To Αρχαίο Θέατρο Μαντινείας ζωντανεύει ξανά (pics,vid)

To Αρχαίο Θέατρο Μαντινείας ζωντανεύει ξανά (pics,vid)

Αύγουστος 28, 2015 - 09:35
0 σχόλια

Μια λιτή και ξεχωριστή μουσική βραδιά επιφυλάσσει στην ολόλαμπρη πανσέληνο του Αυγούστου ο Δήμος Τρίπολης και η Εφορεία Αρχαιοτήτων στο αρχαίο θέατρο της Μαντινείας στις 29 Αυγούστου.

Ο Δήμος Τρίπολης και η έφορος κυρία Άννα Καραπαναγιώτου την Πέμπτη 26 Αυγούστου παρουσίασαν την εκδήλωση στον χώρο του θεάτρου. Υπό τον τίτλο «Τραγουδώντας στο αρχαίο φως του φεγγαριού», οι Τριπολίτες θα απολαύσουν τους Αθηνά Ρούτση, Λουκά Πανουργιά και Τάκη Κωνσταντακόπουλο σε μια συναυλία αφιέρωμα στην πανσέληνο. Οι ερμηνευτές θα ταξιδέψουν τους θεατές με μουσικές των Χατζιδάκι, Poulenc, Kurt Weil, Astor Piazzolla, Almaran, Girand, κ.ά. αλλά και με μελοποιημένα ποιήματα του Αρκάδα ποιητή Νίκου Γκάτσου.

Η κυρία Καραπαναγιώτου μίλησε για το έργο που ολοκληρώνεται μέσω ΕΣΠΑ, εκείνο της ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου, και, όπως είπε, ελάχιστα απομένουν να γίνουν ώστε να ολοκληρωθεί. «Ορχομενός, Μαντινεία και Τεγέα είναι πόλος πολιτισμού για την Αρκαδία», επεσήμανε. Ακόμη, εξέφρασε την ευχή η εκδήλωση αυτή να γίνει το έναυσμα για την αναστήλωση του θεάτρου και να μην είναι μόνο μια ωραία ανάμνηση.

«Η Αρκαδία απαιτεί και χρειάζεται την υποστήριξη όλων μας και το συνεχές ενδιαφέρον, προκειμένου να βρεθούν τα κονδύλια σε συνεργασία με τον Δήμο όσο και με την Περιφέρεια και να τεθεί σε απόλυτη προτεραιότητα το αρχαίο θέατρο», υπογράμμισε.

Ακολούθως, η έφορος μίλησε για τα ευρήματα των ανασκαφών εντός του χώρου του θεάτρου, που αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο χώρος αυτός δεν περιοριζόταν στη λειτουργία του ως θεάτρου, αλλά ήταν και χώρος δημοκρατίας. Όπως εξήγησε, εκεί βρέθηκαν ψήφοι με τα ονόματα βουλευτών της εποχής, πράγμα που αποδεικνύει ότι, εκτός του κλειστού βουλευτηρίου, και το αρχαίο θέατρο ήταν χώρος λήψης αποφάσεων για την περιοχή.

Η κυρία Καραπαναγιώτου, τέλος, τόνισε την ανάγκη να αυξηθεί το προσωπικό φύλαξης, καθώς, όπως είπε, προς το παρόν υπάρχει μόνον ένας φύλακας.

Video: 

ΑrcadiaPortal.gr Συναυλία για την πανσέληνο στο Αρχαίο Θεάτρο της Μαντίνειας


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.