Αποζημίωση για τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας

Αποζημίωση για τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας

Αύγουστος 31, 2014 - 09:16
7 σχόλια

Αποζημίωση σε Μπόμπολα – Κόκκαλη λόγω μειωμένης κίνησης στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας

Επιπλέον 350 εκατομμύρια ευρώ ως «αποζημίωση» θα λάβει από την κυβέρνηση η κοινοπραξία Μορέας Α.Ε., συμφερόντων των ομίλων Λ. Μπόμπολα, Ιωάννου-Παρασκευαΐδη και Σ. Κόκκαλη, που κατασκευάζει τον κεντρικό οδικό άξονα Πελοποννήσου. Η κοινοπραξία εμφάνισε λογαριασμό με απώλειες 500 εκατ. ευρώ λόγω μειωμένης κίνησης.

Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, ο υπουργός Υποδομών Μ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι προωθείται προς ψήφιση στη Βουλή νέα συμπληρωματική σύμβαση του έργου. Η αποζημίωση έρχεται σε συνέχεια των πρόσθετων εργολαβικών αποζημιώσεων, συνολικού ύψους 2,2 δισ. ευρώ, για την επανεκκίνηση των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων.

Στην περίπτωση της Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας τα έργα δεν είχαν σταματήσει στα μέσα του 2011, αλλά προχωρούσαν με αργούς ρυθμούς. Σήμερα απομένουν περίπου 6 χλμ. στην παράκαμψη της Καλαμάτας, το δύσκολο κομμάτι Παραδείσια-Τσακώνα και η διακλάδωση Λεύκτρο-Σπάρτη. Οι εργολάβοι, από την πλευρά τους, υποστηρίζουν ότι από το 2009 η κυκλοφορία έχει μειωθεί κατά 40%

Πηγή: kafeneio-megalopolis.gr

Ειδήσεις: 

7 Σχόλια

Ψηφίστε τους προδότες για να σας παίρνουν τους μισθούς και τις συντάξεις και να τα δίνουν στον Μπόμπολα. ΞΥΠΝΑΤΕ,ΖΩΑΑΑΑΑ !!!

Αδικεί ποτέ το συστημά τους καπιταλιστές ωρέ; Να τελειώνουμε με τις οπουρτουνιστικές αυταπάτες...ή ζευγάς - ζευγάς ή παπα΄ς - παπάς... ΥΓ. Θα επιβάλει πρόστιμο η ΕΕ που εν μέσω κρίσης δίνεται ζεστό κρατικό χρήμα στους ενχώριους καπιταλιστές... όπως θα έκανε π.χ. αν είχαμε αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις... Υ.Γ. 2 Δεν νομίζω ότι έχουμε να κάνουμε με προδότες (όπως ήταν στο παρελθόν οι συνεργάτες των ναζί και οι ταγματασφαλίτες). Ίσα - ισα το αστικό πολιτικό προσωπικό συνεπέστατο κάνει αυτό που έκανε πάντα τα πάντα στο κεφάλαιο (Εθνικό - Διεθενικό και ένα κομμάτι ψωμί στα λαϊκά στρώματα). Μόνο που σε εποχή κλιμαούμενης οικονομικής κρίσης το ψωμί μετατρέπεται σε κάτι λιγότερο από ψίχουλα.. Αρα....... 9

ΕΔΩ ΓΕΛΑΝΕ!!!!!!!!!!!!!!! ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΗΚΩΣΕΙ, ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟ ΠΑΝΩ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΠΛΟΚΗ!!!!!!1 ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ.

Τον τελευταίο καιρό με το ζόρι να βγάλουμε τον ΣΥΡΙΖΑ έτσι; Ακόμα κι εγώ που δεν ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ και που πιστεύω ακράδαντα ότι απλά θα τα γυρίσει όταν βγει, ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσω. Εσάς καλύτερα να κόψω το χέρι μου παρά να σας ψηφίσω.

(... και καλό μήνα) Ελεύθερη και απρόσκοπτη μετακίνηση: 9 ευρώ Τρίπολη-Καλαμάτα με επιστροφή. 23,20 ευρώ Τρίπολη-Αθήνα συν Αττική οδός με επιστροφή (χωρίς Αττική οδό 17,60 ευρώ). Με μια συντηρητική οδήγηση, τα διόδια κοστίζουν περισσότερο από την κατανάλωση καυσίμου. Και αν δεν μετακινούμαστε, γιατί μπορεί να είμαστε "σπιτόγατοι", τα φιλαράκια του Μπόμπολα τον "αποζημιώνουν".

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.