Αρκαδία: Η διαφορετικότητα θα πρωταγωνιστήσει στην Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Αρκαδία: Η διαφορετικότητα θα πρωταγωνιστήσει στην Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Οκτώβριος 02, 2014 - 11:28
0 σχόλια

Μεταξύ των αθλημάτων θα γίνονται και προβολές ταινιών μικρού μήκους

Ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού καθιερώνεται η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους, μία πρωτοβουλία η οποία εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου» και θα συνδέεται κάθε σχολικό έτος με κεντρικό «θεματικό άξονα» ευρύτερου μαθησιακού πεδίου που θα υλοποιείται μέσα από τον σχολικό αθλητισμό. Για την πρώτη χρονιά ο θεματικός άξονας είναι «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι».

Τα σχολεία ολόκληρης της χώρα δεν θα ακολουθήσουν τo καθημερινό τους πρόγραμμα, αλλά θα πραγματοποιούν ενδοσχολικούς αγώνες αθλοπαιδείας, σε αθλήματα που θα επιλέξει ο Σύλλογος Διδασκόντων μετά από εισήγηση των Εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής του κάθε σχολείου, με τη σχετική μέριμνα για τις διαφορετικές βαθμίδες εκπαίδευσης.

Ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας κ. Φώτης Γκέσουρας ανέφερε ότι η μέρα αυτή είναι αφιερωμένη στη διαφορετικότητα δίνοντας μας ως παράδειγμα το 7ο δημοτικό σχολειό Τρίπολης το οποίο τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου θα φιλοξενήσει στις αίθουσες του μαθητές από το ειδικό σχολείο Τρίπολης.

Τα αγωνίσματα στα περισσότερα σχολεία θα είναι τα ομαδικά όπως το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο, το βόλεϊ και σαφώς θα έχουν  στόχο την προώθηση αξιών ,στάσεων και δεξιοτήτων (όπως η κοινωνική συνοχή , η ένταξη , η αλληλεγγύη , η ανεκτικότητα , η ευγενής άμιλλα κλπ.) που στο σύνολό τους οδηγούν στη δημιουργία ενεργών δημοκρατικών πολιτών.

Μεταξύ των αθλημάτων θα γίνονται και προβολές ταινιών μικρού μήκους συναφούς θεματολογίας και διαδραστική συζήτηση, επεξεργασία και συζήτηση για τις έννοιες της βίας, του ρατσισμού και του κοινωνικού αποκλεισμού.
 

 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.