Άρθρο - "Η ανάγκη του κόσμου για αλλαγή , για μια εναλλακτική πρόταση"

Άρθρο - "Η ανάγκη του κόσμου για αλλαγή , για μια εναλλακτική πρόταση"

Νοέμβριος 10, 2010 - 11:28
17 σχόλια

Το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου έδειξε πως ο κόσμος γύρισε την πλάτη στα δυο κόμματα εξουσίας.
Οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ σε περιφερειακό επίπεδο έλαβαν συνολικά 10% λιγότερες ψήφους από τις εκλογές του 2009 (-1.000.000 σε απόλυτους αριθμούς) και η άποψη που επικρατεί στους δημοσιογραφικούς κύκλους είναι πως στο εσωτερικό της κυβέρνησης δεν υπάρχει συντονισμός ούτε πολιτικές κατευθυντήριες γραμμές.

Αποδείχθηκε πως δεν υπάρχει πολιτικό σχέδιο για την επομένη των εκλογών, δηλαδή σχέδιο διαχείρισης της δυσφορίας του κόσμου και πως ο Παπανδρέου πηγαίνει στο δεύτερο γύρο με απολίτικη γραμμή.

Στον αντίποδα, ο Αντώνης Σαμαράς έχει την ψευδαίσθηση ότι οι εκλογές αυτές έγιναν για να αποδειχθεί πόσο μεγάλο κόμμα έγινε ξανά η Νέα Δημοκρατία! Μπορεί βεβαίως το κόμμα του να πήρε λιγότερες ψήφους και από αυτές που πήρε το 2009 (-550.000 χιλ) αλλά αυτό είναι μάλλον μια μικρή λεπτομέρεια για την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η αποχή ξεπέρασε το 50% και όπως εκτίμησε ο Σαμαράς όλοι αυτοί απείχαν για να τιμωρήσουν την κυβέρνηση Παπανδρέου! Η αλήθεια όμως είναι πως η ΝΔ αν και δείχνει σε ένα μικρό βαθμό να συνέρχεται, δεν διαθέτει πειστικό και ουσιαστικά ανταγωνιστικό κυβερνητικό πλάνο έναντι του ΠΑΣΟΚ, προς το παρόν τουλάχιστον, κάτι που φαίνεται και από τις δηλώσεις του Α. Σαμαρά πως μπορεί να μηδενίσει το έλλειμμα μέσα σε ένα χρόνο! Δυστυχώς η ηγεσία της ΝΔ ακολουθεί την πεπατημένη του «ώριμου φρούτου», λόγω της αδυναμίας της να συλλάβει και να εφαρμόσει μια στρατηγική προς την εξουσία.

Την ανάγκη του κόσμου για αλλαγή, για μια εναλλακτική πρόταση απαλλαγμένη από κομματικά βαρίδια και πρακτικές του παρελθόντος φαίνεται πως ήρθε να καλύψει ο έμπειρος πολιτικός Πέτρος Τατούλης και η πρωτοβουλία του για μια Νέα Πελοπόννησο. Ο κόσμος της Πελοποννήσου φαίνεται πως αναγνώρισε την έντιμη προσπάθεια και την ανεξάρτητη πρωτοβουλία του Πέτρου Τατούλη δίνοντάς του ψήφο εμπιστοσύνης. Εμπιστοσύνη που δεν εδράζεται σε κομματικά στεγανά, όπως του προσάπτουν οι αντίπαλοι του, αλλά αντίθετα πηγάζει από την ανάγκη των Ελλήνων για μια φυγή προς τα μπρός στη δύσκολη εποχή που διανύουμε.

