Άθλος Μαινάλου: Όλοι στον «αγώνα περιπέτειας» στην ορεινή Αρκαδία

Άθλος Μαινάλου: Όλοι στον «αγώνα περιπέτειας» στην ορεινή Αρκαδία

Οκτώβριος 23, 2014 - 15:14
0 σχόλια

Το διήμερο 25 και 26 Οκτωβρίου η καρδιά του αθλητισμού θα χτυπά στην Αρκαδία, καθώς για πέμπτη χρονιά διοργανώνεται ο Άθλος Μαινάλου ο οποίος προσελκύει κάθε χρόνο πλήθος αθλητών από ολόκληρη την Ελλάδα, ενισχύοντας την επισκεψιμότητα  της  Αρκαδίας.

Περιοχές της καταπράσινης Γορτυνίας θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον της αθλητικής κοινότητας, καθώς σημαντικοί αθλητές από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδας, θα βρεθούν στη Βυτίνα και θα λάβουν μέρος στον αγώνα περιπέτειας όπως έχει χαρακτηριστεί αυτή η διοργάνωση. Να αναφέρουμε εδώ ότι χορηγός είναι ο δήμος Γορτυνίας και ότι ο Όμιλος Κυρίων Βυτίνας θα προσφέρει εδέσματα σε όσους βρεθούν στον Άθλο Μαινάλου στην πλατεία της Βυτίνας.

Οι πολύ επιτυχημένες και ποιοτικές διοργανώσεις των προηγούμενων ετών έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον πολλών αθλητών οι οποίοι παίρνουν μέρος στα αγωνίσματα του ορεινού τρεξίματος και της ορεινής ποδηλασίας, απολαμβάνοντες τις μαγευτικές διαδρομές των ορεινών όγκων της Αρκαδίας.

Το ArcadiaPortal.gr είναι χορηγός επικοινωνίας και θα βρίσκεται στη Βυτίνα για να σας μεταφέρει ρεπορτάζ με βίντεο και φωτογραφίες από την μεγάλη αυτή διοργάνωση.

Στον Άθλο Μαινάλου θα συμμετάσχουν 210 αθλητές στην ορεινή ποδηλασία και περίπου 135 αθλητές στο ορεινό τρέξιμο. Ενδεικτικά να σας αναφέρουμε μερικούς από τους μεγάλους αθλητές όπως ο Αρκουμάνης , ο Σλαβομιρ Ματρα, ο Γρηγόρης Καλογερόπουλος και ο Δημητρόπουλος.

Οι διαδρομές στο ποδήλατο και στο τρέξιμο είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να μπορεί να συμμετέχει με άνεση ένας μέσος αθλητής, αλλά επίσης να μπορεί  ταυτόχρονα να τεστάρει την πορεία της προετοιμασίας του και ο έμπειρος του αθλήματος.

Οι διοργανωτές έχουν κρατήσει την ίδια διαδρομή καθώς αρκετοί αθλητές την χρειάζονται για να κάνουν test. Αυτή τη στιγμή γίνεται σηματοδότηση της διαδρομής και ίσως γίνουν κάποιες μετατροπές αν υπάρξει πρόβλημα. Να αναφέρουμε εδώ ότι οι διοργανωτές θα κρατήσουν και κομμάτια από την σηματοδότηση κομματιών που έχει κάνει ο ΣΑΟΟ.

Οι διαδρομές ορεινού τρεξίματος θα είναι δύο

 Α΄ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Μεσαίας δυσκολίας, 19 ΚΜ με 680μ  συνολική υψομετρική διαφορά .

Β΄ΔΙΑΔΡΟΜΗ (fun race) :10 ΚΜ με  280μ  συνολική υψομετρική διαφορά

Το σίγουρο είναι ότι όποιος βρεθεί στη Γορτυνία το διήμερο θα έχει την τύχη να απολαύσει ένα μοναδικό θέαμα με πολλές συγκινήσεις. Όσοι όμως δεν καταφέρουν να οργανώσουν μια μικρή εκδρομή στην κοντινή Βυτίνα θα μπορούν μέσα από τις αναρτήσεις του ArcadiaPortal να απολαύσουν στιγμιότυπα από τον αγώνα και τις απονομές των αθλητών.

 

Προηγούμενο άρθρο
Η ιστορία του White Hart Lane

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.