Αστέρας σαν σήμερα: Τα εγκαίνια του νέου «Γουέμπλεϊ»

Αστέρας σαν σήμερα: Τα εγκαίνια του νέου «Γουέμπλεϊ»

Σεπτέμβριος 02, 2015 - 18:15
0 σχόλια

Διαβάστε όσα έγιναν στην αρκαδική ομάδα, σαν σήμερα , τις χρονιές 2000, 2003, 2007 και 2012.
 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012: ΔΕΥΤΕΡΗ ΝΙΚΗ ΣΤΗ SUPER LEAGUE

2η αγωνιστική για το πρωτάθλημα της Super League και ο ΑΣΤΕΡΑΣ επικράτησε εύκολα της Κέρκυρας με 3-0 στην Τρίπολη. Το σκορ άνοιξε στο 60' με αυτογκόλ του Χάμπλ, στο 70' ο Perrone έκανε το 2-0 και το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Πιπίνης στο 77'.

ΑΣΤΕΡΑΣ: Fulop, Τσαμπούρης, Πιπίνης, Sankare, Bartolini, Usero, Rayos (80' Alvaro), Μπακασέτας (58'De Blasis),Navarro, Perrone (80' Ντινιωτάκης), Alvarez

Κέρκυρα: Αναστασόπουλος, Μπουκουβάλας, Έντερ, Βενέτης, Κοντοδήμος, Χαμπλ, Ηλιάδης (63' Καραπέτσας), Καραλής, Τσουμάνης (63' Τσοκάνης), Ντιέγκο, Μπάρκογλου (73' Αγρίτης)

2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2007: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗ SUPER LEAGUE

Τον πρώτο αγώνα της ιστορίας του στη Super League έδωσε στις 2 Σεπτεμβρίου 2007 ο ΑΣΤΕΡΑΣ.  Παρά το γεγονός πως δημιούργησε πάρα πολλές ευκαιρίες, ηττήθηκε 1-0 από τη Λάρισα.  Το μοναδικό τέρμα που έκρινε τη συνάντηση σημειώθηκε στο 75ο λεπτό με πλασέ του Αλεξάνδρου. 

ΑΣΤΕΡΑΣ:  Συμεωνίδης, Λαδάκης, Μοσχογιάννης, Machado, Λαζαρίδης, Massara, Κανακούδης (77' Πουρτουλίδης), Rogerio, Zoundi (77' Παντελιάδης), Filomeno, Ιωάννου.

Λάρισα: Κοτσόλης, Κώτσιος, Νταμπίζας, Κυριακίδης, Γκαλίτσιος, Αλεξάνδρου, Σαρμιέντο (30' Κλέιτον), Φωτάκης, Καλαντζής (59' Κόζλει), Μπακαγιόκο (78' Βενέτης), Κατσιαρός.

2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2003: ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ "ΓΟΥΕΜΠΛΕΪ" 

Παρουσία όλων των επίσημων αρχών του νομού και της πόλης, σύσσωμου του Δ.Σ., των τότε "επενδυτών" και νυν μετόχων της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ Γιάννη Καϋμενάκη και Δημήτρη Μπάκου, πάρα πολλών φιλάθλων  και με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου γηπέδου του ΑΣΤΕΡΑ.

Το ιστορικό γήπεδο της οδού Τερτσέτη άλλαξε όψη και το χωμάτινο γήπεδο "πρασίνισε" ενόψει και της συμμετοχής του ΑΣΤΕΡΑ στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα. Το μόνο που θυμίζει το τότε γήπεδο είναι η μικρή κερκίδα, που σήμερα φιλοξενεί τη Θύρα των VIP. Μια κερκίδα που αποδείχθηκε πολύ μικρή για να ικανοποιήσει τη δίψα των φιλάθλων της Τρίπολης για ποδόσφαιρο, καθώς σε όλα τα παιχνίδια της περιόδου 2003-04 πολλοί φίλαθλοι αναγκάζονταν να βρίσκονται στα κάγκελα περιμετρικά του γηπέδου για να παρακολουθήσουν τον αγαπημένο τους ΑΣΤΕΡΑ. Στην πορεία βέβαια, το γήπεδο μετατράπηκε σε απέραντο εργοτάξιο και σταδιακά έφτασε να αποτελεί ένα κόσμημα, με εγκαταστάσεις εφάμιλλες ευρωπαϊκών κλαμπ. Μαζί με το γήπεδο , ο ΑΣΤΕΡΑΣ ξέφυγε από τα δεδομένα των μικρών κατηγοριών και έφτασε να αποτελεί εκπρόσωπο του ελληνικού ποδοσφαίρου στα ευρωπαϊκά σαλόνια.

Τη συγκεκριμένη ημερομηνία, πέρα από τα εγκαίνια, έγινε και η απονομή του κυπέλλου του πρωταθλήματος στην ομάδα της περιόδου 2002-03 που κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α' Αρκαδίας. Ακολούθησε φιλικός αγώνας μεταξύ του ΑΣΤΕΡΑ και του Πέλοπα Κιάτου. Οι φιλοξενούμενοι πήραν τη νίκη με 1-0. Ο προπονητής του ΑΣΤΕΡΑ Βασίλης Γεωργόπουλος χρησιμοποίησε όλους τους ποδοσφαιριστές που είχε στη διάθεσή του. Τον αγώνα ξεκίνησαν οι: Λυμπερόπουλος, Παράσχος, Κουρεντζής, Χατζόπουλος, Παναγόπουλος, Κουτίβας, Παναγούλιας, Δασκαλάκης, Ζάβος, Δήμος, Δημάκης, ενώ αγωνίστηκαν και οι: Λεόντιος, Κωστούρος, Α. Μανιάτης, Αντωνόπουλος, Κολιτσίδας, Πλάγος, Φ. Σαλαπάτας, Τ. Σαλαπάτας, Ι. Αντωνόπουλος, Καδάς, Κ. Μανιάτης, Κυριακόπουλος, Αποστολόπουλος, Λυμπίκης, Χρονόπουλος

2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2000: ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Στα πλαίσια του Κυπέλλου Αρκαδίας, ο ΑΣΤΕΡΑΣ κέρδισε με 1-0 την Τεγέα και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση.

ΑΣΤΕΡΑΣ: Κ. Μανιάτης, Κοτσιρίλος, Ι. Ζαφειράκης, Τσιακανίκος, Κοντόπουλος, Σταματόπουλος, Σ. Ζαφειράκης, Δερμιτζόπουλος (46' Κατσογιάννης), Χ. Χατζόπουλος, Κοντογιάννης (80' Σπανάκης), Α. Μανιάτης

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.