«Απόβαση» εφοριακών σε Αρκαδία και Αργολίδα

«Απόβαση» εφοριακών σε Αρκαδία και Αργολίδα

Ιούνιος 25, 2017 - 13:10
4 σχόλια

Σφίγγουν οι έλεγχοι εν όψει καλοκαιριού στους κοντινούς στην Αθήνα προορισμούς

Σύμφωνα με αθηναϊκά δημοσιεύματα, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχει καταστρώσει σχέδιο για 14.500 ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κατά την εφετινή «χρυσή», όπως αναμένεται να είναι, από άποψη εσόδων, καλοκαιρινή περίοδο. Μάλιστα, οι έλεγχοι εφέτος αναμένεται να ενταθούν στους κοντινούς της Αττικής προορισμούς, καθώς ο εσωτερικός τουρισμός, λόγω της οικονομικής κρίσης, εν πολλοίς έχει περιοριστεί στις μικρές τριήμερες αποδράσεις σε κοντινούς προορισμούς, όπως είναι ο Αργολικός κόλπος, ο Αργοσαρωνικός, αλλά και οι ακτές της Αρκαδίας στη Βόρεια και στη Νότια Κυνουρία. Η αυξημένη τουριστική κίνηση στις ακτές μας, φέρνει και τους ελεγκτές, οι οποίοι εξαπολύουν κυνηγητό για να βεβαιώσουν παραβάσεις αλλά και πολύ τσουχτερά πρόστιμα.

Η αρχή έγινε από τα νησιά

Με την αρχή του καλοκαιριού, τα τουριστικά θέρετρα στην Ελλάδα, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, βρέθηκαν στο στόχαστρο των εφοριακών. Μάλιστα, σύμφωνα με τις διαπιστώσεις, οι περισσότεροι καταστηματάρχες προτιμούν εφέτος να κόβουν ακόμα και «μισές» αποδείξεις, παρά να μην αφήνουν καθόλου απόδειξη στο τραπέζι ή, όταν ζητήσει τον λογαριασμό ο πελάτης να του πηγαίνουν απλώς το δελτίο παραγγελίας. Και τούτο διότι με αυτόν τον τρόπο μειώνονται τα πρόστιμα.

Πάντως, όπως γράφει το «Πρώτο Θέμα», οι ελεγκτές ζητούν και παίρνουν μαζί τους «για περαιτέρω έρευνα» και τα γραπτά αντίγραφα που εκδίδουν οι συσκευές αποδοχής πληρωμών με κάρτες σε κάθε κατάστημα. Δίνουν και πρόσκληση στον ελεγχόμενο, να έρθει στην επόμενη μέρα με τον λογιστή του προσκομίζοντας και τα στοιχεία για τις αποδείξεις που έκοψε τον προηγούμενο μήνα.

 


4 Σχόλια

Πολύ σωστά το προβάλετε το θέμα ως είδηση, διότι οι έλεγχοι της εφορείας είναι σπάνιοι. Αιτία, λένε οι ίδιοι, δεν έχουν μέσα να κινηθούν κ.α. απίστευτα. Τον εφοριακό αναγκάζονται να τον κάνουν οι ίδιοι οι πολίτες, ζητώντας απόδειξη. Αυτό δηλαδή που μόνο ξέρουν να κάνουν. Κατά τα άλλα, περιμένει το κράτος εισπράξεις και να πατάξει τη φοροδιαφυγή.

Kαι σε κανενα σαλέ να πάνε, πέριξ της πλατείας. Η ταμειακή μηχανή πρεπει να έχει πιάσει αράχνες!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.