Άρθρο της εφημερίδας "Κυνουρία" για τον Τατούλη

Άρθρο της εφημερίδας "Κυνουρία" για τον Τατούλη

Σεπτέμβριος 30, 2010 - 21:58
12 σχόλια

Γιατί τον Πέτρο Τατούλη για περιφερειάρχη Πελοποννήσου…

Όταν πριν από πέντε μήνες ακούστηκε στην Αρκαδία ότι ο Πέτρος Τατούλης σκέφτεται σοβαρά να επανακάμψει στα πολιτικά πράγματα όχι μόνο του νομού, αλλά στην περιφέρεια της Πελοποννήσου, κανέναν δεν ξένισε αυτή η είδηση.

Ο Πέτρος έχει προσφέρει πολλά, όχι μόνο στην Κυνουρία, όχι μόνο στο νομό μας και τους συμπολίτες μας, αλλά έχει δημιουργήσει σε πανελλήνιο επίπεδο την εικόνα ενός πολιτικού, που ο λόγος του συμβαδίζει με τα έργα του, ενός πολιτικού που δεν διστάζει με το όποιο προσωπικό κόστος να εκφράζεται ελεύθερα και ανοικτά, που έχει το όπλο της διορατικότητας και της πολιτικής σκέψης στην «φαρέτρα» του. Άλλωστε, η ανεξάρτητη υποψηφιότητα του συμπορεύεται με την πολιτική του διαδρομή. Ποιος μπορεί να αρνηθεί ότι για τα 20 χρόνια που ο Πέτρος εκλεγόταν πρώτος βουλευτής του νομού μας, δεν έδωσε ποτέ σημασία στις διάφορες ιδεολογικές ή κομματικές περιχαρακώσεις; Με απλά λόγια, ο Τατούλης ήταν πάντοτε παρών στις δύσκολες στιγμές όλων μας, ερχόταν να καλύψει τις γνωστές ανεπάρκειες του συστήματος με προσωπικές του παρεμβάσεις και πάντοτε την επόμενη ημέρα των εκλογών, ξεκινούσε μια νέα σελίδα, όπου δε διέκρινε ψηφοφόρους, αλλά μόνο συντοπίτες, συνοδοιπόρους και φίλους.

Όταν πέρασε λίγο ο καιρός, βρεθήκαμε μπροστά στην ευχάριστη έκπληξη να ανακαλύψουμε ότι την ίδια ζεστή αγκαλιά άνοιξαν για τον Πέτρο Τατούλη και οι Λάκωνες, οι Αργολιδείς, οι Μεσσήνιοι και οι Κορίνθιοι συμπολίτες μας. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που επεσήμαναν ότι ως υφυπουργός Πολιτισμού είχε συγκεκριμένη ατζέντα έργων για όλους τους νομούς, που επί δεκαετίες ολόκληρες είχαν παγώσει στα συρτάρια του ΥΠΠΟ. Από τότε φάνηκε ότι είχε άποψη και όραμα για την περιφέρεια Πελοποννήσου. Δεν ήταν λοιπόν περίεργο που ήλθε να δώσει και σε εκείνους αυτό που εμείς ως Αρκάδες είχαμε την ευκαιρία να βιώσουμε για χρόνια. Ξεκάθαρες θέσεις, αποτελεσματικότητα και διαφάνεια στην διαχείριση, προοπτική για το μέλλον και τον αέρα της κοινωνικής συστράτευσης, μακριά από περιχαρακώσεις και κομματισμούς που ανήκουν στο παρελθόν.

Τι έχει κάνει ο Τατούλης για την Αρκαδία;

Εμείς, από αυτές εδώ τις σελίδες θέλουμε να θυμίσουμε εν τάχει ένα μόνο γεγονός, για να μην πλατιάσουμε στο σύνολο της 20ετούς πολιτικής διαδρομής του σημερινού υποψήφιου περιεφερειάρχη της Πελοποννήσου. Παραμονές των εκλογών του 2004, ο Πέτρος Τατούλης είχε συγκαλέσει σύσκεψη με όλους τους φορείς, προκειμένου να τους παρουσιάσει ένα σχέδιο δράσης για την τετραετία που ερχόταν. Εκεί, μετά από διαβούλευση, ανέλαβε την υποχρέωση να πραγματοποιηθούν ή να δρομολογηθούν επί των ημερών του συγκεκριμένα έργα και να φέρει στο νομό μας περί τα 200 εκατ. ευρώ πόρους. Να σημειωθεί ότι επρόκειτο για ένα ποσό που δεν είχαμε δει κατ’ αναλογία κατά τη διάρκεια των τριών προηγούμενων δεκαετιών! Η τριετία πέρασε και λίγο πριν τις εκλογές του 2007, ο Τατούλης συγκάλεσε εκ νέου σύσκεψη με τους φορείς για να τους παρουσιάσει το έργο του. Ο απολογισμός ήταν αφοπλιστικός, αφού παραπάνω από 250 εκατομμύρια ευρώ «έπεσαν» στην Αρκαδία. Ενδεικτικά, 15 εκατ. ευρώ εξασφαλίσθηκαν για την κατασκευή επαρχιακών οδικών αξόνων (όπως αυτός Τρίπολης – Άστρους), ενώ πραγματοποιήθηκε η ένταξη και στο εθνικό σκέλος της παράκαμψης των Λαγκαδίων και του Ανατολικού Παραλιακού Άξονα (Μονεμβάσια-Λεωνίδιο-Άστρος-Ναύπλιο). Περίπου 10 εκ. ευρώ επενδύθηκαν για την κατασκευή μονάδων βιολογικού καθαρισμού σε Άστρος, Μεγαλόπολη, Βυτίνα και Τρίπολη. Η αντιμετώπιση σε νέα βάση των οικοσυστημάτων του Πάρνωνα και του Μαινάλου εξασφάλισε την προστασία τους και  αποτελεί σήμερα μοχλό για βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη, στοχεύοντας στην  σταδιακή μετατροπή τους  σε Πάρκα ευρωπαϊκών προτύπων. Για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας αυτής αναλήφθηκαν σημαντικές θεσμικές πρωτοβουλίες (όπως ειδικές περιβαλλοντικές, διαχειριστικές μελέτες) και εξασφαλίσθηκαν  αξιόλογες  χρηματοδοτήσεις. Μέσα σε τρία χρόνια είχαν ολοκληρωθεί έργα άνω των 2 εκ. ευρώ (Κέντρα υποδοχής σε Άστρος, Καστάνιτσα και Άγιο Πέτρο, Περιβαλλοντικό Σχολείο στο Καστρί). Με την δημοπράτηση έργων, προϋπολογισμού άνω των 5 εκ. ευρώ, είχαν αρχίσει ήδη να αλλάζουν πρόσωπο τα λιμάνια και οι μαρίνες της  Κυνουρίας, με στόχο να δημιουργηθεί το κατάλληλο περιβάλλον για την ανάπτυξη του τουρισμού και στο θαλάσσιο τομέα. Οι χρηματοδοτήσεις για έργα Πολιτισμού υπερέβησαν την τριετία εκείνη τα 40 εκ. ευρώ. Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, το έργο είναι πλούσιο: το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο στην Τρίπολη, τα σπήλαια του Κάψια, το Μουσείο Παπαναστασίου στο Λεβίδι, η έπαυλη του Ηρώδη του Αττικού στην Εύα Δολιανών, το Αρχαίο Θέατρο της Μεγαλόπολης, το φεστιβάλ του Μαινάλου, το δίκτυο λαογραφικών μουσείων της Τσακωνιάς και η σύσταση του κέντρου μελέτης της Τσακωνιάς, είναι ορισμένες μόνο από τις δράσεις εκείνες που ξεκίνησαν επί των ημερών Τατούλη στο ΥΠΠΟ. Ωστόσο, η απομάκρυνση του από τη συγκεκριμένη θέση είχε σαν αποτέλεσμα , κάποια ζητήματα να παραμείνουν ανοικτά και στάσιμα, αφού έκτοτε κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να συνεχίσει τις πρωτοβουλίες του Πέτρου.
