Αξιοποίηση και ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων στο λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης (photos)

Αξιοποίηση και ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων στο λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης (photos)

Μάιος 30, 2015 - 12:37
0 σχόλια

Περιοδεία σε αρχαιολογικούς χώρους στο Λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης πραγματοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Β.Γιαννακούρας μαζί με τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Γιάννη Σταματάκο, καθώς και με μηχανικούς της Περιφέρειας. Στόχος της επίσκεψης αυτής, η επίλυση διαφόρων προβλημάτων που υπάρχουν σε οδικά έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια στην περιοχή για την αξιοποίηση και ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων.
 
Οι σταθμοί της περιοδείας στους οποίους έγινε επιτόπια αυτοψία είναι η Μεγαλόπολη, το Λύκαιοn Όρος, η Αρχαία Γόρτυνα και o Λούσιος.

Υπήρξε μiα εποικοδομητική η συζήτηση με τους αρχαιολόγους, ώστε να λυθούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν, ανέφερε ο κ. Γιαννακούρας, τονίζοντας ότι η επίσκεψη θα επαναληφθεί.
 
«Έκπληξη η ιστορικότητα και η ομορφιά της Μονής Καλαμίου στο φαράγγι του Λουσίου και η συνάντηση με τη μοναχή Αλεξία, από την οποία έμαθα πολλά για τη μονή και ακούσα τα αιτήματά τους, που συνοψίζονται στην ανάδειξη της μονής», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης. Τέλος στην περιοδεία έδωσε η συνάντηση με τον πρόεδρο του Ατσίχολου.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.