Ασθενοφόρο «εγκλωβίστηκε» από παράνομα σταθμευμένα οχήματα στην Τρίπολη

Ασθενοφόρο «εγκλωβίστηκε» από παράνομα σταθμευμένα οχήματα στην Τρίπολη

Δεκέμβριος 11, 2017 - 11:35
18 σχόλια

«Ραβασάκια» μοίρασε η Τροχαία σε οχήματα που εμπόδισαν ασθενοφόρο

Προβλήματα δημιούργησαν για ακόμα μία φορά τα παρανόμως σταθμευμένα οχήματα στα πεζοδρόμια και στους πεζοδρόμους της Τρίπολης.

Αυτή τη φορά αποκλεισμένο έμεινε ένα ασθενοφόρο το μεσημέρι του Σαββάτου 9 Δεκεμβρίου το οποίο είχε κληθεί για να μεταφέρει τραυματισμένο παιδί στο Νοσοκομείο της Τρίπολης.
Το περιστατικό έλαβε χώρα στον πεζόδρομο της Ερμού στην Τρίπολη. Το ασθενοφόρο δεν μπορούσε να περάσει εξαιτίας των σταθμευμένων οχημάτων με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει την προσπάθεια και να επιλέξει άλλον δρόμο για να φτάσει στον τραυματία.

Ο οδηγός του ασθενοφόρου μη μπορώντας να ανεβεί από την οδό Κύπρου, άλλαξε κατεύθυνση και ανέβηκε στην πλατεία Πετρινού από την Δημητρίου Νεομάρτυρα, μπαίνοντας στην Τάσου Σεχίωτη και φτάνοντας κοντά στον τραυματία λίγα μετά.

Ευτυχώς το παιδί δεν χρειάστηκε να διακομιστεί με το ασθενοφόρο, καθώς είχε ελαφρά χτυπήματα.

Σε περίπτωση όμως που είχε συμβεί κάτι ποιο σοβαρό, η καθυστέρηση αυτή θα μπορούσε να σταθεί μοιραία για τον τραυματία. 

Τέλος, να αναφέρουμε ότι λίγα λεπτά αργότερα στο σημείο έφτασε η Τροχαία και μοίρασε, όπως ήταν αναμενόμενο, κλήσεις στα παράνομα σταθμευμένα οχήματα που είχαν ανεβεί πάνω στον πεζόδρομο, εμποδίζοντας τη διέλευση του ασθενοφόρου.

Ειδήσεις: 

18 Σχόλια

οταν τα λεμε και τα γραφουμε για τα διερχομενα -παρκαρισμενα στη πλατεια πετρινου και πεζοδρομους η τροχαια μας γραφει κανονικα,καθε μερα τα ιδια και τα ιδια ,να τυχει καμια φορα κανα σοβαρο περιστατικο να "φυγει" κανας ανθρωπος ετσι απο βλακειες να δει μετα ο διοικητης αν θα παει φυλακη η οχι !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Η Τροχαία δεν φταίει. Αυτοί που έδωσαν άδειες χρήσης πεζοδρομίων και πεζόδρομων φταίνε (τι κάνουν οι ψήφοι), έλεος, με τη ζωή δεν παίζουμε κ.κ. της Δημοτικής Αρχής!

Πηγαινετε να δειτε παρκαρισματα στο πνευματικο κεντρο.Δεν μπορει να περασει κανεις.

Δε σου φταίνε τα όρνια που παρκάρουν όπου να είναι και σου φταίει ο Παυλής και κ κάθε Παυλής! Όρνιο είσαι και εσύ μάλον

21.59 xaxaxaxaxaxa οπως βλεπεις σε εχω γραμμενο εκει που δε πιανει μελανι !!!!!!!!!!!!!