Οι Πελοποννήσιοι με την στάση τους απέδειξαν πως αποστρέφονται τον δογματισμό, απέρριψαν τα διλλήματα και έδειξαν πως ο λόγος προηγείται και καθορίζει τις επιλογές τους υπό το πρίσμα της λογικής δίχως φανατισμό. Η ανάδειξη του ανεξάρτητου Πέτρου Τατούλη και του Συνδυασμού του «Νέα Πελοπόννησος» ως πρώτη δύναμη αποτελεί ένα ενθαρρυντικό και συνάμα παρήγορο μήνυμα, πως η ανάπτυξη της χώρας και η υπέρβαση της ύφεσης απαιτούν πραγματικές πολιτικές και όχι εικονικές πραγματικότητες. Η παρουσία του ανεξάρτητου συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος», όπως άλλωστε και κάθε ανεξάρτητη πρωτοβουλία, ενισχύει την δημοκρατία μας και αποδεικνύει πως είναι εφικτό να αλλάξει όχι μόνο το γκρίζο χρώμα αλλά και η τάση για την απόλυτη ακινησία που εδραίωσαν όσοι πρωταγωνίστησαν στην εποχή της μεταπολίτευσης, μια εποχή που έφτασε στο τέλος της.

Αναγνώστης


17 Σχόλια

o laikistis samaras tha sas allaxei tis zoes se 1 xrono. to proto xrono tha sas midenisei to elleima kai meta tha sas dosei ta lefta pou efage o xontros. einai pragmatika ligos kai aytos kai o jeffry. na do emeis pou badizoyme me tetoious politikous

μόνο ανεξάτητες υποψηφιότητες ψηφίστε! εκτός αν θέλετε να βλέπετε γαλάζια και πράσινα παιδιά να σας παίρνουν τις θέσεις μία με μπλε stage μια με σικέ προσλήψεις. ΜΑΚΡΙΑ από κόμματα.

το πασοκ δεν μπορουσε να βαλει κανενα στη πελοποννησο και κρυφτηκε πισω απο τατουλη. επειδη ο τατουλςη ειναι αγυριστο κεφαλι δεν ανεχτηκε μπαρουτσες και αλλους να μπουν στο συνδυασμό του. εκ των πραγματων ελαχιστοι γαλαζιοι θα τον ακουλουθησαν αφου ειχαν το φοβο της διαγραφης. οσοι το εκαναν οπως ο σαραβακος υπεγραψαν το πολιτικο τους θανατο

thelete na eiste probata kai na trexete piso apo mple kai prasina anthropakia gia na sas bolepsoun? etsi thelete kai tin nea ellada? to mono kalo pou ekane to pasok htan to asep. gia na mhn mpenete oloi apo to parathiro

to nea peloponnisos mono tixaio den itan. pragmatika theloun mia nea peloponniso kai gia auto tha palepsoun. pisteyte oti o drakos tha sas dosei mia nea peloponniso eno den exei kanei aples sintiriseis dromon sthn messinia?

Ρε παιδιά έχθες ο Τατούλης δεν παρακαλούσε τον Παπανδρέου να μαζέψει τον Μπεγλίτη! Ειδήσεις δεν είδε κανείς; Κόψτε επιτέλους αυτές τις αηδίες περί ανεξάρτητης υποψηφιότητας Τατούλη! Τον πράσινο χάρτη δεν τον είδε κανείς;

mauro sth nd gia na katalabei oti autoi mas ebale sto dnt. den efere o papandreou thn katastrofi se ena xrono. kapoioi ton koroidepsan se polla. se elleimata se oikonomika stoixeia ktl. edosan pseftika stoixeia sthn europaiki enosi kai ginamai rompa diethnos.

Ο Τατούλης ήταν ένας από τους πλέον σπάταλους υπουργούς του Κραμανλή προς εξυπηρέτηση "ημετέρων" με πιό τρανό το παράδειγμα του φεστιβάλ του Μαινάλου!

Δεν έχουμε επιλογές πλέον στην χώρα αυτή. τι να ψηφίσεις? ο σαμαράς ψεύδεται. ουτε οι δικοί του δεν τον πιστεύουν και ο σκυλακάκης προσπαθησε να του μαθει οικονομικα για να μην λεει βλακειες! το αμερικανακι προσπαθεί αλλά δεν μπορεί. οι κουμουνιστες στην κοσμαρα τους. μονο οι ανεηξάρτητοι πρέπει να έχουν μέλλον

Ε όχι και ανεξάρτητος ο ρουσφετολόγος προσκυνητής του ΠΑΣΟΚ! Ο κόσμος γυρίζει την πλάτη στις υπόγειες συμφωνίες! Η ένωση ΠΑΣΟΚ με ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ γέννησε Τατούλη! Αν αυτό δεν είναι πολιτική μετάλλαξη τι είναι; Ανιδιοτέλεια;

Φίλε samar-ass η λέξη ass σου ταιριάζει απόλυτα , μιας και σε αντιπροσωπέυουν και οι δύο έννοιες της!!

