Αθλητικές στιγμές του παρελθόντος (μέρος 3ο): 26-3-80 Παναρκαδικός-Ηρακλής 0-0

Αθλητικές στιγμές του παρελθόντος (μέρος 3ο): 26-3-80 Παναρκαδικός-Ηρακλής 0-0

Οκτώβριος 15, 2010 - 15:55
1 σχόλια

Συνεχίζοντας το καθιερωμένο αφιέρωμά μας σε ιστορικές στιγμές του παρελθόντος, πηγαίνουμε το χρόνο πίσω 30 χρόνια και πιο συγκεκριμένα στις 26 Μαρτίου του 1980, όταν και ο Παναρκαδικός φιλοξένησε στην Τρίπολη τον Ηρακλή στη ρεβάνς του 1-0 του Καυταντζογλείου για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1979-80.

Λεζάντα: Η ενδεκάδα του Παναρκαδικού
Όρθιοι: Καλοπίσης ,Κουμπούνης, Ηλιόπουλος, Ρούμπης, Καλιφασάς, Γεωργούλης
Καθιστοί: Δημάκης, Αντωνάκης, Σαλαπάτας, Λερίδης, Δράνης

Ο αγώνας ρεβάνς που έγινε στην Τρίπολη ήταν σίγουρα το γεγονός της χρονιάς για την πόλη. Το ενδιαφέρον των φιλάθλων για την αναμέτρηση ήταν τέτοιο, ώστε αρκετοί καταστηματάρχες έκλεισαν από νωρίς τα καταστήματα τους, ώστε να κατηφορίσουν στο γήπεδο, ενώ με τις …ευλογίες των καθηγητών τους, οι μαθητές έφευγαν νωρίτερα από το σχολείο τους. Το γήπεδο ήταν κατάμεστο από 5.000 και πλέον θεατές, που είχαν δημιουργήσει μια καυτή ατμόσφαιρα, ελπίζοντας στην ιστορική πρόκριση του Παναρκαδικού.

Ο Παναρκαδικός είχε μια βασική απουσία, αυτή του Πολ Χατζόπουλου, ο οποίος βρισκόταν στη ρόδο με την εθνική Νέων και σίγουρα η απώλεια αυτή επηρέασε την αγωνιστική του παρουσία. Οι θεατές καταχειροκρότησαν τον Παναρκαδικό, αλλά και τον Ηρακλή, μιας και σε αυτόν αγωνιζόταν ένας παλιός γνώριμος, ο Γιώργος Ορφανίδης.

Ο ενθουσιασμός των παιχτών του Παναρκαδικού ήταν φανερός, όμως την πρώτη κλασική ευκαιρία έχασε ο Ηρακλής στο 16ο λεπτό, όταν ο Γκέσιος βγήκε τετ-α-τετ με τον Κουμπούνη, όμως ο τερματοφύλακας του Παναρκαδικού κατάφερε να αποκρούσει τη μπάλα, ενώ στο 36’ ο Χατζηελευθερίου δε μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα από πλεονεκτική θέση. Ο Παναρκαδικός έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 54’ με το Δράνη, ο οποίος δε μπόρεσε να νικήσει σε τετ-α-τετ τον τερματοφύλακα Παπαδόπουλο, ενώ στο 58’ ο Κουμπούνης και πάλι είπε «όχι» σε κοντινό σουτ του Λάκη Παπαϊωάννου. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι παίχτες του Ηρακλή έκαναν καθυστερήσεις για να περάσει ο χρόνος και το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Γιαννακουδάκη βρήκε τις δύο ομάδες να καταχειροκροτούνται από τους φιλάθλους, και τον Ηρακλή να παίρνει την πρόκριση.

Με δεύτερη κίτρινη αποβλήθηκε ο Μιχαηλίδης, ενώ κίτρινη κάρτα δέχτηκαν οι Αντωνάκης, Λερίδης, Γκέσιος

Παναρκαδικός: Κουμπούνης, Δημάκης, Λερίδης, Αντωνάκης, Καλιφασάς, Δράνης, Σαλαπάτας (67’ Μπονώρης), Ρούμπης, Ηλιόπουλος, Καλοπίσης, Γεωργούλης (67’ Διαμαντόπουλος)

Ηρακλής; Παπαδόπουλος, Βαβρόφσκι, Τσιρίκας (87’ Καραΐσκος), Μαυροδουλάκης, Μιχαηλίδης, Ξανθόπουλος, Καλαμπάκας, Ορφανίδης, Γκέσιος, Παπαϊωάννου, Χατζηελευθερίου (87’ Χρυσαφίδης)

C.K

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ.ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΑΡΑ ΟΛΕ