23.25 Προφανώς και φταίνε τα όρνια που παρκάρουν όπου γουστάρουν ρε αστροπελέκι, αλλά το ότι δεν υπάρχει δημοτική αστυνομία να κάνει ελέγχους και να μοιράσει πρόστιμα, ποιος φταίει, εγώ; Ευθύνη του δημάρχου (εν προκειμένω του Παυλή που στον θίξαμε και στεναχωρήθηκες) δεν είναι να υπάρχει δημοτική αστυνομία ή έστω κάποιοι υπάλληλοι επιφορτισμένοι με αυτό το καθήκον, για να κάνουν τους απαραίτητους ελέγχους; Για τράβα μέχρι την Καλαμάτα να δεις έχει ή δεν έχει δημοτική αστυνομία, που όλα λειτουργούν ρολόι; Όταν έχεις όμως μια δημοτική αρχή μπ0urd€L0 πώς να λειτουργήσουν οι υπόλοιποι μηχανισμοί;

Το να σέβεσαι τον ευατό σου και τους γύρω σου δεν στο μαθαίνει ο Δήμαρχος ή η Τροχαία και σίγουρα δεν μαθαίνεται-επιβάλλεται με πρόστιμα.Ή στο μαθαίνουν από μικρό ( σπίτι ή σχολείο ) ή όχι.Χρειάζεται η δημοτική αστυνομία και η απειλή του προστίμου για να μην παρκάρεις σε πεζόδρομο ή πάνω στο πεζοδρόμιο ή όπου τέλος πάντων καπνίσει του καθενός ;;; Οι οδηγοί , στην Τρίπολη τουλάχιστο , συμπεριφέρονται λες και κυκλοφορούν μόνοι τους στην πόλη και γράφουν τους υπόλοιπους στα παλιά τους τα παπούτσια.Αυτή είναι η αλήθεια .Μια βόλτα στην κεντρική πλατεία όποια ώρα της ημέρας αρκεί για να πεισθείτε..

10.18 Προφανώς μας δουλεύεις. ΟΚ, τη συμπεριφορά και το σεβασμό τον μαθαίνει ο καθένας από το σπίτι του. Συμφωνούμε. Από τη στιγμή όμως που έχεις να κάνεις με τροκάνια, δεν πρέπει να υπάρχει ένας μηχανισμός (είτε είναι τροχαία, είτε δημοτική αστυνομία, είτε όποιος άλλος διάολος) για να σου δείχνει πιο είναι το σωστό; Κι αν αυτό ισοδυναμεί με πρόστιμα, ας είναι με πρόστιμα. Πώς αλλιώς θα μάθει το τροκάνι; Το παιχνίδι μανούλα έχει χαθεί γιατί όλοι είναι κολλητοί με όλους και δεν μιλάει κανένας σε κανέναν. Μας έχουν φάει τα κολλητιλίκια σ' αυτή την πόλη. Πρόστιμα λοιπόν και σκίσιμο. Τόσο απλά...

Σας δουλεύω και συμφωνείς ;;Ποιός δουλεύει ποιόν τώρα , δεν ξέρω . Δεν γίνεται δουλειά ρε μάστορα έτσι , ειδικά στην Τρίπολη θα χρειαζόμασταν έναν τροχαίο ή δημοτικό αστυνόμο για κάθε αμάξι,,,, Δεν κυκλοφορείς ;; Δεν βλέπεις ;;; Το παρκάρισμα είναι μόνο ;;;; Δεν σέβονται σήματα , φανάρια , προτεραιότητες , οδηγούς , πεζούς , νέους , γέρους , παιδιά ... Δεν σέβονται ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ !!! Εδώ παρατάνε το αμάξι στη μέση του δρόμου να πα να πάρουνε ψωμί ή ότι άλλο τους καυ....σει,το πρόστιμο θα κάνει το τροκάνι άνθρωπο;Μηχανισμός υπάρχει , πάρε ένα τηλέφωνο να δεις για πότε σκάνε.. Σκοπιά να βαράνε δηλαδή;