Πριν τρία χρονια περνούσα από το Μαλλιαροπούλειο και είδα μια γιαγαντοαφίσα όπου ο Μέγας Πέτρος ήταν αγκαλιά με τον Μέγα Τσάρο κ. Καραμανλή!!!! Επιτέλους σήμερα ο πετράκης πρέπει να μας πει με ποιον είναι; Ο αδελφός του Μιχαήλ ο τρίτος υπηρέτησε έμμισθα για Ολυμπαικά ακπίνητα., οε νώ ο Βασίλειος ο δεύτερος έχει αρκετές εκκρεμτότητρς με δημόσια και ιδωιτκά έργα. Πέτρακη βαρεθήκαμε να σε βλέπουμε επίσημο καλεσμένο σε γάμους βαφτίσια και κηδείες. Γεράσαμε και σε πήραμε χαμπάρι, έχουμε πλέον άσπρα μαλλιά και δεν διαννοήσε να τα σεβαστείς!!! Αλήθεια πως κατόρθωσες να συνταιριάστεις στο μυαλό σου το ΕΚΚΕ με τον Μητσοτάκη; Τον Μητσοτάκη με τον Καραμανλή; Τον Καραμανλή με τον Γιωργάκη και τον κ. Καραντατζαφέρη; Τις κάλτσες σου είπες μεγάλε!!!!!!!!!!!!!!!!

ΕΥΤΥΧΩΣ Η ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΗ. ΣΤΗΡΙΖΩ ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ-ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΕΠΕΙΔΗ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΗ! ΑΝΤΛΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΘΥΜΟΥΜΕΝΗ ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΡΑΞΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΠΕΤΡΑΚΗΣ!!! ΓΑΜΟΙ ΒΑΦΤΙΣΙΑ ΚΗΔΕΙΕΣ ΠΟΥΡΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, [COCHIBA ΜΑΛΙΣΤΑ], ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΩΧΑΔΕΛΦΙΣΜΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ; ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΘΟΡΗ ΔΙΑΘΟΡΑ; ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ ΨΕΥΤΕΣ; ME ΤΙΣ ΑΔΙΑΚΟΠΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ; Η ΜΗΠΩΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΛΕ, ΜΑΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ;ΠΙΤΣΙΡΙΚΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΑΣΠΡΑ ΜΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ Ο ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΕΚΚΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΑΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΗΜΕΙΟ ΤΟ 1979, ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ!!!!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΚΟΝ ΡΗΓΑΣ-ΦΕΡΑΙΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ. ΦΟΡΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΜΠΛΟΥ-ΤΖΗΝ ΚΑΙ ΜΑΘΑΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ, ΟΧΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ. ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ!!!!

ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ; ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΣΕ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΙ΄ ΑΝ ΤΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΨAΝ ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ ΑΝΤΙΠΟΛΥΤΕΥΣΗ ΑΣΚΟΥΣΕ; KLEISTA EIXE TA MATIA TOY. MALLON PITSIRIKAS EISAI!!!!!!!!!!!

To 45% της αποχής δεν σας λέει τίποτα;; Πως στην Αττική το ΠΑΣΟΚ πήρε 24% & η ΝΔ 20% δεν σας λέει τίποτα, ο Πέτρος πρώτος & δίχως να υπολογίσει προσωπικό κόστος ζήτησε από τον Καραμάν αλή να μαζέψει την διαφθορά & του πήρανε το κεφάλι. Τι άλλη απόδειξη θέλετε;; ο Πέτρος έστειλε την χώρα στην χρεοκωπία ή τα αφεντικά των κομματικών υποψηφίων;;;;

ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ 45% ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΤΑ ....................