Αποσύρθηκε από την κούρσα ο Δ.Σωτηρόπουλος

Αποσύρθηκε από την κούρσα ο Δ.Σωτηρόπουλος

Αύγουστος 19, 2010 - 23:58
13 σχόλια

Τα δεδομένα και οι προτάσεις υποψηφίων για το Δήμο Τρίπολης εξετάστηκαν σε ευρεία σύσκεψη που έγινε προχθές το βράδυ στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Ρηγίλλης και στην οποία παρέστησαν ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο υπεύθυνος του τομέα αυτοδιοίκησης Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και δεν λήφθηκε οριστική απόφαση, όλα δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία θα δώσει το χρίσμα είτε στο δημοτικό σύμβουλο Τρίπολης Κώστα Μανδρώνη είτε στον πρώην αντιδήμαρχο Χρήστο Λαμπρόπουλο. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τονίστηκε από όλους τους παριστάμενους η ανάγκη της ενότητας.

Από την κούρσα της διεκδίκησης του χρίσματος σύμφωνα με πληροφορίες αποσύρθηκε ο πρώην δήμαρχος Δημοσθένης Σωτηρόπουλος καθώς διαπίστωσε ότι η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας είναι αποφασισμένη να δώσει το χρίσμα σε νέο πρόσωπο. Ο κ. Σωτηρόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες πρότεινε να δοθεί το χρίσμα είτε στο μηχανικό Πέτρο Καλτετζιώτη είτε στον κ. Μανδρώνη.Ο κ. Καλτετζιώτης σύμφωνα με την ίδια πηγή πληροφοριών αρνήθηκε να είναι υποψήφιος.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος και ο νομάρχης Αρκαδίας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Αρκαδίας Γιώργος Μαρκόπουλος.

Πηγή: www.eleftherianews.gr

Ειδήσεις: 

13 Σχόλια

Ρε παιδιά μήπως στη σύσκεψη ανακοινώθηκαν και τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που παρήγγειλε η ΝΔ που δείχει το Σμυρνιώτη πρώτο με διπλάσιο ποσοστό παο τον δεύτερο;

Από τα πέντε πράγματα που αναφέρει η "έγκυρη" εφημερίδα τα ΕΠΤΑ είναι ανακριβή. Μάλιστα τόσο χονδροειδώς που είναι προφανές ότι το σχόλιο είναι κατευθυνόμενο. Το σπρώξιμο στο συγκεκριμένο πρόσωπο συνεχίζεται σε καθημερινή βάση. Συνήθως σπρώχνεις αυτόν που δεν "τραβάει". Με το ζόρι δήμαρχος δηλαδή. Υπάρχουν ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ επιλογές και τις έχουμε ανάγκη. Ιδιαίτερα τώρα μετά τις τελευταίες καταστρεπτικές τετραετίες.

Δεν αντέχει τρίτη ήττα η Παράταξη από την αδιέξοδη τακτική και τα πείσματα του Δημοσθένη. Δημοσθένη πάρτο είδηση οι καιροί άλλαξαν μη ταλαιπωρείς άλλο την ΝΔ, δε σου φταίει ο Μναδρώνης που τον οδηγείς ως πρόβατο στην σφαγή!!!

Η φήμη για αυτή τη δημοσκόπηση κυκλοφορεί εδώ και μέρες. Δυστυχώς δεν έχουμε πρόσβαση στα στοιχεία της δημοσκόπησης γιατί θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να δούμε τι ισχύει και τι όχι. Κύριοι είναι ενδιαφέρον να ακούγονται διαφορετικές απόψεις και σίγουρα ο καθένας στηρίζει όποιον θέλει. Παρακαλώ μόνο να λείπουν οι χαρακτηρισμοί γιατί θα αναγκαστώ να σβήνω τα σχόλια σας. Admin

Το μήνυμα της σύσκεψης ήταν ένα. Ενότητα πάνω από όλα. Μην γίνουμε και εμείς σαν το ΠΑΣΟΚ. Μόνο ενωμένοι θα πάρουμε τον δήμο

<strong>Κανέναν δεν ενδιαφέρει η "παράταξη".</strong> <strong>Η πόλη μας ενδιαφέρει</strong> , που σε λίγο θα καταφέρει να είναι πιο αποκρουστική και από το Άργος. Να τελειώσουμε με την παλιά γενιά και δεν μιλάω για τους υποψήφιους δημάρχους μόνο. Τα ίδια χάλια επικρατούν και στους υποψήφιους δημοτικούς σύμβουλους. Αποτυχημένοι κομματάρχες που ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ την πόλη μας τα τελευταία 20 χρόνια και βάλε. Ποιος νέος άνθρωπος να αφήσει την δουλειά του για να μπλέξει με τα πίτουρα??? Ακόμα και όταν εμφανίζονται 1-2 πετυχημένοι που έχουν αγάπη για την πόλη τους αγνοούμε και υποστηρίζουμε τους ουρανοκατέβατους. Πρώτη φορά άκουσα ότι υπάρχει ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ δημόσιος υπάλληλος. Ο αποτυχημένος δηλαδή πως είναι?

Αν γινόταν δημοσκόπηση με μοναδικά ονόματα των Σμυρνιώτη & Μανδρώνη όλοι ξέρουν οτι τα αποτελέσματα δεν θα ηταν καθολου κολακαευτικα για το πουλεν του Πετρου.

ΙΣΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΑ ΛΙΜΝΑΖΟΝΤΑ ΥΔΑΤΑ ΤΗΣ ΝΔ. ο ΙΔΙΟΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΙΚΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΝΑ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΠΟ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ. ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ Η ΝΔ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΠΟΛΛΑ ΦΡΕΣΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΟΣΩΠΑ. ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΕ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΙ ΣΕΜΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ. ΑΝ Η ΓΕΝΝΙΑ ΤΩΝ 45ΑΡΗΔΩΝ ΠΝΙΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΝΙΓΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ. ΙΣΩΣ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΝΔ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ.

Καποιοι προσπαθουν πεισματικα να επιβάλλουν τον κ. Σμυρνιώτη ως εκλελκτο της Ριγήλης. Άραγε ποιος δεν παρατήρησε οτι στο σύνολο σχεδόν των δημοσίων εμφανίσεών συνόδευε τον Μέντορά του Πέτρο Τατούλη; Μέχρι σήμερα ο κ. Σμυρνιώτης δεν τολμά να καταδικάσει δημόσια τις κινήσεις Τατούλη, τυχαίο; δεν νομίζω! Πρέπει να ανταμοιφθεί ο κ. Σμυρνιώτης για την μοναχική διαδρομή του 2006; Γιατί δεν ζητά χρίσμα και από το ΠΑΣΟΚ του κ. Παπανδρέου τον οποίο υποδέχτηκε και χειροκροτούσε κατά την προεκλογική του ομιλία στην Τρίπολη;;;;; Αυτοι οι συμβιβασμοί κατάντησαν την Νέα Δημοκρατία ανίσχυρη τα τελευταία χρόνια. Η βάση απαιτεί Καθαρές λύσεις και καθαρές κουβέντες. Άλλο πολθσυλλεκτικός και άλλο όπου φυσάει ο άνεμος.

Ο Σμυρνιώτης σταθερά αγωνίζεται αυτοδύναμα χωρίς μέντορες χρόνια τώρα μέσα από τις τάξεις της ΝΔ, σε αντίθεση με άλλους που πάνε και έρχονται. Και σε επίπεδο βουλευτών είναι γνωστό τοις πάσι ότι βρίσκεται δίπλα στον Κωστόπουλο από το 1989. Η μοναχική διαδρομή του το 2006 υπήρξε απόλυτα πετυχημένη και πρόσθεσε στην Παράταξη δίνοντας της το μεγαλύτερα ποσοστό που πήρε ποτέ σε επίπεδο Νομαρχικών εκλογών, άλλων οι διαδρομές την πλήγωσαν και την διαίρεσαν. Φίλος του Τατούλη είναι, αλοίμονο τώρα αν καταδικάσουμε και τις προσωπικές σχέσεις του καθενός. Αλλωστε του Μανδρώνη μέντορας είναι ο Πέτρος αφού το 2006 τον πήρε από το χέρι και τον έβγαλε Δημοτικό Σύμβουλο. Και σε τελική ανάλυση σ' συτό το κόμμα γιατί θα πρέπει κάθε φορά να έρχονται τα άγρια να διώχνουν τα ήμερα;

Ας ξεκολλήσουν κάποιοι στην τοπική ΝΔ. Μόνο η κομματική ενότητα δε φθάνει για να κερδηθεί ο Δήμος. Χρειάζεται πρόσωπο που μπορεί να επικοινωνήσει και εξω από τον στενό κομματικό πυρήνα, ειδικά σήμερα που η κοινωνία έχει γυρίσει την πλάτη στα κόμματα. Καλώς ή κακώς μόνο ο Σμυρνιώτης έχει αποδεδειγμένα τη δυνατότητα να διεισδύει σε πολλούς χώρους και εννοώ όχι μόνο πολιτικούς. Αλλωστε και η επιλογή Κικίλια στην Αττική κάτι αντίστοιχο δεν επιδιώκει; ΣΗΜ. Στην Αττική το πρώτο στις μετρήσεις πρόσωπο με στενή κομματική ιδιότητα από τη ΝΔ (βουλευτής - πρώην υπουργός) έπαιρνε 11%. Αλλά και το ΠΑΣΟΚ δεν βλέπετε που ψάχνει κάτι έξω από το στενό του κομματικό πυρήνα;

Ο Σαμαράς φαίνεται να κάνει πράξη την ανανέωση. Είδε πλέον ότι με πρόσωπα που έχουν κολλήσει στην τοπική διοίκηδη για δεκαετίες (κατά το πασοκο-mega: "βαρώνους") δεν πάει πουθενά πλέον το κόμμα. Η εκπλήξεις θα είναι πολλές και σε όλη την ελλάδα. Δείτε τις διαγραφές στην Κρήτη και τον Κικίλια όπως σωστά αναφέρθηκε κτλ.

Και το 1998 ο κ. Σωτηροπουλος μοναχικη διαδρομη διαλεξε. Και η ανταμοιβη ηταν να γινει Δημαρχος το 2002. Παροτι το 1998 χαθηκε ο Δημος. Το 2006 ο κ. Σμυρνιωτης εκανε το χρεος του και βοηθησε στην εκλογη Νομαρχη. Μην εχουμε επιλεκτικη μνημη λοιπον. Οταν οι δημοσκοπησεις σε φερνουν μακραν πρωτο με διπλασιο ποσοστο απο τον δευτερο δεν εισαι εκλεκτος καποιων αλλα εκλεκτος πολλων. Και η εποχη με τους μεντορες εχει περασει ανεπιστρεπτη. Αλλωστε ο κ. Σμυρνιωτης ανακατευεται με τα κοινα πολυ πριν την εμφανιση Τατουλη.