Αθανάσιος Κατσής: Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω και δεν χωρούν μικροπολιτικά συμφέροντα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (vid)

Αθανάσιος Κατσής: Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω και δεν χωρούν μικροπολιτικά συμφέροντα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (vid)

Οκτώβριος 10, 2019 - 17:00
4 σχόλια

Τις διαβεβαιώσεις του ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στον πανεπιστημιακό χάρτη της Περιφέρειας Πελοποννήσου εξέφρασε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Αθανάσιος Κατσής σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο ΚΤΕΛ Αρκαδίας με αφορμή τα νέα δρομολόγια των λεωφορείων που συνδέουν το Πανεπιστήμιο και το Νοσοκομείο με το κέντρο της Τρίπολης.

Να αναφέρουμε αρχικά ότι αυτές οι νέες στάσεις θα εξυπηρετούν τόσο τους φοιτητές των τμημάτων όσο και τους κατοίκους της Τρίπολης, με στόχο την αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού στην πόλη.

«Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω και δεν χωρούν μικροπολιτικά συμφέροντα» είπε ο πρύτανης απαντώντας ερώτηση δημοσιογράφου σχετική με το αν υπάρχει ενδεχόμενο το τμήμα της Νοσηλευτικής να επιστρέψει στην Σπάρτη.

Το νέο τμήμα της Νοσηλευτικής, να σημειώσουμε  έχει ήδη έχει μεταφερθεί στην Τρίπολη και τα μαθήματα παρακολουθούν πάνω από 400 φοιτητές στην Τρίπολη.

Αρκετοί από εμάς χτυπηθήκαμε για αυτό και δεν ήταν μία εύκολη απόφαση, πλέον όλοι έχουν καταλάβει ότι αυτό που έγινε είναι για το συμφέρον του Πανεπιστημίου και της Τρίπολης

Τα μαθήματα στη Νοσηλευτική έχουν ξεκινήσει κανονικά και του χρόνου θα είμαστε ακόμα καλύτερα, είπε, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη για αναδιάταξη και για αλλαγή του χάρτη.

Το μέλλον του πανεπιστημίου είναι η δημιουργία  ενός campus στον χώρο του παλιού ψυχιατρείου που πλέον έχει παραδοθεί στο Πανεπιστήμιο, αυτός ο χώρος είναι η προοπτική της Τρίπολης και δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στη Νότια Ευρώπη

Ο κ. Κατσής τόνισε ότι βρίσκεται σε διαβούλευση με την περιφέρεια, ζητώντας τη βοήθεια των αρμόδιων αρχών έτσι ώστε να γίνει το κάμπους εκεί και γρήγορα.

Σύντομα θα υπάρχουν νέα είπε ο πρύτανης και ξεκαθάρισε ότι πρέπει να γίνει η τεχνική μελέτη γρήγορα, τονίζοντας ότι έχει ήδη θετική ανταπόκριση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Τέλος ο δήμαρχος Τρίπολης είπε ότι ο δήμος κατανοεί τις δυνατότητες που θα δώσει το νέο Πανεπιστήμιο και ότι η δήμος θα στηρίξει τις όποιες προσπάθειες γίνουν.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Αθανάσιος Κατσής: Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω


4 Σχόλια

ΠΡΥΤΑΝΗ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΛΛΑ ΕΡΧΟΝΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΜΕ 7 ΚΑΙ 8 ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΜΗΔΕΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΟΛΟΙ ΛΟΞΟΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΕΔΩ....

Η τιμητική τελευταία θέση (έτσι τη λένε στο ψηφοδέλτιο επικρατείας) των ΑΕΙ μην χαθεί. Τονίστε το αυτό, μετά τις σχολές μας είναι τα ΤΕΙ. Εδώ το πρώτο Πανεπιστήμιο (όπως ανεβαίνεις από τα ΤΕΙ). Διαλέχτε σλόγκαν. Οι μισθοί των καθηγητών και τα νοίκια των φοιτητών είναι οι πραγματικοί παράγοντες ύπαρξης αυτού του πασοκικού εξαμβλώματος.

Οι καθηγητές πανεπιστημίων δυστυχώς έχουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης για τα χάλια της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Από το 1980 κ μετά το μόνο που ενδιέφερε τους περισσότερους ήταν το ξεκοκάλισμα ευρωπαϊκών κονδυλίων, το βόλεμα σε θέσεις και οι εκπαιδευτικές άδειες για επιδοτούμενο τουρισμό σε όλο τον κόσμο.

Ευθύνη έχει και η πόλη. 17 χρόνια δεν κατάφερε να φτιάξει ένα δρόμο για το Πανεπιστήμιο. Συγκοινωνία χάλια έως ανύπαρκτη. Τώρα τους φταίει η βάση; Η βάση έχει σχέση με την πόλη. Δυστυχώς ή ευτυχώς τα παιδιά δηλώνουν πόλεις.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.