Σημαντικές ήταν και οι εργασίες αναστήλωσης, που πραγματοποιήθηκαν τότε στα μοναστήρια του Νομού μας και σε Εκκλησίες, ορισμένες από τις οποίες, αντιμετώπιζαν τον κίνδυνο της κατάρρευσης, συνεπεία της ανυπαρξίας έργων συντήρησης. Η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου της Ιεράς Μονής Λουκού και η συντήρηση των Αγιογραφιών, οι επισκευές και αναπλάσεις στην Ιερά Μονή της Παλιοπαναγιάς και του Προδρόμου, η αναστήλωση του Ιερού Ναού της Παναγίας Παλαιάς Επισκοπής είναι κάποιες μόνο από τις ενέργειες που δρομολογήθηκαν κατά την τελευταία «εύφορη» εκείνη τριετία.
Στον τομέα των αθλητικών εγκαταστάσεων, εξασφαλίσθηκαν  20 εκ. ευρώ για την κατασκευή αθλητικών υποδομών. Το Αθλητικό Κέντρο της Τρίπολης, αλλά και τα στάδια του Άστρους, της Μεγαλόπολης, του Λεβιδίου, του Λεωνιδίου και των Άνω Δολιανών συνιστούν αξιόλογες υποδομές.
 Όταν την δεκαετία 1994-2004 το σύνολο των δημοσίων επενδύσεων στην Αρκαδία δεν υπερέβαινε τα 50 εκ. ευρώ για όλους τους τομείς, τα τρία τελευταία χρόνια- μέσα από επισταμένες παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες του πρώην βουλευτή μας-  Πέτρου Τατούλη,  εξασφαλίσθηκαν 100 εκ. ευρώ αποκλειστικά για υποδομές στον Αγροτικό Τομέα. Μεγάλα αρδευτικά έργα, αντιπλημμυρικά, αλλά και η μέριμνα για τον Αρκάδα αγρότη, ήλθαν τότε να δημιουργήσουν την αντίληψη ότι μπορεί η Αρκαδία να βγει από τα αδιέξοδα που για χρόνια την είχαν εγκλωβίσει η αδιαφορία και οι αποσπασματικές πολιτικές επιλογές.
Γιατί τα θυμίζουμε αυτά;
Ο λόγος είναι απλός. Το διακύβευμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου είναι εξαιρετικά συγκεκριμένο. Η Πελοπόννησος γίνεται ένα μικρό κράτος. Αποκτά ευχέρεια να κάνει πολλά πράγματα μόνη της. Ο Περιφερειάρχης θα είναι ένας μικρός πρωθυπουργός. Τι ανθρώπους χρειαζόμαστε σε αυτήν την κατεύθυνση; Ποιος κάνει καλύτερα γι’ αυτό; Το καλό του τόπου θέλει κάποιον με δυνατότητες, κύρος, παίκτη της κεντρικής πολιτικής σκηνής, που δεν έχει σχέση υποτέλειας με την κεντρική διοίκηση, ένα άτομο που μπορεί να αρθρώσει με επιχειρήματα διεκδικητικό λόγο και έχει παράγει συγκεκριμένο έργο, έναν πολιτικό που έχει γνώσεις και μια συνολική αντίληψη του κόσμου, ώστε να εντάξει την περιφέρεια μας στον ενιαίο ευρωπαϊκό χώρο που σχηματίστηκε για να εκμεταλλευτεί τις πολλές ευκαιρίες που δίνονται.
Ποιο είναι το σχέδιο Τατούλη για την περιφέρεια Πελοποννήσου;
Όπως ο ίδιος έχει δηλώσει θα υπηρετήσει το όραμα της δημιουργίας μιας «Νέας Πελοποννήσου» (αυτό είναι άλλωστε το όνομα του συνδυασμού του). Η «Νέα Πελοπόννησος» θα έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας ευρωπαϊκής περιφέρειας που θα γίνει η πόρτα της Μεσογείου και θα αποτελεί πρότυπο τοπικής οικονομίας και ανάπτυξης για την υπόλοιπη Ελλάδα. Στην κατεύθυνση αυτή, θα πρέπει να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της Περιφέρειας, της σύγκλισης του επιπέδου ευημερίας και ποιότητας ζωής των ορεινών περιοχών. Συγχρόνως θα ενισχυθεί θα αναβαθμιστεί ποιοτικά το περιβαλλοντικό και πολιτιστικό δυναμικό της, με την παράλληλη άρση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων, ώστε να καταστεί η Πελοπόννησος χώρος προσέλκυσης επενδύσεων, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τη δυναμική ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για την προώθηση της καινοτομίας στην οικονομία.

