Απορρίμματα: Ανάκληση των προστίμων της Περιφέρειας ζητεί ο Δήμος Τρίπολης

Απορρίμματα: Ανάκληση των προστίμων της Περιφέρειας ζητεί ο Δήμος Τρίπολης

Οκτώβριος 22, 2019 - 11:03
1 σχόλια

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης σχετικά με την επιβολή προστίμων από την Περιφέρεια για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγοπούλου Γεωργία έδωσε το λόγο στoν Δημοτικό Σύμβουλο Γούργαρη Ευάγγελο ο οποίος έθεσε ένα θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης και είπε:

«Θέλω να βάλω ένα θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης ένα θέμα που το ξέρουμε όλοι και μας απασχολεί. Έχουμε ήδη δύο θέματα σήμερα στην ημερήσια διάταξη σε αυτό που θα αναφερθώ, είναι τα πρόστιμα που έχει επιβάλει η Περιφέρεια στο Δήμο. Το ξέρετε πολύ καλά ότι το προηγούμενο διάστημα η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή έχει επιβάλει στους Δήμους Περιφέρειας Πελοποννήσου δεκάδες πρόστιμα και τσουχτερά πρόστιμα, την περίοδο μάλιστα που είχε και την ευθύνη της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Το ξέρετε πολύ καλά ότι οι Δήμοι έχουν την ευθύνη της συλλογής και της μεταφοράς και όχι της διαχείρισης. Και επειδή στο Δήμο μας έχουμε συνολικά πρόστιμα γύρω στις 250.000,00, δεν ξέρω το ακριβές ποσό, νομίζω ότι δεν πρέπει να συνεχιστεί αυτός ο παραλογισμός, να ορίζει η Περιφέρεια δικηγόρους για να εισπράξει τα πρόστιμα, εμείς να ορίζουμε δικηγόρους για να μην πληρώσουμε. Φαίνεται όμως καθαρά ότι και η νέα Περιφερειακή Αρχή θέλει να εισπράξει αυτά τα πρόστιμα γιατί προχθές συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας και πήρε απόφαση να ορίσει δικηγόρο ενάντια σε προσφυγή που έχει κάνει ο Δήμος της Καλαμάτας. Άρα λοιπόν έχουμε δεδομένο ότι η Περιφερειακή Αρχή θέλει να εισπράξει αυτά τα πρόστιμα και νομίζω ότι θα πρέπει να πάρουμε μια απόφαση που να ζητήσουμε, για να μην πω απαιτήσουμε από την Περιφέρεια, να ανακαλέσει όλα αυτά τα πρόστιμα. Η Πελοπόννησος να είναι ένας ατέλειωτος σκουπιδότοπος και εμείς να πληρώνουμε πρόστιμα και να ξοδεύουμε δικαστήρια, δικαστικές αποφάσεις, εφετεία ιστορίες κτλ, νομίζω ότι είναι τραγέλαφος. Πιστεύω ότι θα δεχτείτε να συζητηθεί το θέμα.»

Το θέμα συζητήθηκε και το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση ψηφίσματος με το ακόλουθο περιεχόμενο:

"Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης ομόφωνα ζητάει από την Περιφέρεια Πελοποννήσου να ανακαλέσει τα πρόστιμα που άδικα έχει επιβάλει η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων σε βάρος του Δήμου μας, περίπου 250.000,00€, αφού την ευθύνη διαχείρισης είχε η ίδια η Περιφέρεια και ο Δήμος την ευθύνη συλλογής και μεταφοράς των απορριμμάτων.

Πρέπει να δοθεί τέλος στον παραλογισμό, από τη μία η Περιφέρεια να απασχολεί προσωπικό, να ξοδεύει σημαντικά ποσά για δικηγόρους και δικαστικά έξοδα για να εισπράξει τα πρόστιμα και από την άλλη ο Δήμος μας να πληρώνει ανάλογο κόστος για να ακυρώσει τα πρόστιμα που άδικα του επιβλήθηκαν."


Υπάρχει 1 Σχόλιο

ΔΙΚΑΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ . Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΟΥΤΕ ΧΩΡΟ ΓΙ Α ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΒΡΗΚΕ ΟΥΤΕ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ . ΝΕΕΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΑΝΟΙΞΕ . . . ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ . ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΕΠΑΚΟΛΟΥΘΑ ΤΟΥ ;;;;;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.