«Άρωμα» πατάτας στο Νεοχώρι (pics,vid)

«Άρωμα» πατάτας στο Νεοχώρι (pics,vid)

Αύγουστος 31, 2015 - 10:20
0 σχόλια

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεοχωρίου με τη μέγιστη βοήθεια των νέων του χωριού, όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος, για ακόμα μία φορά διοργάνωσε τη γιορτή πατάτας την Κυριακή 30 Αυγούστου στο Άλσος του προφήτη Ηλία Νεοχωρίου.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη, καθώς οι Αρκάδες τιμούν κάθε χρόνο τη συγκεκριμένη γιορτή και το Νεοχώρι.

Τα καζάνια ήταν γεμάτα με πατάτες οι οποίες έβραζαν από νωρίς και οι νοικοκυρές του χωριού ετοίμαζαν από μέρες φαγητά με βάση τη πατάτα όπως σκορδαλιά και πατατοσαλάτα, έτσι ώστε να τα προσφέρουν στους παρευρισκομένους και να δώσουν άρωμα πατάτας σε μια γιορτή που γίνεται προς τιμήν της.

Η ζωντανή λαϊκή ορχήστρα με τους Αγάθη και Γιώργο Δημητρόπουλο και Νίκο Πολυζωγόπουλο ξεσήκωσαν το κοινό που τραγουδούσε μαζί τους αγαπημένα τραγούδια. Η πίστα ήταν συνεχώς γεμάτη από χορευτές που διασκέδασαν με τις επιτυχίες των τραγουδιστών και γιόρτασαν σε ένα ευχάριστο αλλά και δροσερό κλίμα.

O Πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Βλάμης, ευχαρίστησε όλους όσους τίμησαν την γιορτή, η οποία έχει πλέον γίνει θεσμός και όλο και περισσότεροι την επισκέπτονται κάθε χρόνο, κάνοντας το προϊόν της πατάτας ξακουστό σε ολόκληρο τον νομό.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο Σωτήρης Παπαδημητρίου υπεύθυνος πολιτικής προστασίας του δήμου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Σμυρνιώτης και δημοτικοί σύμβουλοι

Video: 

ArcadiaPortal.gr Γιόρτασαν την πατάτα στο Νεοχώρι


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.