"Αρκαδικό Δίκτυο για την κοινωνική Συνοχή" από τη Θερμοκοιτίδα Ανάπτυξης (photos&video)

"Αρκαδικό Δίκτυο για την κοινωνική Συνοχή" από τη Θερμοκοιτίδα Ανάπτυξης (photos&video)

Δεκέμβριος 11, 2012 - 09:25

Ελάχιστη έως μηδαμινή θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς τη συμμετοχή ανέργων και πολιτών που μπορούν δυνητικά να επωφεληθούν του προγράμματος, στην εκδήλωση ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για την παρουσίαση του ΤΟΠΕΚΟ "Αρκαδικό Δίκτυο για την κοινωνική Συνοχή" .

Μικρή συμμετοχή η οποία σχολιάστηκε από τον Παναγιώτη Θεοδωρόπουλο – υπεύθυνο της Θερμοκοιτίδας Ανάπτυξης, ο οποίος την απέδωσε στην ελλιπή ίσως ενημέρωση, γιατί όπως είπε δεν θέλει να πιστέψει ότι οι άνεργοι είναι τόσοι στην πόλη και στο Νομό.
Το πρόγραμμα αφορά σε πολλές κατηγορίες ευάλωτων κοινωνικών ομάδων όπως για παράδειγμα ανέργους άνω των 45 ετών, μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα που έχουν φτάσει στο όριο της φτώχειας κα
Το πρόγραμμα αφορά σε κατάρτιση – σεμινάρια που θα είναι επιδοτούμενα, παροχή βοήθειας συμβουλευτικής και ό,τι άλλο απαιτηθεί για το άνοιγμα επιχείρησης(όπως επενδυτικά σχέδια...)
Τα άτομα που θα ωφεληθούν είναι συνολικά 90  ενώ πολλά θα απασχοληθούν στους δήμους Τρίπολης, Γορτυνίας και Μεγαλόπολης που είναι και οι περιοχές που αφορά το πρόγραμμα και στο πλαίσιο της συνεργασίας που θα υπάρξει.
Η πράξη που έχει ως συντονιστή εταίρο την Εταιρεία Ανάπτυξης Πελοποννήσου «Αγαπήνωρ» ονομάζεται «Αρκαδικό Δίκτυο για την κοινωνική Συνοχή» και υλοποιείται μέσω της Θερμοκοιτίδας Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν και από τους ομιλητές Νίκο Μεγρέμη, Νίκο Δημητριάδη και Ολύμπιο Αθανάσιο το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για όσους έχουν ανάγκη και παρέχει πολλά στοιχεία ενώ είναι δεδομένη η χρηματοδότηση για να ανοίξει κάποιος τη δική του επιχείρηση, ενώ δεν θα χρειαστεί να φτιάξει κάποιο επενδυτικό πρόγραμμα γιατί όλα θα γίνουν από το πρόγραμμα.
Στην ημερίδα παρόντες ήταν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ.Μπουντρούκας, ο ΠΣ κ. Ντάνος και ο ΔΣ κ. Δ. Κοσκινάς, ενώ να σημειώσουμε πως από τους ελάχιστους παριστάμενους υπήρξε ενδιαφέρον και τέθηκαν ερωτήσεις.
Ε.Τ.

Video: 

youtube://v/DSwNAW0dp68