Αρκάδες ποδηλάτες στον ιστορικό αγώνα Πάτρα - Καλάβρυτα

Αρκάδες ποδηλάτες στον ιστορικό αγώνα Πάτρα - Καλάβρυτα

Μάρτιος 23, 2017 - 19:07
0 σχόλια

Με συμμετοχή ρεκόρ θα πραγματοποιηθεί και φέτος ο 40ος Ποδηλατικός  «Γύρος Θυσίας» στον οποίο θα συμμετάσχουν 358 αθλητές.

Στον ιστορικό αυτό αγώνα θα συμμετάσχουν και αθλητές από την Τρίπολη, όπως ο Καστραντάς, Χαράλαμπος, ο Κοτσιώνης Γιώργος, ο Γιώργος Κουλολιάς και ο Νικήτας Φράγκος και άλλοι.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στον περσυνό αυτό αγώνα πρώτος είχε τερμάτισε ο Καστραντάς γράφοντας το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία της Ελληνικής ποδηλασίας και 3ος στην κατηγορία Μaster Β είχε έρθει ο Νικήτας Φράγκος.

Όλα είναι έτοιμα για την εκκίνηση του 40ου Ποδηλατικού Γύρου «Θυσίας», που θα διεξαχθεί αύριο Παρασκευή (24/03) και μεθαύριο Σάββατο (25/03). Ο ΠΟ Πατρών και η  Οργανωτική επιτροπή του Γύρου, με συνδιοργανωτές  και υποστηρικτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Δήμο Πατρέων, την Δήμο Δυτικής Αχαΐας, τον Δήμο Καλαβρύτων και τον ΟΛΠΑ, έχουν ολοκληρώσει την προεργασία για μια ακόμα πετυχημένη διοργάνωση.

358 θα είναι οι αθλητές που θα βρεθούν στην εκκίνηση του αγώνα, από 48 σωματεία. Ένα αγωνιστικό διήμερο κατά το οποίο κορυφαίοι Έλληνες ποδηλάτες θα διεκδικήσουν νίκες και διακρίσεις, ενώ στην κατηγορία Μάστερ συνεχίζεται η συνεργασία με την ΠΕΠΑ.

Η έναρξη του Γύρου θα γίνει με το ατομικό χρονόμετρο Άραξος – Λάπα – «Κανέλλος Κανελλόπουλος», αύριο Παρασκευή (24/3) και ώρα 15.00. Η εκκίνηση από τον Άραξο (Τείχος Δυμαίων)  και ο Τερματισμός στο Λάπα μέσα από το πανέμορφο δάσος της Στροφυλιάς. Με το πέρας του αγώνα και περί την 19.00 στο ξενοδοχείο Νιφορέικα Beach θα γίνουν οι απονομές.

Ο δεύτερος αγώνας του ποδηλατικού Γύρου είναι αγώνας αντοχής 100 χλμ Πάτρα – Ι.Μ. Αγίας Λαύρας (Ηρώων), θα διεξαχθεί  την  25η Μαρτίου ημέρα Σάββατο και ώρα 09.00. Η εκκίνηση θα δοθεί από το Μόλο Αγ. Νικολάου  και ο τερματισμός στην Ι.Μ. Αγίας Λαύρας Ηρώων ( μέσω Χαλανδρίτσας) όπου θα γίνουν και οι απονομές των επάθλων στους νικητές.

Στον αγώνα αντοχής θα γίνουν δύο ξεχωριστές εκκινήσεις στις 09.00  η εκκίνηση των Μάστερ (όλες οι κατηγορίες) και των Γυναικών, με προεκκίνηση έως την διασταύρωση Χαλανδρίτσας και στις 09.30 η εκκίνηση των Ανδρών και Εφήβων, με προεκκίνηση έως την είσοδο στην ΝΕΟ Πατρών –Πύργου (ύψος Ρογιτίκων). Οι αθλητές αφού φθάσουν στον Αλισό μετά το φανάρι δεξιά στην Π.Ε.Ο. μέχρι τα Ροίτικα – Παυλόκαστρο και μέσω Χαλανδρίτσας στην Αγία Λαύρα (ΗΡΩΩΝ) για τον τερματισμό.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.