Άρθρο του Χρήστου Λαμπρόπουλου στα ΝΕΑ

Άρθρο του Χρήστου Λαμπρόπουλου στα ΝΕΑ

Μάιος 18, 2019 - 20:00
1 σχόλια

Άρθρο του Χρήστου Λαμπρόπουλου στα ΝΕΑ (έντυπο) του Σαββάτου 18 Μαΐου 2019 για τον στρατηγικό στόχο της ανάπτυξης του τουρισμού στην Αρκαδία .

Με τη νέα περιφερειακή αρχή του Παναγιώτη Νίκα στην Πελοπόννησο στοχεύουμε να εντάξουμε την Αρκαδία στο χάρτη της τουριστικής ανάπτυξης της χώρας.

Η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αρκαδίας, τα οποία κανείς δεν έχει έως τώρα εκμεταλλευθεί, προϋποθέτει βέβαια την ανάπτυξη επαρκών και ασφαλών συγκοινωνιακών υποδομών ειδικά του επαρχιακού δικτύου του Νομού.

Η Αρκαδία βρίσκεται σε κομβική θέση στο κέντρο της Πελοποννήσου και μπορεί να αναπτυχθεί όχι μόνο από την αύξηση του αριθμού των επισκεπτών της αλλά και από τις συνέργειες με τους όμορους Νομούς και τις εκεί τουριστικές επιχειρήσεις από τις οποίες βρίσκεται σε μικρή απόσταση.

Σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, το Επιμελητήριο Αρκαδίας και τις τουριστικές επιχειρήσεις της Αρκαδίας, είναι άμεσα υλοποιήσιμος ο στόχος της ανάδειξης των ιδιαίτερα σημαντικών  μοναστηριών, τόσο στη Γορτυνία όσο και την Κυνουρία, σε τόπους προσκυνηματικού τουρισμού καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Οι τόποι παραγωγής των παγκόσμιας φήμης Αρκαδικών προϊόντων  ονομασίας προελεύσεως ( όπως το μοσχοφίλερο, τα μήλα, το μέλι, οι μελιτζάνες ) σχεδιάζουμε άμεσα να ενταχθούν σε ένα δίκτυο επισκέψιμων αγροκτημάτων, οινοποιείων και αμπελώνων με ανάπτυξη τουριστικών υποδομών και προγραμματισμό εκδηλώσεων γευσιγνωσίας και προβολής τους.

Η ορεινή, τέλος, Αρκαδία εντάσσεται άμεσα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας, σε ένα σχέδιο ανάπτυξης υποδομών για την υποδοχή αθλητικών ομάδων από όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη για προετοιμασία.

Ο κεντρικός στόχος μου είναι η επέκταση της τουριστικής περιόδου και η αύξηση της επισκεψιμότητας της Αρκαδίας, με όσα επιπλέον οφέλη θα επέλθουν στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας, η απόλυτη στήριξη των επενδύσεων και η αναστροφή του κύματος φυγής των νέων μας, αποτέλεσμα της μέχρι σήμερα εγκατάλειψης του Νομού.

 

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΝ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΙΚΑ

( ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ « ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ « )

 


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.