Απορρίμματα, ΔΕΥΑΤ και πάρκινγκ απασχόλησαν το ΔΣ Τρίπολης

Απορρίμματα, ΔΕΥΑΤ και πάρκινγκ απασχόλησαν το ΔΣ Τρίπολης

Ιούνιος 09, 2016 - 21:35
1 σχόλια

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης την Πέμπτη 9 Ιουνίου ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Γ. Σμυρνιώτης απηύθυνε ερώτηση στον κ. Παυλή ως προς το πότε θα έρθει η ολοκληρωμένη διαχείριση στον Δήμο Τρίπολης και τι γίνεται με το πρόστιμο των 40.000 ευρώ που επέβαλε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στον Δήμο για τον Άγιο Βλάση, ενώ επέκτεινε την ερώτησή του σε σχέση με το πώς θα γίνει, εν όψει θέρους, η εναπόθεση απορριμμάτων στον Άγιο Βλάση, προϋπόθεση της οποίας είναι η κήρυξη του Δήμου εκ νέου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

O κ. Τζιούμης απηύθυνε ερώτηση σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά επανέφερε και το ζήτημα των λογαριασμών της ΔΕΥΑΤ στις ΔΕ του Δήμου Τρίπολης και τα παράπονα των καταναλωτών σχετικά. Ακόμη, ρώτησε για τις ανεμογεννήτριες στην Τσεμπερού.

Ακολούθως, ο κ. Τσιαμούλος ρώτησε για τον προϋπολογισμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και για τα πάρκινγκ που έχει μισθώσει ο Δήμος Τρίπολης, οι ιδιοκτήτες των οποίων δεν έχουν λάβει χρήματα.
Ακόμη, ρώτησε για τη χρηματοδότηση του Δ. Τρίπολης προς το Βοσυνιώτειο Ίδρυμα, αλλά και για τους ορκωτούς ελεγκτές και το πρόστιμο της Περιφέρειας στον Άγιο Βλάση. Ένα ακόμα θέμα που έθιξε, ήταν και τη μείωση στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΤ για τους τρίτεκνους.

Η κυρία Αντωνία Γιαννούλη απηύθυνε ερώτηση σχετικά με τα απορρίμματα και τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΤ, ενώ επεσήμανε ότι η ΕΡΤ το βράδυ της Πέμπτης έχει προγραμματίσει αφιέρωμα για τα υπόγεια των Δικαστηρίων της Τρίπολης, η αποκατάσταση των οποίων 
αποτελεί προτεραιότητα για τη Μαντινειακή Συμπολιτεία.

Ο κ. Νικολάου παρατήρησε ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και θα έπρεπε να παρέχεται σε χαμηλή τιμή, ενώ το σύστημα το έχει ως εμπόρευμα, έστω και αν οι επιχειρήσεις που το παρέχουν είναι δημοτικές.

Ως προς τα απορρίμματα, κοινή ερώτηση από σύσσωμη την αντιπολίτευση, ο κ. Παυλής απάντησε:

«Ξέρω καλά ότι έληξε η έκτακτη ανάγκη για τον Δήμο, και από τότε δεν έχει γίνει νέα παράταση». Ακόμη, χαρακτήρισε «εμμονή» την απόφαση του περιφερειάρχη Π. Τατούλη το γεγονός ότι δεν έχει κηρύξει εκ νέου τον Δήμο Τρίπολης σε έκτακτη ανάγκη.

Χθες δόθηκε εντολή με απόφαση της γενικής γραμματείας για τα απορρίμματα να δοθεί έκτακτη ανάγκη για τον Δήμο, είπε ο κ. Παυλής, ώστε ο κ. Τατούλης να προχωρήσει. 

Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο, ό,τι ήταν να κάνουμε το κάναμε για την έκτακτη ανάγκη.

Σε ό,τι αφορά τον τοπικό σχεδιασμό, είπε ότι αυτός έχει σχεδόν τελειώσει και ότι θα έρθει σε επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ.

Για το Βοσσυνιώτειο είπε ότι δεν υπάρχει χρηματοδότηση ούτε ένα ευρώ. Μέσα στον μήνα, ούτε ένα ευρώ χρηματοδότηση, τόνισε, ενώ είπε ότι μέσα στον μήνα θα υπάρξει θέμα στο ΔΣ.
Ως προς τις ανεμογεννήτριες στην Τσεμπερού, απάντησε ότι θα ξαναδούν τις ημερομηνίες και τος προθεσμίες που υπάρχουν.

Στο ζήτημα των «φουσκωμένων» λογαριασμών της ΔΕΥΑΤ, απάντησε ότι λάθη δεν έχουν γίνει στο 99% των λογαριασμών, παρά μόνο στο 1% έχει γίνει κάποιο λάθος στις μετρήσεις.

Ενώ για το θέμα του πάρκινγκ και τη μίσθωση των οικοπέδων, απάντησε ότι ετοιμάζεται η μελέτη για να καθοριστούν οι θέσεις στάθμευσης στην Τρίπολη και ότι η έλλειψη χρημάτων οφείλεται στην καθυστέρηση που έχει να κάνει με τη σηματοδότηση των χώρων. 

Από τη στιγμή που υπάρχει μίσθωση, θα πληρωθούν οι άνθρωποι.

Ακόμα, ο δήμαρχος επεσήμανε ότι η στάθμευση στην πόλη θα γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο και όχι με κάρτες και επεσήμανε ότι δεν είναι δυνατόν από τη μια μέρα στην άλλη να γίνονται πράγματα που πρέπει να γίνουν σωστά, λέγοντας, παράλληλα, ότι η απεργία των δικηγόρων έχει ως αποτέλεσμα πολλά θέματα να μένουν πίσω, ακόμα και σε σχέση με την Κανονιστική.
 

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.