Αποσύρθηκε τροπολογία που απέκλειε τα ψιλικατζίδικα από την πώληση τσιγάρων

Αποσύρθηκε τροπολογία που απέκλειε τα ψιλικατζίδικα από την πώληση τσιγάρων

Σεπτέμβριος 06, 2016 - 12:40
1 σχόλια

Μόνο η Δημοκρατική Συμπαράταξη ανέδειξε την απάτη πίσω από το πρόσχημα της δημόσιας υγείας

Αποσύρθηκε η τροπολογία-ρουσφέτι 16 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που θα οδηγούσε σε κλείσιμο 32.000 ψιλικατζίδικα:

«Μόνο η Δημοκρατική Συμπαράταξη ανέδειξε την απάτη πίσω από το πρόσχημα της δημόσιας υγείας»   Μετά από την έντονη διαμαρτυρία και τις αιχμές προς την κυβερνητική πλειοψηφία που προήλθαν από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με πρωτοβουλία του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Βουλευτή Αρκαδίας και επικεφαλής του τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο., αποσύρθηκε εν μία νυκτί η τροπολογία 16 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που αποσκοπούσε στον αποκλεισμό από την πώληση προϊόντων καπνού 32.000 μικρών επιχειρήσεων (ψιλικατζίδικα), με πρόσχημα δήθεν «την προστασία της δημόσιας υγείας και κυρίως την υγεία των ανηλίκων», ενώ παράλληλα έδινε το δικαίωμα να πωλούνται στις υπεραγορές τροφίμων – super market. Με την τροπολογία αυτή θα οδηγούνταν σε κλείσιμο 32.000 ψιλικατζίδικα.

Αν λοιπόν η Κυβέρνηση θέλει να εφαρμόσει τη νομιμότητα, ας προχωρήσει ξανά στην ουσιαστική εφαρμογή του νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους, προστατεύοντας όσους δεν πρέπει ή δεν θέλουν να εκτίθενται στο παθητικό κάπνισμα. Ας φροντίσει να ενισχύσει με κάθε διαθέσιμο μέσο την αντικαπνιστική καμπάνια σε σχολεία και χώρους ψυχαγωγίας των νέων. Ας ενισχύσει την κουλτούρα του αθλητισμού, της υγιεινής διατροφής, ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία. Τώρα φαίνεται καθαρά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει με πάθος τα μονοπώλια και τις υπεραγορές τροφίμων – super market.

Δελτίο Τύπου


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.