Σε καμία σοβαρή χώρα του κόσμου δεν είναι ανύπαρκτος ο έλεγχος. Χρειάζεται ο πολίτης να έχει την παιδεία αλλά χρειάζεται και σταθερός έλεγχος από το κράτος, είτε σε επίπεδο κεντρικής διοίκησης, είτε τοπικής. Επειδή οι γενικότητες κουράζουν και είναι αναποτελεσματικές, θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα μια συνέντευξη του διοικητή της τροχαίας για να τοποθετηθεί επί του θέματος. Ας μας απαντήσει αν είναι ανέφικτο να υπάρχει καθημερινός έλεγχος από την τροχαία σε σταθερή βάση, έστω για δύο ώρες κάθε ημέρα. Να γράφουν ΟΛΕΣ τις παραβάσεις που βλέπουν και φυσικά να μην σβήνονται μετά.

Όταν δεν υπάρχει έλεγχος και ποινή κατά συνέπεια, τότε είναι απόλυτα λογικό να υπάρχει αναρχία. Η παιδεία χρειάζεται δεκαετίες για να φέρει αποτέλεσμα. Μέχρι τότε θα βλέπουμε αυτή την καθημερινή γελοιότητα στα αστικά κέντρα σαν την Τρίπολης; Παρκάρουν στην Πετρινού γιατί ξέρουν ότι κατά 90% δεν θα πάθουν τίποτα. Τριπλοπαρκάρουν στην Αγ. Βασιλείου γιατί πάλι ξέρουν ότι δεν θα πάθουν τίποτα. Αναποτελεσματική τροχαία, ανύπαρκτη δημοτική αρχή. Μυαλά περασμένων δεκαετιών και με λάθος νοοτροπία. Κοροϊδεύουν τους ποδηλάτες και τους πεζούς και δεν κάνουν τίποτα για την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Σφάξε με, πασά μου να αγιάσω λοιπόν.........Α ρε σοφία που κουβαλούσαν οι παλιοί........Ο ραγιαδισμός δυστυχώς θα αργήσει πάααααααααρα πολύ να φύγει από μέσα μας............... 400 χρόνια σκλαβιά ήταν αυτά θα μου πεις , όλο και κάτι θα μείνει........

Όταν η τροχαία σπάνια δίνει κλήσεις, λογικό είναι να γίνονται αυτά. Μία ζωή έχουμε συνηθίσει ότι μόλις έρθει η αστυνομία θα σφυρίξει και εμείς θα πάρουμε το αυτοκίνητο. Αν πάτε στην Γερμανία, η αστυνομία (δημοτική) δίνει κλήσεις απευθείας κι ας φωνάζει ο ιδιόκτητης όσο θέλει. Εδώ Τρίπολη εάν το ρίξεις στην κλάψα 'η στο "τώρα μεγάλε φεύγω!", τότε δε σε γράφει κανείς. Τα βλέπουμε καθημερινά στους δρόμους αυτά και συμβαίνουν δίπλα μας. Ειδικά στην κεντρική πλατεία, κάθεται στο καφέ ο άλλος βλέπει το ποδόσφαιρο, και μόλις δει φάρο πάει το παίρνει. 5 λεπτά μετά ξαναπαρκάρει!

@Παύλος Αυτά να τα γράφεις να τα βλέπει ο 23.25, 10.18, 21.10 (ο ίδιος είναι), που θέλει να μας κάνει να φάμε το σανό που τρώει ο ίδιος, λέγοντας ότι τα πρόστιμα είναι περιττά και ότι ούτε τροχαία χρειάζεται, ούτε Δημοτική Αστυνομία...Προφανώς είναι απ' αυτούς που παρκάρουν όπου γουστάρουν και πετάγονται στο σφύριγμα της τροχαίας (όποτε δεήσει) με την κλασική βλάχικη ατάκα: «Εντάξει, το παίρνω, ούτε 5 λεπτάκια δεν το έχω αφήσει, πώς κάνεις έτσι;»

Δεν θα ασχοληθώ με ανθρώπους που δεν ξέρουν να διαβάζουν και να καταννοούν αλλά παρόλα αυτά έχουν το "χάρισμα"......

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.