ΑΣΕΠ: Μπαράζ προσλήψεων στο Κτηματολόγιο - Προβλέπονται πάνω από 1.000

ΑΣΕΠ: Μπαράζ προσλήψεων στο Κτηματολόγιο - Προβλέπονται πάνω από 1.000

Νοέμβριος 11, 2019 - 20:31
0 σχόλια

Άμεσες ενέργειες για την πρόσληψη νέου προσωπικού στο Εθνικό Κτηματολόγιο προωθούν τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Περιβάλλοντος, «υπάρχει σοβαρή υποστελέχωση στο νομικό τμήμα του Οργανισμού, ως απόρροια της περιττής αλλαγής του νομικού καθεστώτος... κίνηση που είχε ως αποτέλεσμα να οδηγήσει στην απομάκρυνση από το Κτηματολόγιο δεκάδων καταρτισμένων νομικών επιστημόνων που η συμβολή τους στην ομαλή λειτουργία του Οργανισμού είναι καταλυτική».

Όπως τόνισε ο αρμόδιος υπουργός, κ. Δημήτρης Οικονόμου, μέσω ΑΣΕΠ και σε συνεννόηση με τα Υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών, δρομολογείται η πρόσληψη υπαλλήλων για την στελέχωση των κατά τόπους κτηματολογικών γραφείων του Φορέα, όπως προβλέπεται άλλωστε και από τον νόμο του 2018 που αφορά τη λειτουργία του Κτηματολογίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος νόμος προβλέπει περισσότερες από 1.000 προσλήψεις για προσωπικό άνω των 20 ειδικοτήτων και κλάδων.

Παράλληλα, ο νόμος προβλέπει την μετεξέλιξη 292 υποθηκοφυλακείων σε 17 κεντρικά κτηματολογικά γραφεία και 75 υποκαταστήματα, υπό τη διαχείριση του Κτηματολογίου.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες που θα περιλαμβάνει το Εθνικό Κτηματολόγιο, θα υλοποιηθούν από το πρώτο εξάμηνο του 2020, ανοίγοντας το δρόμο για την στελέχωση του Φορέα.

 «Δείτε το έγγραφο» για να δείτε την ενδεικτική κατανομή προσωπικού του νόμου 4512/2018. ΕΔΩ


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.