Πού θα βρεθούν όμως τα λεφτά;
Και στο σημείο αυτό ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου είναι σαφής. Αναφέρει σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Πέτρος Τατούλης: «Στη δύσκολη αυτή συγκυρία για τον τόπο μας, ο «Καλλικράτης» (ο νόμος που όρισε τις νέες αυτοδιοικητικές δομές ) είναι μια σημαντική ευκαιρία. Το αθηνοκεντρικό κράτος μεταβιβάζει αρμοδιότητες στην περιφέρεια, προκειμένου οι τοπικές κοινωνίες να δώσουν νέα πνοή και προοπτική ανάπτυξης σε ένα σύστημα που για δεκαετίες νοσεί. Παράλληλα, οι πολιτικοί της χώρας αποφάσισαν, υπό την αναποτελεσματικότητα και τη διαφθορά που τους βαραίνει, να δώσουν στους πολίτες την εξουσία να αποφασίζουν μόνοι για τον τόπο τους. Δεν πιστεύω καθόλου στο επιχείρημα ότι η μεταρρύθμιση αυτή είναι ανεπαρκής επειδή δεν εξασφαλίζει το κράτος τους πόρους για να προχωρήσουμε μπροστά. Είναι δεδομένο ότι τα χρήματα του κράτους δεν μπορούμε να τα περιμένουμε, διότι ο κρατικός κορβανάς έχει στερέψει. Και σε αυτό ευθύνεται η νοοτροπία και ορισμένων αυτοδιοικητικών παραγόντων να κάνουμε μικρά αποσπασματικά έργα και όχι μεγάλα έργα που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή όλων μας. Χρειάζεται ένας συνολικός σχεδιασμός που θα αντιμετωπίζει την Πελοπόννησο ως σύνολο και όχι ως κατακερματισμένα συμφέροντα. Η ορθολογική διαχείριση του ΕΣΠΑ, ως εργαλείο ανάπτυξης, η απευθείας σχέση διεκδίκησης κονδυλίων από την Ευρώπη με αντικείμενο συγκεκριμένα και ώριμα έργα, η κινητοποίηση διεθνών παικτών που θα έλθουν στην Πελοπόννησο από τη στιγμή που εμείς θα τους εγγυηθούμε διαφάνεια και ταχείς διαδικασίες και τέλος οι συμπράξεις του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) για τη δρομολόγηση μεγάλων έργων. Το ζήτημα δεν είναι ξαναρχίσουμε τα ίδια και να λέμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε αυτό ή εκείνο επειδή το κράτος δεν μας δίνει λεφτά. Το θέμα είναι ακριβώς το αντίθετο. Ότι το κράτος μας αφήνει ελεύθερους να βρούμε τα λεφτά, χωρίς να χρειάζεται να μπλέκουμε σε χρονοβόρες και κοστοβόρες διαδικασίες του κρατικού μηχανισμού, όπως σήμερα είναι δομημένος. Γι’ αυτόν το λόγο, είπα εξαρχής, ότι οι συγκεκριμένες εκλογές δεν είναι υπόθεση των κομμάτων, αλλά των πολιτών, των υγιών δυνάμεων της κοινωνίας, από όπου κι αν αυτές προέρχονται, που θα συστρατευθούν σε αυτόν τον αγώνα δρόμου για να φτιάξουμε ένα μέλλον καλύτερο που μας αξίζει».
Μπορεί ο Τατούλης, πρόσωπο της κεντρικής πολιτικής σκηνής να υπηρετήσει έναν αυτοδιοικητικό θεσμό;
Οι συγκεκριμένες εκλογές δεν είναι αυτοδιοικητικές με την έννοια που μέχρι σήμερα γνωρίσαμε την αυτοδιοίκηση. Ο προηγούμενος θεσμός έδωσε ό,τι είχε στον τόπο. Με θετικά και αρνητικά στοιχεία. Σήμερα είμαστε μπροστά σε μια νέα οργάνωση της χώρας. Οι παλιές δομές δεν μπόρεσαν να υποστηρίξουν την ανάπτυξη και σε ορισμένες περιπτώσεις έγιναν και ένας μικρός καθρέπτης της παθογένειας της κεντρικής εξουσίας. Ο Πέτρος Τατούλης γνωρίζουμε όλοι ότι για χρόνια λειτούργησε και ως κρίκος ανάμεσα στην κεντρική κυβέρνηση και τις τοπικές αυτοδιοικήσεις, με στόχο την προώθηση του κοινωνικού οφέλους, αλλά και αυτόφωτα- αυτόνομα, διεκδικώντας και προχωρώντας την υλοποίηση μεγάλων έργων για τον τόπο μας. Ο νέος θεσμός δίνει τη δυνατότητα συγκρότησης μιας μικρής κυβέρνησης, η οποία πρέπει να στέκεται σε τρία στιβαρά πόδια: στην περιφέρεια Πελοποννήσου, στην Ελλάδα και στη Διεθνή κοινότητα. Όποιο κομμάτι του παζλ κι αν λείπει θα βάλει χειρόφρενο στην νέα προοπτική που ξεπροβάλει για την Πελοπόννησο.
Στο ερώτημα της «Κ» για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει την υποψηφιότητα του κ. Δημήτρη Δράκου, ο Πέτρος Τατούλης απαντά ότι «την επομένη των εκλογών, όπως άλλωστε έκανα πάντοτε, θα συστρατευτώ με όλους τους φορείς. Η αυτοδιοικητική εμπειρία του συνυποψηφίου μου είναι χρήσιμη από κάθε άποψη. Δεν χωρούν ούτε αποκλεισμοί, ούτε μικροπολιτικές έριδες».

