Απονομή των βραβείων του 1ου Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας

Απονομή των βραβείων του 1ου Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας

Σεπτέμβριος 27, 2011 - 10:52

      «Η  σημερινή εκδήλωση έχει στο επίκεντρο  από τη μία πλευρά τα νέα παιδιά, τους μαθητές μας και  την αισιοδοξία που  αυτά μας γεμίζουν με τις δυνατότητές  του και από  την άλλη το «ΕΥ  ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ» που  τιμάται στη σημερινή εκδήλωση στο πρόσωπο ενός «θρυλικού» αθλητή της Αρκαδίας, του Γιάννη του Κούρου…», με αυτά τα λόγια, δια στόματος του Προέδρου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννη Μπουντρούκα, ξεκίνησε η εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Αρκαδίας την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης, για την βράβευση των μαθητών.

 

      Πάνω  από 80 μαθητές συμμετείχαν στον 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας που αθλοθετήθηκε από το Επιμελητήριο Αρκαδίας και διοργανώθηκε σε συνεργασία με τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το ΚΕΣΥΠ Αρκαδίας και είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τις δυνατότητες και τη δημιουργικότητα που προσφέρει η επιχειρηματικότητα καλλιεργώντας ευγενή άμιλλα και επικοινωνία. 
      Η εκδήλωση ξεκίνησε με την απονομή τιμητικής πλακέτας, ως ένα ελάχιστο φόρο τιμής, στον υπερμαραθωνοδρόμο, που έχει καταρρίψει όλα τα παγκόσμια ρεκόρ, στο συγγραφέα, στον μουσικοσυνθέτη, στο ζωγράφο, στον Αρκάδα Γιάννη Κούρο, ο οποίος φέτος θα αναβιώσει τον «Φειδιππίδειο Άθλο», στον αγώνα δρόμου Αθήνα – Σπάρτη – Αθήνα, υπενθυμίζοντας το μέγεθος της προσπάθειας και του άθλου του Φειδιππίδη. 
      Στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση των εργασιών από τους μαθητές των πέντε σχολείων της Αρκαδίας που συμμετείχαν στο διαγωνισμό. Του ΓΕΛ Λεωνιδίου, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Γολεγού Ελένη, του Γυμνασίου Νεστάνης, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Τζανή Ελένη, του 3ου Γυμνασίου Τρίπολης, με υπεύθυνες καθηγήτριες την κα Τζανή Ελένη και την κα Τσομπανίδου Θωμαή, του 4ου Λυκείου Τρίπολης, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Ρόζη Μαρίνα, και του ΕΠΑΛ Άστρους, με υπεύθυνους καθηγητές την κα Θεοδοσοπούλου Σταυρούλα και τον κο Πολυμενάκο Νίκο. 
      Όλες  οι προτάσεις που παρουσίασαν  οι μαθητές είχαν δουλευτεί με πολύ μεράκι από τα παιδιά και διέθεταν πρωτοτυπία και φαντασία που σπάνια απαντάται στους «μεγάλους» επίδοξους επιχειρηματίες, ενώ παράλληλα όλη η εργασία τους διακρίνονταν από σοβαρότητα και επαγγελματισμό που τους παρευρισκομένους

      Τα  βραβεία έλαβαν:

      1ο βραβείο – 1500 ευρώ: ΕΠΑΛ ΑΣΤΡΟΥΣ για το project με τίτλο «Το ξαναζωντάνεμα ενός ερημωμένου χωριού του Πάρνωνα και η μετατροπή του σε πρότυπη Αγροτουριστική – Οικονομική – Πολιτιστική μονάδα»

      2ο βραβείο – 1000 ευρώ: 4Ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, για τη δημιουργία της εικονικής επιχείρησης «ARCADIA TEMPO A.E.», ένα πολύ-χώρο για ψυχαγωγία, διασκέδαση, άθληση, αναψυχή

      3ο βραβείο – 750 ευρώ : 3Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, για τη δημιουργία, έκδοση και προώθηση εφημερίδας

      Βραβείο συμμετοχής (500 ευρώ) - Λύκειο Λεωνιδίου, για την αξιοποίηση της Λίμνης Πελιάς

Γυμνάσιο Νεστάνης, για την πρόταση δημιουργίας Γεωργικής Σχολής στην Αρκαδία

      Αξίζει  να σημειωθεί ότι το 3ο Γυμνάσιο Τρίπολης παρέδωσε το χρηματικό βραβείο στο «Χαμόγελο του Παιδιού», το ΕΠΑΛ Άστρους το αξιοποίησε με την κατασκευή παραδοσιακών εκθεμάτων (ξυλόφουρνο κ.λπ) και τη διοργάνωση μίας γιορτής με την αναβίωση παραδοσιακών εθίμων, το Γυμνάσιο Νεστάνης αγόρασε ένα τραπέζι πινγκ πονγκ και το 4ο ΓΕΛ για την εκπαιδευτική τους εκδρομή.

      Στην  εκδήλωση παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Ιωάννης Σμυρνιώτης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας κ. Πολύδωρος Χαριτωνίδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Αλέξανδρος Διαμαντάρας, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι του Νομού, Δημοτικοί σύμβουλοι και Διευθυντές των σχολείων της Αρκαδίας.
      Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου ευχαριστεί για ακόμη μία φορά τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, το Δ/ντη κ. Π. Χαριτωνίδη, καθώς και τις υπεύθυνες του ΚΕΣΥΠ κκ Γ. Βίγλα και Α. Παπαδοπούλου, για την άριστη συνεργασία και την επιτυχία αυτής της πρώτης προσπάθειας με σκοπό την παρουσίαση της έννοιας της επιχειρηματικότητας στους μαθητές.

Ειδήσεις: