ΑΣΠΕΤ - Αρχαία Ολυμπία: Ένα ντέρμπι που τα είχε όλα

ΑΣΠΕΤ - Αρχαία Ολυμπία: Ένα ντέρμπι που τα είχε όλα

Φεβρουάριος 11, 2019 - 12:51
0 σχόλια

Την Κυριακή το απόγευμα μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι διάρκειας 2 ωρών και 20 λεπτών ο τρίτος στην βαθμολογίας ΑΣΠΕΤ λύγισε στο τέλος από την έμπειρη και δεύτερη στον βαθμολογικό πίνακα ομάδα  της Αρχαίας Ολυμπίας με 2-3 σετ (25-17, 25-18, 21-25, 15-25, 6-15). Ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι που τα είχε όλα , ένταση, πάθος, νεύρα ,κάρτες  και μια δυνατή  κερκίδα που δημιούργησε πολύ θερμή ατμόσφαιρα για την ομάδα του ΑΣΠΕΤ.

Η ομάδα της Τρίπολης ξεκίνησε εντυπωσιακά παίρνοντας από την αρχή το προβάδισμα με μια διαφορά που κυμαινόταν από 4 έως 7 πόντους  13-7, 17-12, 21-15 για να κερδίσει το σετ με σχετική άνεση 25-17.Στο δεύτερο σετ πάλι τα κορίτσια του ΑΣΠΕΤ ξεκίνησαν με φόρα από εκεί που είχαν αφήσει το προηγούμενο σετ  μπαίνοντας πάλι μπροστά στο σκορ με 7-2, 12-8, με την Ολυμπία να μειώνει σε 14-13 αλλά με ένα σερί άσσων  το σκορ πήγε 20-15 δίνοντας και το ψυχολογικό πλεονέκτημα στην ομάδα της Τρίπολης να φτάσει πρώτη στο 25, πράγμα που έκανε, με τον Ολυμπιονίκη να φτάνει τους 18 πόντους. Στο τρίτο σετ η ομάδα της Ολυμπίας ξεκίνησε μια αντεπίθεση έχοντας το προβάδισμα από την αρχή στο σετ φτάνοντας μέχρι το 13-20.Ο ΑΣΠΕΤ δεν παρέδωσε τα όπλα και μείωσε 22-20 . Σε εκείνο το σημείο ένα σέρβις άουτ για τον ΑΣΠΕΤ έκανε το  20-23 και να το κερδίσει τελικά ο Ολυμπιονίκης με 21-25. Στο τέταρτο σετ η ομάδα της Ηλείας ανεβασμένη ψυχολογικά ήταν μπροστά στο σκορ από την αρχή με 5-7, 6-9,  10-14 σε εκείνο  το σημείο τα κορίτσια του ΑΣΠΕΤ χάνοντας την συγκέντρωση τους  βρέθηκαν να βρίσκονται πίσω στο σκορ με 11-16,  12-20 και 14-25.

Στο τάι μπρέικ Ο ΑΣΠΕΤ προηγήθηκε 1-0 για να ισοφαρίσει η Ολυμπία και να προηγηθεί με 2-4 . Κάπου εκεί τα νεαρά κορίτσια του ΑΣΠΕΤ  αφού εκτός της Πεντεφούντη και Νικητοπούλου η ομάδα απαρτίζεται από κορίτσια γυμνασίου μέχρι δευτέρα λυκείου δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν κυρίως ψυχολογικά για να μπουν στο παιχνίδι και σε συνδυασμό με τον εκνευρισμό που επικράτησε στην ομάδα από κάποιες αποφάσεις του διαιτητή έφερε το σετ στην πλευρά του Ολυμπιονίκη. Παρ’όλα αυτά ο ΑΣΠΕΤ κέρδισε τον ένα βαθμό που τον διατηρεί στην τρίτη θέση  και έδειξε για άλλη μια φορά ότι στην τρίτη της παρουσία στο πρωτάθλημα γυναικών πρωταγωνιστεί, κάνει πρωταθλητισμό  απέναντι σε ομάδες με μεγαλύτερες εμπειρίες, μεγαλύτερες ηλικίες και ομάδες με μεταγραφές σε σχέση με τον ΑΣΠΕΤ που όπως προείπαμε  στηρίζεται σε μαθήτριες  της πόλης μας. Τυχεροί λοιπόν αυτοί που βρέθηκαν χθες  στο κλειστό της Τρίπολης   και  ανταμείφθηκαν από το εξαιρετικό θέαμα που πρόσφεραν οι δυο ομάδες.

Επόμενο παιχνίδι για τον ΑΣΠΕΤ την Κυριακή 17/2/2019 στην Πύλο αντιμετωπίζοντας την ομώνυμη ομάδα.       

ΑΣΠΕΤ Τρίπολης: (Χρονόπουλος Γ.)  Πεντεφούντη, Νικητοπούλου, Ζάβου ,Φωτοπούλου , Χρονοπούλου, Σενγκέργκι, Σωτηροπούλου, Κοπίτα, Σιάννα, Καραλέκα,  Αλεξοπούλου Σιούντρη.

Α.Ο.Ολυμπιονίκης: (Τσούμας) Παναγοπούλου Τσιαούση, Σπηλιοπούλου, Θανοπούλου , Μαστοροπούλου, Μαύρου, Ζήση Τσιαούση , Κυριακοπούλου, Χριστοπούλου, Γουδουσιάδη, Καρυώτη.

Ειδήσεις: 
Tags: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.