Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο χωριό Μαυρογιάννη (photos)

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο χωριό Μαυρογιάννη (photos)

Σεπτέμβριος 22, 2014 - 09:09
0 σχόλια

Την Κυριακή 21ην   Σεπτεμβρίου 2014  μέσα σε κλίμα θρησκευτικής κατανύξεως στο χωριό Μαυρογιάννη Μαντινείας προεορτάσαμε την Σύλληψη του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου,  στον ομώνυμον Ιερόν Ναόν, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, πλαισιουμένου από Ιερείς της Μητροπόλεως μας.

Στο αναλόγιο οι καλλικέλαδοι ιεροψάλτες υπό την διεύθυνση του χοράρχη κ. Βασιλείου Γεωργαρά που μας τίμησε με την παρουσία του και τον ευχαριστούμε γι'αυτό.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στον λόγο του αναφέρθηκε στον βίο και στις διδαχές του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και ευχαρίστησε και επαίνεσε όλους όσους κοπίασαν και συνεργάστηκαν για την ανακαίνιση του Ιερού Ναού και ιδιαίτερα τους ξενιτεμένους αδερφούς μας Μαυρογιανναίους για την οικονομική και υλική στήριξη τους στην ενορία του Τιμίου Προδρόμου.

Αρτοκλασία προσέφερε η οικογένεια του κ. Χρήστου Τσιμόγιαννη προέδρου της Παγκόσμιας Παναρκαδικής Συνομοσπονδίας.

Με την παρουσία του επίσης μας τίμησε ο βουλευτής Αρκαδίας και τέως υπουργός κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Αμέσως μετά προσφέρθηκαν εκ του εκκλησιαστικού συμβουλίου και των αποδήμων πατριωτών μας Μαυρογιανναίων καφές και γεύμα σε όλο το εκκλησίασμα. Την τράπεζα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας.

Το εκκλησιαστικό συμβούλιο ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν και προσευχήθηκαν μαζί μας στον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο και εύχεται και του χρόνου να μας αξιώσει να εορτάσουμε όλοι μαζί με υγεία.

Του  Εφημερίου της Eνορίας του Τιμίου Προδρόμου  Μαυρογιάννη Μαντινείας Ιερέως  Γεωργίου Κωστόγιαννη

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.