Το αυριανό πρόγραμμα εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων

Το αυριανό πρόγραμμα εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων

Νοέμβριος 20, 2010 - 10:00

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αρκαδίας θα πραγματοποιήσει εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στις 21 Νοεμβρίου 2010 στην Τρίπολη.

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010
Γενικός Σημαιοστολισμός από της ανατολής μέχρι της δύσης ίου ηλίου της 21ης Νοεμβρίου 2010
07.00 π.μ. Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών με φροντίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας και η Στρατιωτική και Δημοτική Μουσική θα περιέλθουν χωριστά τους δρόμους της πόλης και θα παιανίζουν θριαμβευτικά θούρια και εμβατήρια.

08.30 π.μ. Επίσημη έπαρση της Σημαίας στην Κεντρική Πλατεία Αγίου Βασιλείου με συμμετοχή της Στρατιωτικής Μουσικής της IV Μεραρχίας Πεζικού και Στρατιωτικού Αποσπάσματος δύναμης διμοιρίας οπλιτών, κατόπιν σχετικής διαταγής της IV Μεραρχίας Πεζικού.
10.30 π.μ. Τέλεση επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου, χορο-στατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.
11.00 π.μ. Συγκέντρωση των Επισήμων και του Λαού και παράταξη τμημάτων Στρατού, κατά τις διαταγές της IV Μεραρχίας Πεζικού στο χώρο του Μνημείου των Αρχιερέων και Προκρίτων, όπου θα γίνει Επιμνημόσυνη δέηση. Κατάθεση Στεφάνων, Σιγή ενός λεπτού, στη μνήμη των ενδόξων νεκρών του Έθνους. Η τελετή θα κλείσει με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
5.10 μ.μ. Υποστολή σημαίας
Φωταγώγηση τις βραδινές ώρες της 21ης Νοεμβρίου 2010. όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, της Περιφέρειας, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, του Δημοτικού Καταστήματος Τρίπολης, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, των Τραπεζών και Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας καθώς και οδών, πλατειών, αρχαιολογικών χώρων και Μνημείων της Τρίπολης

Πηγή: Αρκαδικές Ειδήσεις

Ειδήσεις: