Αστέρας σαν σήμερα: Ευρωπαϊκή εμφάνιση στη Γερμανία και φιλικά

Αστέρας σαν σήμερα: Ευρωπαϊκή εμφάνιση στη Γερμανία και φιλικά

Ιούλιος 31, 2015 - 16:01
0 σχόλια

Διαβάστε όσα έγιναν στην αρκαδική ομάδα , σαν σήμέρα, 31 Ιουλίου τις χρονιές 2005, 2007 και 2014. 

31 Ιουλιου 2014: Mainz - ΑΣΤΕΡΑΣ 1-0

Ο Αστέρας  μπορεί να ηττήθηκε πέρσι τέτοια εποχή στην Γερμανία από την Mainz 1-0, ωστόσο ήταν η ομάδα που κέρδισε τις εντυπώσεις στον αγωνιστικό χώρο του "Coface Arena" και αν δεν πήρε κάτι καλύτερο ως αποτέλεσμα, αυτό είχε να κάνει με την ατυχία του κατά την διάρκεια της αναμέτρησης.

Ο Αστέρας ήταν η ομάδα που δημιούργησε τις ευκαιρίες για γκολ στο πρώτο ημίχρονο με τους Badibanga, De Blasis κύριους εκφραστές, είχε δοκάρι με τον Mazza στο 40ο λεπτό και αν μη τι άλλο κοίταξε στα μάτια την Γερμανική ομάδα στο γεμάτο «Coface Arena». Ωστόσο στάθηκε άτυχος στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, διότι κόντρα στη ροή της αναμέτρησης δέχτηκε γκολ στο 45ο λεπτό από τον Ιάπωνα Οκαζάκι.

Ο Αστέρας εκπροσώπησε πανάξια το ελληνικό ποδόσφαιρο και σίγουρα με την απόδοση του στο «Coface Arena» έκανε περήφανους όλους τους φίλους του ελληνικού ποδοσφαίρου, τόσο τους 100 που βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου, όσο και τους υπόλοιπους που παρακολούθησαν τον αγώνα από την τηλεόραση, κάνοντας το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού, όπως και έγινε μία εβδομάδα αργότερα.

Διαιτητής: Μάνουελ Ντε Σόουζα (Πορτογαλία)

MAINZ: Κάριους, Παρκ (70΄ Ντίαζ), Νοβέσκι, Μπελ, Χάρα, Μπαουμγκάρντλινγκερ (61΄ Μπροσίνσκι), Γκέις, Κου (77΄ Ζίμλινγκ), Μαλί, Μόριτζ, Οκαζάκι.

ΑΣΤΕΡΑΣ: Θεοδωρόπουλος, Lluy, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Goian, Munafo (71’ Τσοκάνης), Κουρμπέλης, Mazza, De Blasis, Rolle (64΄ Σανκαρέ), Badibanga (81΄ Kitoko).

31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2007: ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΕΝ ΟΨΕΙ SUPER LEAGUE

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου προετοιμασίας, ο Αστέρας αναχωρεί σαν σήμερα πριν οκτώ χρόνια για το Καρπενήσι όπου θα κάνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του εν όψει της πρώτης του συμμετοχής στη Super League.

Ο Βραζιλιάνος προπονητής Paulo Campos είχε όλους τους παίκτες στη διάθεση του και είχε όλο το χρόνο στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας να δουλέψει σε ασκήσεις φυσικής κατάστασης, αλλά και σε θέματα τακτικής προκειμένου να "μοντάρει" την ομάδα εν όψει της πρεμιέρας στην κορυφαία εθνική κατηγορία.

31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2005: Η ΦΙΛΙΚΗ ΝΙΚΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ

Ο Αστέρας που εκείνη την περίοδο προετοιμαζόταν για την πρώτη του συμμετοχή στην Γ’ Εθνική κατηγορία, κέρδισε στις 31 Ιουλίου 2005 σε φιλικό παιχνίδι το Χαϊδάρι 2-0, που εκείνη την εποχή έπαιζε μία κατηγορία ψηλότερα (Β’ Εθνική).

Το πρώτο γκολ του Αστέρα σημείωσε στο 67ο λεπτό ο Βραζιλιάνος Rogerio με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ στο 81ο λεπτό ο Γιώργος Κατσαρός με εύστοχο χτύπημα πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Διαιτητής: Γιάννης Δελφάκης

ΑΣΤΕΡΑΣ: Συμεωνίδης, Ανδρεαδάκης, Μανωλακάκης, Χατζόπουλος, Βαγγελόπουλος, Κουμπής, Παντελιάδης, Ζάβος, Κλοκίδης, Παπαδόπουλος, Αναστασάκος, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν και οι: Λυμπερόπουλος, Δημάκος, Γκόλιας, Κεφαλάς, Αντωνόπουλος, Χριστάκος, Λαδάκης, Καραγεώργης, Λούκας, Ροτζέριο, Κατσαρός.

Χαϊδάρι: Βαγγελάκος, Μπελεγρίνης, Κουκουτσέλας, Πιρένης, Χωριανόπουλος, Τσουκαλίδης, Κατσαρός, Μούγκουε, Υφαντής, Κριπιντήρης, Τσουκαλάς, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν και οι: Φρίμπονγκ, Πουταχίδης, Κριμπόνιας, Ζόραν, Μουρούτης, Τουρνάς, Γκουγκουλάκης, Γκουντελίτσας, Αγγελόπουλος.

Εκείνο το φιλικό είχε την δική του σημασία, καθώς οι δύο ομάδες ξαναβρέθηκαν αντιμέτωπες στις 31 Αυγούστου 2005 για το Κύπελλο Ελλάδος με τον Αστέρα να κερδίζει 1-0 χάρη σε γκολ του Αναστασάκου στο 88ο λεπτό και να παίρνει το εισιτήριο πρόκρισης για την επόμενη φάση του θεσμού.

 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.