Ασφαλιστικό: Οι ελεύθεροι επαγγελματίες πρέπει να τα… εκατοστήσουν!

Ασφαλιστικό: Οι ελεύθεροι επαγγελματίες πρέπει να τα… εκατοστήσουν!

Μάιος 22, 2017 - 09:35
1 σχόλια

Ένας ελεύθερος επαγγελματίας θα πρέπει να ζήσει ως τα 101 προκειμένου να πάρει πίσω το ποσό που έχει καταβάλει σε ασφαλιστικές εισφορές.

Οπως γράφει η «Καθημερινή της Κυριακής» οι Ελεύθεροι επαγγελματίες είναι τα μεγάλα θύματα του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων.

Πέραν των αυξημένων φορολογικών βαρών βρίσκονται αντιμέτωποι και με αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές που φτάνουν ακόμη και στο 38%.

Τα νέα «χαράτσια» του ΕΦΚΑ θα ισχύσουν από το 2018 στο μικτό εισόδημα της προηγούμενης χρονιάς, χωρίς να αφαιρούνται οι εισφορές που κατέβαλαν οι ασφαλισμένοι.

Έτσι, με τον νέο τρόπο υπολογισμού των εισφορών τα ασφάλιστρα που θα κληθούν να πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα είναι αυξημένα έως και κατά 11,95%, ενώ για τους επιστήμονες η αύξηση ενδέχεται να φτάσει και στο 22,95%.

Σύμφωνα με υπολογισμούς όσοι επιλέξουν να ασφαλιστούν για 25 ή 30 χρόνια, θα πρέπει να περιμένουν πολλές δεκαετίες, ίσως ακόμα και να φτάσουν το 101ο έτος της ηλικίας τους προκειμένου να εισπράξουν όσα χρήματα θα έχουν πληρώσει στα ασφαλιστικά Ταμεία.

(ΠΗΓΗ: protagon.gr)


Υπάρχει 1 Σχόλιο

η αριστερή κλοπή συνεχιζεται από τους κατσαπλιάδες. και δεν ανοιγει και ρουθουνι ρε... ξυπνατε επιτέλους

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.