Το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας ταξιδεύει παντού

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας ταξιδεύει παντού

Οκτώβριος 22, 2016 - 12:31
0 σχόλια

Στο περιοδικό της Aegean Airlines «Blue» το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας έχει την... τιμητική του, καθώς φιλοξενείται στις σελίδες του και με αυτόν τον τρόπο οι ταξιδιώτες της μεγάλης αεροπορικής εταιρίας το γνωρίζουν. Με το άρθρο «Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας: Στα καλύτερα της Ευρώπης» οι ταξιδιώτες πληροφορούνται για αυτό το στολίδι του Νομού μας, το οποίο βραβεύτηκε στην Ευρώπη.

Δύο χρόνια αφότου άνοιξε τις πύλες του, το Αρχαιολογικό Μουσείο της Τεγέας απέσπασε τον ειδικό Έπαινο («Special Commendation 2016») κατά τον διαγωνισμό για την ανάδειξη του Ευρωπαϊκού Μουσείου της Χρονιάς στις 9 Απριλίου στην Tolosa και στο San Sebastian της Ισπανίας.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας βρίσκεται στον παραδοσιακό οικισμό της Αλέας Δήμου Τρίπολης, στο κέντρο της Πελοποννήσου. Πρόκειται για ένα από τα πρώτα δημόσια Μουσεία του ελεύθερου ελληνικού κράτους (ιδρύθηκε το 1907) αναβαθμίστηκε κτιριακά και εκθεσιακά τα τελευταία χρόνια με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και επαναλειτουργεί από το 2014 (tegeamuseum.gr).
 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.