Αστυνομικοί Αρκαδίας: Δύο χρόνια ψέματα και κούφιες υποσχέσεις (vid)

Αστυνομικοί Αρκαδίας: Δύο χρόνια ψέματα και κούφιες υποσχέσεις (vid)

Φεβρουάριος 28, 2017 - 09:03
0 σχόλια

Την  22-02-2017 στην Αθήνα (πλατεία Συντάγματος) πραγματοποιήθηκε ένστολη πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Σωμάτων Ασφαλείας, στην οποία συμμετείχε και η Ένωσή Αστυνομικών Υπαλλήλων Αρκδίας, με κεντρικό σύνθημα «Η υπομονή μας εξαντλήθηκε, δύο χρόνια ψέματα και κούφιες υποσχέσεις».Σε συνέντευξη όπου παραχώρησε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αρκαδίας κ. Καγκαράκης Παναγιώτης μίλησε για την κινητοποίηση και για το ψήφισμα το οποίο και επέδωσαν γνωστοποιώντας τα αιτήματα τους.

«Οι χιλιάδες των συναδέλφων μας οι οποίοι συμμετείχαν στη συγκέντρωση αυτή, έδωσαν το μήνυμα ότι ο πολιτικός κόσμος οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αντιμετωπίσει τα Σώματα Ασφαλείας με πνεύμα συναίνεσης έξω από τις προβλεπόμενες περικοπές των μνημονίων, με κύρια αιτήματα:

1. Την άμεση και πλήρη συμμόρφωση της Κυβέρνησης στις αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τις οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές, τόσο οι περικοπές που επιβλήθηκαν με τον Νόμο 4093/2012 όσο και η εν μέρει αποκατάσταση του μισθολογίου μας (κατά 50%) με τον Νόμο 4307/2014. Οραματιζόμαστε ένα νέο μισθολόγιο δίκαιο, με βάση τις δικαστικές αποφάσεις, χωρίς ανισότητες, που θα οδηγεί στην οικονομική αναβάθμιση των Αστυνομικών και ειδικότερα των νέων χαμηλόβαθμων συναδέλφων μας για μια αξιοπρεπή διαβίωση.

2. Την αναγνώριση της εργασίας μας ως επικίνδυνης. Η αστυνόμευση και η ασφάλεια δεν είναι έννοιες αφηρημένες. Είναι εργασία επικίνδυνη, που η Πολιτεία πρέπει να θεσμοθετήσει.

3. Την προσαρμογή του τακτικού προϋπολογισμού του Υπουργείου μας στις πραγματικές ανάγκες των Υπηρεσιών και του ανθρώπινου δυναμικού τους.

4. Την επανασύσταση των 6.700 οργανικών θέσεων που καταργήθηκαν με τον νόμο 4249/14 και άμεση προκήρυξη νέων θέσεων εισαγωγής στην Ελληνική Αστυνομία, ανάλογα με τις ανάγκες του Σώματος και με μοναδικό τρόπο εισαγωγής στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας, το θεσμό των πανελλαδικών εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας.

5. Την αυστηρή εφαρμογή του π.δ. 45/2008 περί υγιεινής και ασφάλειας και άμεση διευθέτηση των προβλημάτων καθαριότητας.

Ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή όπου αντιπροσωπεία των Ομοσπονδιών επέδωσε ψήφισμα στον Πρόεδρο της Βουλής, όπου δόθηκε η διαβεβαίωση ότι θα μεταφέρει τα αιτήματά μας στην Κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα και θα υπάρξει μεσολάβηση για να γίνει επιτέλους ουσιαστικός διάλογος με το Υπουργείο Οικονομικών.

Οι ομοσπονδίες μας ανανεώνουν το αγωνιστικό ραντεβού για το αμέσως προσεχές διάστημα καλώντας τα μέλη τους να βρίσκονται σε διαρκή αγωνιστική ετοιμότητα για νέες μορφές δράσης, έως ότου η Κυβέρνηση τηρήσει τις υποσχέσεις της.

 

Ειδήσεις: 
Video: 

ΑrcadiaPortal.gr Αστυνομικοί Αρκαδίας: Δύο χρόνια ψέματα και κούφιες υποσχέσεις


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.