Κυνουρία


12 Σχόλια

Οι αρθρογράφοι του Ανδρέα σώπασαν ; η βυθίστηκαν στήν ανωνυμία ; Περί επιχείρηματων η ολοκλήρωσης.

Η αλήθεια είναι ότι στις εκλογές αναμετράται η κυβενητική πολιτική ΠΑΣΟΚ μέσω της στήριξης Τατούλη και η πολτική της ΝΔ μέσω της επιλογής Δράκου.Όλα τα υπόλοιπα είναι συζητήσεις για το περιτύλιγμα!

Ακόμα και τα στρατευμένα άρθρα έχουν ένα όριο! Ειναι ντροπή να υποτιμούν κάποιοι την νοημοσύνη του κόσμου προσπαθώντας να τον πείσουν ότι το σύνολο του κυβρνητικού έργου στην Πελοπόνησσο την περίοδο 2004- 2007 ΄΄εγινε κατόπιν ενεργειών Τατούλη!!!! Έργα υπουργείων που ουδεμία σχέση είχαν με τον Πετράν. Η αλήθεια είναι ότι πολλοί πιστεύουν ότι ακόμα και τα κόλυβα στα μνημόσυνα μοιράζονταν κατόπιν ενεργειών του! Με τέτοιο μέγεθος δημοσίων επενδύσεων στην Αρκαδία επι κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας σε αντιδιαστολή με τον μαρασμό της εικοσαετιας ΠΑΣΟΚ πως δικαιολογεί ο Τατούλης την ταύτισή του με το ΠΑΣΟΚ και όχι με την παράταξη των έργων; Μόαδικός σκοπός ασφαλώς είναι η διαφύλαξη της πολιτικής του καριέρας. Στο ΠΑΣΟΚ άραγε τι λένε για όλα αυτά;

