Άστρος: Ματαίωση εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Επετείου της Β΄ Εθνοσυνέλευσης

Άστρος: Ματαίωση εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Επετείου της Β΄ Εθνοσυνέλευσης

Απρίλιος 22, 2020 - 20:50
0 σχόλια

Λαμβάνοντας υπόψη την αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.22824/04.04.2020 (ΦΕΚ Β' 1168) Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία παρατάθηκε η ισχύς της όμοιας περί επιβολής του μέτρου του προσωρινού περιορισμού κυκλοφορίας μέχρι και τις 27 Απριλίου 2020, δεν δύναται να πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Επετείου της Β΄ Εθνοσυνέλευσης των επαναστατημένων Ελλήνων, της οποίας οι εργασίες έλαβαν χώρα στο Άστρος κατά τον  Απρίλιο του 1823.

Βέβαια η παραπάνω ματαίωση σε καμία περίπτωση δεν απαξιώνει ή μειώνει τις οφειλόμενες τιμές της ημέρας. Μιας ημέρας τιμής στους εκπροσώπους των Ελλήνων που συγκεντρώθηκαν στο Άστρος Κυνουρίας και ψήφισαν το νέο αναθεωρημένο Σύνταγμα της Ελλάδας, το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί ως περισσότερο ελεύθερο και δημοκρατικό από εκείνο της Επιδαύρου. «Κάθε άνθρωπος από την στιγμή που βρεθεί στην ελληνική επικράτεια είναι ελεύθερος» ήταν το εμβληματικό ψήφισμα των επαναστατημένων Ελλήνων. 

Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής,  θα πραγματοποιηθεί 

σημαιοστολισμός στο χώρο διεξαγωγής της Β΄ Εθνοσυνέλευσης από το πρωί της 23ης  Απριλίου ως τη δύση του ηλίου της 24ης Απριλίου 2020. 

φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του Δήμου, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 23ης και 24ης Απριλίου 2020. 

Προσαρμοζόμενοι στις πρωτόγνωρες στιγμές που βιώνουμε ως πλανήτης, οφείλουμε όλοι να συμμορφωθούμε στις υποδείξεις των αρμοδίων οργάνων, επιδεικνύοντας ανάλογο αίσθημα ευθύνης αλλά και τον πρέποντα σεβασμό στην ιστορία του τόπου μας.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.