Αρκάδες που μας κάνουν υπερήφανους (pics)

Αρκάδες που μας κάνουν υπερήφανους (pics)

Φεβρουάριος 14, 2016 - 14:04
0 σχόλια

Ο Αρκάς Μιχάλης Αναστασόπουλος διαπρέπει σε αγώνες ρητορικής στην Ευρώπη

Ο Αρκαδικής καταγωγής Μιχάλης Αναστασόπουλος, μαθητής Λυκείου, έλαβε μέρος σε ένα πρόγραμμα Erasmus+, το οποίο επιχορηγείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με τίτλο «Dispute, discuss, develop» το οποίο πραγματοποιήθηκε την 1 Φεβρουαρίου έως και την 5 Φεβρουαρίου στο Vigo της Ισπανίας. Ο Μιχάλης και η υπόλοιπη ομάδα από το 5ο Λύκειο Νέας Ιωνίας ταξίδεψαν στην Ισπανία, προκειμένου να διαγωνιστούν σε ένα debate ανάμεσα σε χώρες όπως η Ισπανία, η Λετονία και η Ουγγαρία.

Ο Μιχάλης Αναστασόπουλος είναι από το Μερκοβούνι και είναι απόγονος του Μιχάλη Ροϊνιώτη ο οποίος είχε το μαχαιροποιείο -τροχείο - σιδηρουργείο στην οδό Ουάσιγκτον, στην Τρίπολη.

Το θέμα συζήτησης ήταν τα γενετικώς τροποποιημένα τρόφιμα.

Όπως μας ανέφερε ο Μιχάλης, στον ημιτελικό βρέθηκαν αντιμέτωποι με την Ουγγαρία, την οποία και κατάφεραν να κερδίσουν. Στον τελικό πήγε η Ελλάδα με το 5ο Λύκειο Νέας Ιωνίας και η Ισπανία, με το ελληνικό σχολείο να υπερισχύει και να κερδίζει το πρώτο βραβείο.

Λίγα λόγια για τον διαγωνισμό:

Στο πλαίσιο του Προγράμματος οι μαθητές μας εξασκούνται στους αγώνες επιχειρηματολογίας για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση, την επιστήμη, την τεχνολογία, την ιστορία, τον πολιτισμό καθώς και τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας. Θα ταξιδέψουμε στις άλλες χώρες της Σύμπραξης και θα τις υποδεχθούμε με τη σειρά μας στο σχολείο μας προκειμένου οι μαθητές να συναγωνιστούν σε ρητορικούς αγώνες και να αναδείξουν τους προβληματισμούς, την επιχειρηματολογία και τις εκφραστικές τους ικανότητες. Το σχολείο μας είναι ένα από τα 135 ελληνικά σχολεία όλων των βαθμίδων που έχουν εγκριθεί να συμμετάσχουν στο ERASMUS+.

1οι Αγώνες Επιχειρηματολογίας

Οι πρώτοι αγώνες επιχειρηματολογίας έλαβαν χώρα από την 1 Φεβρουαρίου έως και την 5 Φεβρουαρίου στο Vigo της Ισπανίας, συγκεκριμένα στο σχολείο IES doCastro. Έλαβαν μέρος οι ρητορικοί όμιλοι τεσσάρων χωρών, της Ισπανίας, της Ουγγαρίας, της Λετονίας και της Ελλάδας. Η Ελληνική ομάδα κέρδισε την πρώτη θέση, αφού νίκησε στον ημιτελικό την Ουγγαρία και στον τελικό την Ισπανία. Οι μαθητές διαγωνίστηκαν σε δύο θέματα. Το πρώτο αφορούσε  τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα και το δεύτερο την αξία της χορτοφαγίας. Την ελληνική ομάδα αποτελούσαν οι ακόλουθοι μαθητές της Β’ Λυκείου : Μιχάλης Αναστασόπουλος, Νίκος Κουφόπουλος, Γιώργος Κουταβάς, Γιάννης Μουράτης και Αλέξανδρος Μαρούλης. Καλύτερος ομιλητής ανάμεσα στο σύνολο των συμμετεχόντων αναδείχθηκε ο Γιάννης Μουράτης, λαμβάνοντας επιπλέον διάκριση.

Την ομάδα προετοίμασαν οι εκπαιδευτικοί του 5ου Γενικού Λυκείου Νέας Ιωνίας Ανδρομάχη Πανταζή και Ευθαλία Δαλαμάγκα.

Τέλος, να ευχαριστήσουμε τον μαθητή Μιχάλη Αναστασόπουλο για το φωτογραφικό υλικό από την αποστολή.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.