Αύριο γίνεται η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων του Συλλόγου Συμβασιούχων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Αύριο γίνεται η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων του Συλλόγου Συμβασιούχων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Ιούλιος 22, 2010 - 14:33
2 σχόλια

Όπως ήδη θα γνωρίζετε βιώνουμε μία απίστευτη κατάσταση, που προηγούμενο της δεν έχει υπάρξει όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται σε λειτουργία το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με έδρα την Τρίπολη. Αυτή η κατάσταση έχει να κάνει με το γεγονός ότι 65 συμβασιούχοι υπάλληλοι οι οποίοι εργάζονταν επί σειρά ετών στο Πανεπιστήμιο, βρίσκονται απολυμένοι εδώ και τρεις μήνες και η Πρυτανεία μπροστά σε αυτή την δυσμενή κατάσταση σιωπά.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Πριν τις πρυτανικές εκλογές ο νυν εκλεγμένος Πρύτανης κ. Παπαθεοδώρου αλλά και όλο το Πρυτανικό σχήμα είχε δεσμευτεί για την οριστική λύση του προβλήματος των συμβασιούχων υπαλλήλων λέγοντας χαρακτηριστικά ότι όλοι θα παραμείνουν και θα συνεχίσουν να εργάζονται κανονικά σε αυτό. Αναγνώρισε ότι οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ότι το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με μεμονωμένες περιπτώσεις ούτε με κάποια Τμήματα του Πανεπιστημίου. Είναι πρόβλημα συνολικό, διοικητικό, κοινωνικό και αφορά την λειτουργία του Ιδρύματος. Πάνω σε αυτά τα δεδομένα πρότεινε και μία σειρά από μέτρα έτσι ώστε να βρεθεί μία μόνιμη λύση.

Τι έγινε όμως ύστερα από την εκλογή του; Το μόνο που έγινε ήταν μία μικρή παράταση των συμβάσεων, δίμηνης διάρκειας και στην συνέχεια υπήρξε η απόλυση όλων των υπηρετούντων συμβασιούχων υπαλλήλων. Επρόκειτο για προσωπικό άρτια καταρτισμένο με εμπειρία και τεχνογνωσία. Το πρόσχημα ήταν ότι πλέον δεν υπάρχουν άλλοι οικονομικοί πόροι και συνεπώς η οποιαδήποτε δυνατότητα σύναψης συμβάσεων . Άραγε αυτό δεν ήταν γνωστό και νωρίτερα; Πριν τις οριστικές απολύσεις όμως εξακολουθούσαν να υπάρχουν δεσμεύσεις από τον κ. Πρύτανη ότι θα είναι στο πλευρό μας, σε οτιδήποτε χρειαστούμε ακόμη και αν αναζητήσουμε λύση μέσω της δικαστικής οδού. Όλα αυτά βέβαια μόνο λόγια αποδείχτηκαν γιατί στην πράξη δεν επιβεβαιώθηκε τίποτα. Αμέσως μετά τις απολύσεις είδαμε να βγαίνουν ακόμη και προκηρύξεις θέσεων. Επίσης κάποιοι συμβασιούχοι υπάλληλοι μη έχοντας άλλη λύση, προσέφυγαν στην δικαιοσύνη και κατόπιν τούτου ζητήθηκε από τον κ. Πρύτανη να παρευρεθεί στο δικαστήριο και να στηρίξει τον δίκαιο αγώνα. Ο ίδιος όμως όχι μόνο επέλεξε να μην παρευρεθεί αλλά και να εξουσιοδοτήσει νομικό εκπρόσωπο, ο οποίος πήρε αρνητική στάση απέναντι στο θέμα των συμβασιούχων, αναγνωρίζοντας μας πλέον ως ξένο σώμα και λέγοντας χαρακτηριστικά ότι σας λυπόμαστε και δυστυχώς δεν σας υπολογίζουμε.

Εμείς σαν σύλλογος συμβασιούχων Πανεπιστημίου Πελοποννήσου δεν ζητήσαμε από κανέναν να μας λυπηθεί. Παλεύαμε και παλεύουμε για τα δίκαια αιτήματα μας. Πιστέψαμε σε μια Πρυτανική αρχή η οποία θα σκύψει πάνω στα προβλήματα μας και θα εργαστούμε από κοινού για να οδηγήσουμε το Πανεπιστήμιο εκεί που του αξίζει. Αντ΄αυτού αυτό που εισπράξαμε ήταν τα εύκολα λόγια τα οποία έμειναν μόνο στα χαρτιά όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο των Πρυτανικών αρχών, το οποίο πραγματικά ξεκίνησε με ένα σημαντικό επίτευγμα, την απόλυση 65 υπαλλήλων.

Ο Σύλλογος Συμβασιούχων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου


2 Σχόλια

Δεν θα δικαιωθεί κανένας.Τζάμπα αγωνιάτε. Η απόφαση έχει παρθεί να μην δικαιωθεί κανένας.

Αυτό ισχύει σε όλη την ελλάδα και σε όλους τους συμβασιούχους. διώχνουν κόσμο από παντού!