Αρκαδία: Αποκατάσταση ζημιών από την κακοκαιρία και βελτίωση του οδικού δικτύου

Αρκαδία: Αποκατάσταση ζημιών από την κακοκαιρία και βελτίωση του οδικού δικτύου

Ιούνιος 27, 2019 - 09:39
0 σχόλια

Νέα έργα για την Αρκαδία εγκρίθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, στη διάρκεια της συνεδρίασής του, την Τετάρτη 26 Ιουνίου, μετά από αντίστοιχες εισηγήσεις μου.

Έργα που αφορούν στην αποκατάσταση ζημιών από την κακοκαιρία αλλά και έργα που σχετίζονται με την δημιουργία υποδομών καθώς και με την βελτίωση του οδικού δικτύου και της καθημερινότητας των κατοίκων της Αρκαδίας.

Αναλυτικά εγκρίθηκαν τα παρακάτω έργα:
-Η αποκατάσταση του οδικού δικτύου (επαρχιακού και αγροτικού) από έκτακτα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή της Κώμης Δ.Τρίπολης, προϋπολογισμού και πίστωση 124.000,00 ευρώ.
-Η αποκατάσταση καταστροφών από έκτακτα καιρικά φαινόμενα στις περιοχές του Ζευγολατιού και του Νεοχωρίου Δ.Τρίπολης με προϋπολογισμό και πίστωση 100.000,00 ευρώ.

-Έργο τσιμεντοστρώσεων 24.400,00 ευρώ στην ΤΚ Μάκρης.
-Η σύνδεση φωτιστικών σωμάτων από τη ΔΕΗ στα Πούλιθρα.
-Η αποκατάσταση της βατότητας της οδού Αραχαμίτες-Βαλτέτσι,
της οδού Βούτσι-Τουμπίτσι μέσω Αρσινόης.
-Η αντικατάσταση των αγωγών ΧΤ Υ/Σ 15 Λεωνιδίου στο δρόμο Λεωνιδίου -Πλάκας.
-Η συντήρηση και βελτίωση δρόμου Ασέα-Πάπαρη-Σκορτσινού και δρόμων που συμβάλουν.
-Η κατασκευή τοίχου αντιστήριξης στο δρόμο Λώττη -Πυρρή. -Η διάνοιξη γεώτρησης στην ΤΚ Ελαιοχωρίου με προϋπολογισμό και πίστωση 52.000,00 ευρώ.

Επίσης ψηφίστηκαν από το σώμα οι ακόλουθες προγραμματικές συμβάσεις που αφορούν σε σημαντικά έργα σε όλη την Αρκαδία. Προγραμματικές συμβάσεις για τις οποίες έχουν εξασφαλιστεί οι πιστώσεις και έχουν πάρει την αντίστοιχη έγκριση των Δημοτικών Συμβουλίων.

1.Η Μελέτη της καθ’ ύψος επέκτασης του Παναρκαδικού Νοσοκομείου.
2.Η απαλλοτρίωση ιδιοκτησιών (ακινήτων) για την διαπλάτυνση της οδού “Επέκταση Καραϊσκάκη (δρόμος προς το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου).
3.Η κατασκευή ηλεκτροφωτισμού στα γήπεδα Λεβιδίου και Μελιγούς
4.Η προμήθεια υλικών για την ύδρευση του οικισμού Κουρούβελι ΤΚ Βαλτεσινίκου
5.Η προμήθεια πετρελαιοκίνητου αντλητικού συγκροτήματος και σωλήνες πολυαιθυλενίου για την ύδρευση του οικισμού Λυκοχώρι της ΤΚ Βυδιακίου.
6.Η έκθεση: Μεγαλόπολη, χθες, σήμερα, αύριο, παρουσίαση του παλιού αλλά και σύγχρονου φυσικού περιβάλλοντος στο εκθεσιακό χώρο Ισιώματος Καρυών (παλαιοντολογικό μουσείο). 7.Η περίφραση και διαμόρφωση χώρου θεάτρου ΤΚ Γέφυρας
8. Η αποκατάσταση προβλημάτων οδικού δικτύου ΤΚ Καμάρας. 9.Τοίχος αντιστήριξης για την προστασία από κατολισθήσεις πρανών στην ΤΚ Βάγγου.
10.Η αποκατάσταση βατότητας του δρόμου από διασταύρωση επαρχιακής οδού Μεγαλόπολης-Εκκλησούλας προς Άγιο Ιωάννη.
11.Η αντιστήριξη δρόμου, διαμόρφωση χώρου και αντιπλημμυρική προστασία στη θέση Άη-Γιάννης στο ΔΔ Μαλλωτά.
12.Η στερέωση, αποκατάσταση, ανάδειξη και επανάχρηση του Ναού της Παναγίας στον Πραστό.

Βαγγέλης Γιαννακούρας, αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.