Αρχαίος Δίολκος: Ένα μνημείο σε απόγνωση! (video)

Αρχαίος Δίολκος: Ένα μνημείο σε απόγνωση! (video)

Ιανουάριος 25, 2012 - 15:53
1 σχόλια

- Ακούστε στο Video Τι δήλωνε για το μνημείο τον Γενάρη του 2008 η ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ Α.Ε, λόγια που έμειναν στα χαρτιά και στις καλές προθέσεις που ουδέποτε απεδείχθησαν στην πράξη!

Η σύγχρονη ιστορία του Δίολκου αγγίζει το απίστευτο. Το μνημείο δεν διαφυλάχθηκε ποτέ από τη βίαιη καταπόνηση που αντιπροσωπεύει σχεδόν κάθε διέλευση πλοίου ή ταχύπλοου από τη Διώρυγα…

 Ποιος θα πίστευε ότι ένα τέτοιο μνημείο παγκόσμιας απήχησης, που άντεξε πάνω από δυόμισι χιλιάδες χρόνια για να φθάσει ως εμάς, δε θα είχε διαφυλαχθεί σαν κόρη οφθαλμού, αλλά θα είχε ρημάξει σε τέτοιο απίστευτο βαθμό. Κι όμως, αυτό συνέβη.
Αν και έγγραφα τριάντα χρόνων (από την αρχή της ανασκαφής, το 1956, έως περίπου το 1986) έχουν εξαφανιστεί από τα αρχεία της «αρμόδιας» Εφορείας Αρχαιοτήτων, φαίνεται ότι το Υπουργείο Πολιτισμού δεν έθεσε ποτέ την εταιρία της Διώρυγας προ των ευθυνών της για την κατακρήμνιση του μνημείου.
Όχι μόνο, αλλά το 1985, με το μνημείο ήδη σε κακά χάλια από τη διάβρωση, κλιμάκιο του Υπουργείου Πολιτισμού έσπευσε στη Διώρυγα, απαλλάσσοντας μυστηριωδώς την ήδη από πενταετίας κρατική εταιρία από όρο που της επέβαλλε να κάνει μελέτη συντήρησης του μνημείου.

 

 

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στο: http://www.korinthiaportal.gr/news/133/arhaios-diolkos-ena-mnimeio-se-apognosi-video

Video: 

youtube://v/WGXiaoJtpZQ


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου ένα τέτοιο ιστορικό μνημείο θα τύνχανε εξαιρετικής προσοχής και ανάδειξης. Εδώ στη χώρα μας κάνουν ότι μπορούν να απαλλαχτούν από την παρουσία του..... Φυσικά κανένας δεν ενημέρωσε για την ύπαρξη αυτού του άθλου που γινόταν εκεί για αιώνες. Αμφιβάλλω αν έστω κάποιοι κάτοικοι της περιοχής γνωρίζουν πως πέρναγαν τα πλοία στη προ Ισθμού εποχή.