραφή του στοιχείου στο Εθνικό Ευρετήριο της Ελλάδας.

Προκειμένου να εγγραφεί ένα από τα προτεινόμενα στοιχεία άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αποδεδειγμένη ενήμερη συναίνεση και η ενεργός συμμετοχή των ίδιων των φορέων της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς (τοπικών και άλλων κοινοτήτων, φορέων, προσώπων κ.ά.).

Για τον λόγο αυτό σας καλούμε σε συνάντηση όλων των φορέων αλλά και των απλών πολιτών των Δολιανών, σε μια παρουσίαση-συζήτηση της πρότασης, προκειμένου το ιδιαίτερο αυτό έθιμο του χωριού μας να καταγραφεί ανάμεσα στα σημαντικά γεγονότα της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας.

Η συνάντηση θα γίνει την Τετάρτη 3 Απριλίου, στις 07:00 μ.μ. στον χώρο του Παλαιού Σχολείου στα Κάτω Δολιανά.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.