Ασύλληπτο θράσος: «Ανάστησαν» 19χρονη που είχε σκοτωθεί σε τροχαίο

Ασύλληπτο θράσος: «Ανάστησαν» 19χρονη που είχε σκοτωθεί σε τροχαίο

Σεπτέμβριος 27, 2016 - 12:58
0 σχόλια

Η αναισθησία και το θράσος της συμμορίας που δρα μέσω τηλεφώνου και δήθεν ειδοποιεί οικογένειες για τον τραυματισμό συγγενικών τους προσώπων ζητώντας τους χρήματα για την επέμβαση ξεπερνοούν κάθε όριο.

Τα κρούσματα στην Πελοπόννησο συνεχίζονται, ενώ και στην Τρίπολη είναι πολλές οι οικογένειες που έχουν δεχθεί παρόμοιες κλήσεις.

Το σενάριο είναι το εξής: σηκώνετε το ακουστικό σας και μια φωνή ανθρώπου σε κατάσταση υστερίας σάς «ενημερώνει» ότι δικός σας άνθρωπος έχει τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο και πρέπει να στείλετε άμεσα χρήματα προκειμένου να χειρουργηθεί. Είναι καλά στημένη η κομπίνα, καθώς έχουν φροντίσει από νωρίτερα οι απατεώνες να μάθουν πληροφορίες για την οικογένεια.

Στην Πάτρα, όπου τα κρούσματα είναι πολλά, στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής των απατεώνων βρέθηκε την προηγούμενη Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου η μητέρα της 19χρονης Μαρίας - Νεφέλης Σπηλιοπούλου. Το νεαρό κορίτσι είχε σκοτωθεί πριν από 13 μήνες σε τροχαίο. Τα λόγια που άκουσε η γυναίκα ήταν: «Μαμά, βοήθεια, έπαθα τροχαίο»...

Εύκολα φαντάζεται κάποιος το σοκ της μητέρας της άτυχης κοπέλας, ακούγοντας να την φωνάζουν «μαμά» και να της ζητούν βοήθεια.

Το περιστατικό κατήγγειλαν με επιστολή ο πατέρας και η μητέρα του κοριτσιού, που βίωσαν αυτό το γεγονός στο tempo24.gr. «Μακάρι να ήταν ζωντανή και να είχε φωνή να μας το αναγγείλει και να τρέξουμε να το διορθώσουμε, μακάρι να μη ζούσαμε τον εφιάλτη της απουσίας της ένα χρόνο τώρα και να ηχούσε πάλι μέσα στο σπίτι μας η γλυκιά και δροσερή της αύρα... Ήτανε όμως μια ακόμη φάρσα, την ώρα που το πένθος μας μέρα με τη μέρα κορυφώνεται, κάποιοι επέλεξαν κι εμάς να μας κάνουνε μία μακάβρια κι αποτρόπαια πλάκα, ίσως διεκδικώντας κάποιο χρηματικό ποσό», σημειώνουν οι τραγικοί γονείς.

Η Αστυνομία στα πλαίσια της πρόληψης του φαινομένου εξαπάτησης ατόμων, παρακαλεί τους πολίτες και ιδίως τους ηλικιωμένους να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστα άτομα τους τηλεφωνούν και με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο ή εμπλοκή του σε τροχαίο ατύχημα) προσπαθούν να τους πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού.

Παράλληλα οι πολίτες δεν πρέπει να ενδίδουν σε προτροπές για συνάντηση μετά άτομα τα οποία τους ζητούν χρήματα και πρέπει να επιδιώκουν πάντα να επικοινωνούν οι ίδιοι, από δική τους τηλεφωνική συσκευή, με το γνωστό-συγγενικό τους πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται.

Σε κάθε ανάλογη περίπτωση, οι πολίτες παρακαλούνται να επικοινωνούν άμεσα με τις κατά τόπους Αστυνομικές Υπηρεσίες.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.