Αθλητικοί σχολικοί αγώνες «Λεωνίδεια 2018» (pics,vid)

Αθλητικοί σχολικοί αγώνες «Λεωνίδεια 2018» (pics,vid)

Μάιος 25, 2018 - 08:43
0 σχόλια
Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 20 Μαΐου με επιτυχία οι σχολικούς αγώνες στίβου "ΛΕΩΝΙΔΕΙΑ 2018", από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Νότιας Κυνουρίας στο βοηθητικό γήπεδο των αθλητικών εγκαταστάσεων Λεωνιδίου, με τη συμμετοχή μαθητών από όλα τα σχολεία του Δήμου Νότιας Κυνουρίας.

 

Στα φετινά "ΛΕΩΝΙΔΕΙΑ" τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο κ. Γεώργιος Πουλάκος, ο οποίος διετέλεσε πολλά χρόνια Καθηγητής Φυσικής Αγωγής στον τόπο μας, με πολλές και σπουδαίες διακρίσεις των αθλητών/μαθητών του σε αγώνες στίβου. Τιμητική πλακέτα του απενεμήθη από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρη Κολινιώτη.
 

 

Πριν την έναρξη των αγώνων αναγνώστηκε μήνυμα του συμπατριώτη μας πρώην υπουργού κ. Δημήτρη Ρέππα, ο οποίος διετέλεσε μαθητής του κ. Πουλάκου.

Το μήνυμά του αναφέρει τα εξής:
 

"Ο άνθρωπος έχει ανάγκη μιας διαρκούς συμμαχίας με την ευθύνη, την αλήθεια και τη μνήμη. Ο αγώνας για την ευθύνη και την αλήθεια δεν είναι νεογέννητος, αν και είναι αναγκαστικά διαρκώς ανανεούμενος. ΄Εχει ιστορική ρίζα γι΄αυτό η συμμαχία με τη μνήμη βοηθάει όχι μόνο να γνωρίζουμε τα γεγονότα, αλλά κυρίως το ρόλο των προσώπων σε αυτά τα γεγονότα.
 
Φίλες και φίλοι συμπατριώτες, αγαπητέ μου καθηγητή,
 
αισθάνομαι πως αξίζει να ειπωθούν τα παραπάνω ως εισαγωγή για έναν άνθρωπο που συμμετείχε ενεργά στην ιστορία του Λεωνιδίου για μια περίοδο και στην ιστορία της δικής μας εφηβείας. Ο αγαπημένος μας καθηγητής, ο γυμναστής μας κύριος Γιώργος Πουλάκος διαχειρίσθηκε σε τόπο απρόσιτο με κοινωνία κλειστή τους μαθητές του-μεταξύ των οποίων κι εγώ- με υποδειγματική παιδαγωγική αντίληψη. Σεμνός και λιγομίλητος αλλά και επίμονος με έντονη προσωπικότητα, πέτυχε να εγκαθιδρύσει στην καθημερινότητά μας, πέραν της μελέτης, μια βιωματική σχέση με τον αθλητισμό. Αυστηρός στις υποδείξεις και παρατηρήσεις του, επιεικής στην αξιολόγηση και βαθμολόγηση, απαιτητικός στην πειθαρχία για το απόλυτο κατά το μάθημα, αλλά και αφειδώλευτος σε φιλία προς όλους μας εκτός μαθήματος, με τη δουλειά του ανέδειξε αθλητές και ομάδες με λαμπρές επιτυχίες και κυρίως συνέβαλλε στο να διαμορφωθούν προσωπικότητες με στέρεες αρχές.
 
Ας φανταστούμε το Λεωνίδιο στη δεκαετία του ΄60, στην οποία εγώ αναφέρομαι, χωρίς υποδομές, χωρίς ερεθίσματα και αναζητήσεις, εσωστρεφές, στο τέρμα μιας διαδρομής. Αυθεντικό και πανέμορφο, στο κέντρο της καρδιάς μας, αλλά και τόσο μακρινό για να μπορούν να φθάνουν σε αυτό τα φώτα και οι ήχοι των αστικών κέντρων. Χάρη στο Γιώργο Πουλάκο διαμορφώθηκε μια δημιουργική κυψέλη για τον ελεύθερο χρόνο, που ήταν και μια εστία χαράς για όλους μας. Με στυλοβάτη τον καθηγητή μας, ο αθλητισμός γέμισε τη ζωή μας χωρίς πολλά άλλα, όπως δεν μπορεί να γεμίσει η ζωή των νέων σήμερα αν και ζουν στην εποχή της αφθονίας των αγαθών και των τεχνολογικών δυνατοτήτων.
 
Η σχολική τσάντα συνήθως πάνινη και χειροποίητη, τα αθλητικά παπούτσια ούτε μπορούσαμε να φανταστούμε πώς ήταν, το αθλητικό φανελάκι με γαζωμένο πάνω του ένα τετράγωνο κομμάτι ύφασμα με το όνομα ή τον αριθμό φτιαγμένα από μαύρη κορδέλα και ραμμένα στο χέρι. Είναι λίγες από τις εικόνες που μας ακολουθούν από τότε για όλη μας τη ζωή. Εμείς   όμως πετάγαμε στα ουράνια μεταφορικά, αλλά και κυριολεκτικά αφού ούτε το τσιμέντο, ούτε τα χαλίκια στο στίβο και το γήπεδο, ούτε ο ήλιος, ούτε η βροχή ήταν για μας το παραμικρό εμπόδιο. Είχαμε φτερά στην ψυχή μας.
 
Ο λόγος του Γιώργου Πουλάκου  λακωνικός, ο τρόπος του μεθοδικός, συνέβαλλε στο να δούμε πιο αισιόδοξα και πιο ευχάριστα τη ζωή μας, προσφέροντας μας ένα κίνητρο να κρατηθούμε μακριά από ζημιογόνες συνήθειες και άγονους προσανατολισμούς. Τα χρόνια μας αυτά έμειναν αλάβωτα και αλώβητα από όσα θα μπορούσαν να μας τραυματίσουν και να μας αιχμαλωτίσουν. Έτσι, η εφηβεία μας έγινε προίκα μας για τη μετέπειτα ζωή μας.
 
Καθηγητά μας, έχεις την αγάπη και την εκτίμηση που αναβλύζουν από την ευγνωμοσύνη μας προς εσένα.
 
Αναπολώ τα χρόνια εκείνα που ήταν χρόνια όπου δοκιμάσαμε αλλά και δοκιμαστήκαμε από τα πιο πηγαία, τα πιο γνήσια συναισθήματα. Ο τιμώμενος Γιώργος Πουλάκος έγινε αναπόσπαστο μέλος  ως ο οδηγός μιας ολόκληρης γενιάς που έμαθε απ΄αυτόν πολλά για τον αθλητισμό αλλά και για τη ζωή. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο φίλο  Δήμαρχο και όλους όσοι πήραν αυτήν την πρωτοβουλία να τιμήσουν ένα εμβληματικό πρόσωπο της νιότης μας".
 
 
Σας χαιρετώ με συγκίνηση και αγάπη,
 
Δημήτρης Ρέππας.
 

 

Από το leonidion.gr
Ειδήσεις: 
Video: 

Μαθητικοί αγώνες "Λεωνίδεια 2018"


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.