Είναι ντροπή ο Τατούλης να θέλει να οικειοποιηθεί τους κόπους και τις θυσίες του ελληνικού λαού αλλά και το σύνολο των έργων της καταστροφικής κατά τα άλλα κυβέρνησης Καραμανλή! Το γεγονός από μόνο του αποδεικνύει πόσο επικίνδυνος είναι ο Τατούλης για τον τόπο.

ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΡΕ ΦΙΛΕ ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΥ ΑΛΟΙΘΩΡΙΖΕΙΣ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ. ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝΕ ΣΚΙΣΕΙ ΤΑ ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΑΝΙΚΑΝΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ. Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Ε? ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΑΘΥ ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΙΛΑΡΑΚΟ, ΔΕΝ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ. ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΙ Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΜΕ ΠΑΙΡΕΤΑΙΡΩ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ, ΘΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΣ ΠΕΤΡΑΝ ΑΧ ΑΧ ΑΧ

Διαγράφονται σχόλια τα οποία αποτελούν ανώνυμες και ανυπόστατες κατηγορίες. Δυστυχώς έχει πάει η συζήτηση επί προσωπικών θεμάτων και πλέον κινδυνεύουμε και εμείς με μηνύσεις. Admin

ΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΔΥΟ-ΤΡΕΙΣ ΤΑΤΟΥΛΗΔΕΣ ΑΚΟΜΗ, ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ. Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΑΥΤΟ. ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ Η ΑΡΚΑΔΙΑ ΤΟΥ ΕΔΙΝΕ ΠΡΩΤΙΑ ΜΕ ΠΑΝΤΑ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΟ ΠΟΣΟΣΤΟ, ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΗ Η ΑΡΚΑΔΙΑ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΑΤΟΥΛΗ.

Μάγκας ο Τατούλης! Στρώνει καθημερινά με ροδοπέταλα τον δρόμο της μεγάλης του επιστροφής στην ΝΔ! Μετά τις Δημοτικές εκλογές που θα κλείσει ο κύκλος της εσωστρέφειας στην Κεντροδεξιά ο Τατούλης θα επιστρέψει ως σωτήραςτης ως σήμερα ξεπεσμένης Αρκαδίας. Ο Σαμαράς που δεν είναι χαζός θα υποδεχτεί με ανοικτές αγκάλες τον αναβαθμισμένο του Αρκαδάρχη ενώ θα έχει θυσιάσει έναν μόνιμο αντίπλαλό του τον Δράκο.

Τα σχόλια από εδώ και πέρα θα περνάνε από έγκριση των διαχειριστών. Μετά από ανώνυμες κατηγορίες που γράφτηκαν στα σχόλια βρεθήκαμε σε δύσκολη θέση και αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη. Κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν την ανωνυμία και την ελευθερία έκφρασης που έδωσε το Arcadia Portal εις βάρος των υπολοίπων. ARCADIA PORTAL

Πρέπει να αποκλείονται τα IP πού βρίζουν και έχουν καταντήσει το διάλογο καφενείο

Δεν αρκεί να μπλοκάρουμε ip. Με απλό restart αλλάζει και μπορεί να γράψει. Δεν μπορούμε να τρέχουμε πλέον κ σε δικαστήρια για ανώνυμες καταγγελίες. απλά θα εγκρίνουμε τα σχόλια πριν δημοσιευθούν. Admin