Αρχιερατική δοξολογία για την 197η Επέτειο Άλωσης της Τριπολιτσάς (pics,vid)

Αρχιερατική δοξολογία για την 197η Επέτειο Άλωσης της Τριπολιτσάς (pics,vid)

Σεπτέμβριος 23, 2018 - 12:19
0 σχόλια

Με την Αρχιερατική Δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρου, ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις της τελευταίας ημέρας για την 197η Επέτειο Άλωσης της Τριπολιτσάς.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος έφθασε στις 10:30 και τον υποδέχθηκαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Δημήτρης Παυλής. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος.

Σύσσωμος Κλήρος και Λαός, παρουσία εκπροσώπων των πολιτικών και πολιτειακών Αρχόντων, εκπροσώπων  της Κυβερνήσεως, της Αστυνομίας, του Στρατού και όλων των φορέων του Νομού Αρκαδίας και της Περιφερείας, τίμησαν  τους Ηρωικούς προγόνους τους, που με αυτοθυσία και αυταπάρνηση έδωσαν την ζωή τους για τη λευτεριά της Τριπολιτσάς και κατ' επέκταση ολόκληρου του γένους, καθώς η Άλωση της πόλης με πρωτεργάτη τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη υπήρξε καθοριστικής σημασίας για την επιτυχή έκβαση της επανάστασης.

Το πρωί της Κυριακής στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, τελέσθηκε Αρχιερατική δοξολογία. Μετά την τέλεση της  Δοξολογίας εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από την κα Μαντζουράνη Ελένη, Φιλόλογο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας.

Ακολουθεί βίντεο

Video: 

ArcadiaPortal.gr Αρχιερατική δοξολογία για την 197η Επέτειο Άλωσης της Τριπολιτσάς


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.