Ατελείωτος χορός και άφθονη σκορδαλιά στη γιορτή σκόρδου στα Λιθοβούνια (pics,vid)

Ατελείωτος χορός και άφθονη σκορδαλιά στη γιορτή σκόρδου στα Λιθοβούνια (pics,vid)

Ιούλιος 04, 2016 - 09:49
5 σχόλια

Για 21η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία από τον Αγροτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Λιθοβουνίων η Γιορτή Σκόρδου στα Λιθοβούνια το βράδυ της Κυριακής 3 Ιουλίου.

Μετά από έναν χρόνο απουσίας η γιορτή σκόρδου επέστρεψε και επιβεβαίωσε ότι είναι πλέον θεσμός. Η συγκεκριμένη γιορτή βέβαια έγινε στον απόηχο των καταστροφικών πλημμύρων που εκδηλώθηκαν την 25 Ιουνίου, με τους διοργανωτές , παραγωγούς αλλά και προσκεκλημένους στον χαιρετισμός τους να μιλούν για τους πληγέντες αγρότες.

Η πλατεία του χωριού φαίνεται ότι πλέον δεν είναι αρκετή για να χωρέσει τον κόσμο που χρόνο με το χρόνο αυξάνεται. Ο Σύλλογος και οι κάτοικοι του χωριού για ακόμα μία χρονιά έκαναν   ότι ήταν δυνατό για να ευχαριστήσουν τον κόσμο που τους τίμησε με την παρουσία του.

Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς ήταν ο διαγωνισμός καλύτερου σκόρδου στον οποίο συμμετείχαν παραγωγοί από την ευρύτερη περιοχή µε σκοπό την ανάδειξη των καλύτερων μέσα από διάφορα κριτήρια τα οποία έθεσε η κατάλληλα καταρτισμένη επιτροπή αξιολόγησης.

Την εκδήλωση τίµησαν µε την παρουσία τους:

Ο Βουλευτής Αρκαδίας κ. Γεώργιος Παπαηλιού, Η Πολιτευτής Αρκαδίας κυρία Εύη Τατούλη, Ο Αντιπεριφερειάρχης  Αρκαδίας  κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας , ο Περιφερειακός Σύμβουλος  κ. Γεώργιος Ρουμελιώτης, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Δημήτριος Παυλής , οι αντιδήμαρχοι κ. Ηλίας Τότσης και κ. Σταματόπουλος Δημήτριος, οι αρχηγοί δημοτικών παρατάξεων κ. Ιωάννης Σμυρνιώτης και κ. Κώστας Τζιούμης καθώς και πλήθος δημοτικών συμβούλων.

 Το ∆.Σ του Αγροτικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Λιθοβουνίων αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτής της όµορφης γιορτής  και ιδιαίτερα αυτούς που στήριξαν οικονοµικά την προσπάθεια :

την Περιφέρεια Πελοποννήσου
το ∆ήµο Τρίπολης

τον Αγροτοκτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Αρκαδίας

την εταιρία Αφοί Δημητρόπουλοι

τη Γεωπονική Ένωση Αρκαδίας

το γεωπονικό γραφείο Χρήστου και Αιμιλίας Ρούµπου

την Γεωτεχνική Αρκαδίας  Γκάγκας Ηλίας και

το οινολογικό εργαστήριο Γκάνιος.
το super market Ανδρέας Κόλλιας
τον Όμιλο επιχειρήσεων Καναβέτα
το Κρεοπωλείο Φάρμα
την αίθουσα δεξιώσεων Country Inn
την εταιρία Τζαβάρας α.ε.
την εταιρία Σαλαπάτας σχέδιο-επιγραφή

Καθώς επίσης και ως χορηγό επικοινωνίας:

Τη  Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης  drt915

 Επίσης, το ∆.Σ. ευχαριστεί όλους τους παραγωγούς που συμμετείχαν στον διαγωνισµό για την επιτυχημένη παραγωγή τους από άριστης ποιότητας σκόρδα και συγχαίρει τους τέσσερις καλύτερους παραγωγούς -νικητές του διαγωνισµού.

 Τέλος, το ∆.Σ. του Συλλόγου οφείλει ένα µεγάλο ευχαριστώ σε όλον αυτό τον κόσµο που παρευρέθηκε και τίµησε µε την παρουσία του την εκδήλωση αψηφώντας της δυσκολίες, δίνοντας έτσι την δύναµη στον Σύλλογο να συνεχίσει την προσπάθεια για περισσότερη στήριξη, διαφήµιση, προβολή του τοπικού µας προϊόντος.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                                                ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος  Νικ.                                                                                             Αθανάσιος Γεω.

Κωτσιόπουλος                                                                                             Γεωργιόπουλος

Video: 

ArcadiaPortal.gr Γιορτή Σκόρδου στα Λιθοβούνια 2016


5 Σχόλια

Εκεί πάνε τα λεφτά μας στα σκόρδα στα κάστανα στο τσάι και δεν ξέρω που αλλού.Επιτρέπονται όλα αυτά σε εποχή μνημονίου και φτώχειας;Αντί να δώσου χρήματα ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ και ο ΠΑΥΛΗΣ για έργα τα δίνουν για γλέντι;α και φαγοπότια.

τι τα θες τα εργα φτωχεια εχουμε τουλαχιστον να τρωμε και να περναμε καλα

Τελικά δεν έχει έλθει ακόμα η πραγματική οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Κάπου άκουσα για 20 ευρώ το κιλό το γουρουνόπουλο και 3 ευρώ η μπύρα. Άρα λοιπόν αντέχουμε ακόμα. Μάλιστα ορισμένοι, εξαναγκάζονταν κι έφερναν (σιωπηρώς) φθηνότερη γουρνοπούλα από καταστήματα διπλανών χωριών. Έπεσε σύρμα.....

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.