Άρωμα Αρκαδίας και στη νέα κυβέρνηση

Άρωμα Αρκαδίας και στη νέα κυβέρνηση

Σεπτέμβριος 23, 2015 - 09:25
0 σχόλια

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης ανακοινώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης 22 Σεπτεμβρίου και ανάμεσα στους βουλευτές που αναλαμβάνουν υπουργικό πόσο βρίσκονται τέσσερις Αρκάδες.

Οι τέσσερις υπουργοί με καταγωγή από την Αρκαδία στη νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι οι:

Θεόδωρος Δρίτσας, ο οποίος κατάγεται από το Λεωνίδιο της Κυνουρίας, και αναλαμβάνει αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, υπό τον υπουργό Οικονομίας, διατηρώντας τη θέση που είχε στο προηγούμενο κυβερνητικό σχήμα.

Νίκος Φίλης από τα Πούλιθρα Κυνουρίας, ο οποίος αναλαμβάνει το υπουργείο Παιδείας, ενώ κατά την προηγούμενη κυβερνητική θητεία ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος τοποθετείται στο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έλκει την καταγωγή του από την Ασέα και την Καρύταινα, ενώ είχε διατελέσει υπουργός Εργασίας.

Τη... σύνθεση συμπληρώνει ο Νίκος Βούτσης,ο οποίος έχει καταγωγή από την Αλέα στην Αρκαδία. Διετέλεσε υπουργός Εσωτερικών στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κατά την προηγούμενη κυβερνητική θητεία των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, δεν έλαβε χαρτοφυλάκιο στη νέα κυβέρνηση, ωστόσο είναι εντονότατη η φημολογία που τον θέλει να αναλαμβάνει την προεδρία της Βουλής.

Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, έναν Αρκάδα θα τον βρεις. Σιδηροκέφαλοι και άξιοι οι συμπατριώτες υπουργοί στις νέες θέσεις τους, να ευχηθούμε, καθώς το έργο που έχουν μπροστά τους, όπως και ολόκληρη η κυβέρνηση, είναι εξαιρετικά δύσκολο.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.