Άστρος: Ενημέρωση και κατευθύνσεις για τον κορωνοϊό (vid)

Άστρος: Ενημέρωση και κατευθύνσεις για τον κορωνοϊό (vid)

Μάρτιος 27, 2020 - 21:30
0 σχόλια

Ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Καμπύλης Γιώργος και η  διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Άστρους κυρία Πηγή Περδικάκη, παραχώρησαν από κοινού, την Παρασκευή 27 Μαρτίου, συνέντευξη Τύπου με θέμα τον κορωνοϊό και τα μέτρα πρόληψης που λαμβάνονται με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας.

Να αναφέρουμε ότι σήμερα διαγνώστηκε θετική στον ιό η σύζυγος του 80χρονου από τον Στόλο με τη Βόρεια Κυνουρία να μετρά δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ο δήμαρχος κ. Γιώργος Καμπύλης μίλησε πρώτος και αναφέρθηκε στο όχημα που παραχωρήθηκε στον δήμο Βόρειας Κυνουρίας για τη στήριξη του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της δομής λόγω κορωνοϊού.

Να υπενθυμίσουμε ότι η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με το Υπ. Εσωτερικών παρέχουν 150 οχήματα σε όλη την Ελλάδα για το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Ο κ. Καμπύλης τόνισε ότι οι προληπτικές απολυμάνσεις από τον δήμο συνεχίζονται,, προσθέτοντας ότι και η πολιτική προστασία συνεδρίασε και δηλώνει έτοιμη να αντιμετωπίσει ό,τι της ζητηθεί.

Για τον αν το χωριό Στόλος τεθεί σε καραντίνα, είπε ότι αρμόδια αρχή για να το αποφασίσει αυτό είναι η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο δεν είναι αναγκαίο, σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα.

Υπάρχει μια επιπλέον χρηματοδότηση για να λάβουμε επιπλέον μέτρα στους καταυλισμούς των αθίγγανων στον δήμο, είπε ο δήμαρχος, τονίζοντας ότι ο δήμος έχει ήδη απολυμάνει την περιοχή.

Όσον αφορά τις δράσεις για το Πάσχα σχετικά με την προσφορά τροφίμων για όσους το έχουν ανάγκη, είπε ότι όσοι έχουν να κάνουν την προσφορά τους θα μπορούν να πάνε στα γραφεία της παλιάς Πολεοδομίας ή να επικοινωνήσουν με τον δήμο στα τηλέφωνα 2755361200 & 2755361213.

Η κυρία Περδικάκη στη συνέχεια είπε ότι έχει ανασταλεί η λειτουργία των περιφερειακών ιατρείων προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός, όμως οι κάτοικοι δε θα μείνουν ακάλυπτοι, επεσήμανε.
Τα φάρμακά τους θα μπορούν να τα προμηθευτούν ύστερα από επικοινωνία που θα κάνουν με τον ιατρό των περιφερειακών ιατρείων, ή το ΚΥ Άστρους ακόμα και στο δικό μου προσωπικό τηλέφωνο ή ακόμα μπορούν να καλέσουν και στο τηλέφωνο που ο δήμος έχει ορίσει, είπε η κυρία Περδικάκη.

Αν θέλουν οι πολίτες να κάνουν συνταγογράφηση ή αν δεν νιώσουν καλά  θα πρέπει να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τα παραπάνω τηλέφωνα ανέφερε.

Όλοι οι γιατροί είναι σε ετοιμότητα και μένει να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα και αν όλα κυλήσουν ομαλά τα περιφερειακά ιατρεία θα ανοίξουν

Ο κόσμος να μην χαλαρώνει, να ακούει τις απόψεις των επιστημόνων και να τηρούν τα μέτρα πρόληψης, είπε η κυρία Περδικάκη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.

Οφείλουμε να ενημερωνόμαστε σωστά, οι πολίτες πρέπει να είναι ενημερωμένοι από επίσημες σελίδες, γιατί οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι κρίσιμες.

Υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Άστρους, είπε η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας, τονίζοντας ότι υπάρχουν ανάγκες οι οποίες ευελπιστεί να καλυφθούν.

Σίγουρα αυτή τη στιγμή λειτουργούμε με λίγους, αλλά δεν έχουμε μεγάλα προβλήματα την δεδομένη στιγμή, καθώς ο κόσμος μας έχει ακούσει και μένει στο σπίτι, σπάζοντας έτσι την αλυσίδα του  κορονωϊού.

Κλείνοντας και οι δύο μίλησαν για την εθελοντική αιμοδοσία που θα γίνει δίπλα από το ΚΥ Άστρους στον Άγιο Παύλο  την Τετάρτη 1 Απριλίου.

Πηγή: astrosnews.gr

 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.