Απολογισμός με αντιδράσεις στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας (pics)

Απολογισμός με αντιδράσεις στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας (pics)

Ιούλιος 14, 2018 - 10:13
0 σχόλια

Συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Βόρειας Κυνουρίας την Παρασκευή 13 Ιουλίου σε μια ειδική συνεδρίαση με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη την «Έγκριση του απολογισμού και ισολογισμού του δήμου Βόρειας Κυνουρίας για το οικονομικό έτος 2016».

Εισηγητής του θέματος ήταν ο δήμαρχος Παναγιώτης Μαντάς, ο οποίος έλαβε τον λόγο αφού άκουσε τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης που είχαν να κάνουν τόσο με την ίδια την εισήγηση όσο και με τον χρόνο που υλοποιήθηκε η ειδική αυτή συνεδρίαση.

Αρχικά, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου κ. Καμπύλης τοποθετήθηκε επί του θέματος και στη συνέχεια αποχώρησε, αναφέροντας ότι η παράταξή του δεν θα συμμετέχει στη συζήτηση του θέματος.

Ο κ. Καμπύλης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σήμερα καλούμαστε να συζητήσουμε τον απολογισμό, κάτι που ακούγεται αστείο, αλλά είναι πραγματικότητα . Η δημοτική αρχή με μεγάλη καθυστέρηση πέρα από κάθε νομιμότητα καλείται να ωηφίσει τον απολογισμό, που είναι ο τελευταίος απολογισμός της διοίκησης».

Δεν έχουμε δει καν πρόγραμμα του πολιτιστικού  καλοκαιριού, θα πρέπει να ψηφίσουμε τον απολογισμό, τόνισε.

Μεταξύ άλλων ο κ. Καμπύλης ανέφερε ότι το μοναδικό στοιχείο που του φάνηκε χρήσιμο από τον απολογισμό, ήταν η  δημοσιονομική διόρθωση ύψους πάνω από 3 εκατ. ευρώ.

«Η παράταξή μας εδώ και μερικούς μήνες έχει ζητήσει οικονομικά στοιχεία και ακόμα δεν έχουμε λάβει κάποια απάντηση. Καλούμε να πάψουν να αποκρύπτουν τα στιοχεία του φακέλου.»

Τον απολογισμό τον κάνουμε κάθε μέρα και θα τον κάνουν σε λίγο οι πολίτες

«Η παράταξή μας καταγγέλλει ως μη σύννομη και εκπρόθεσμη την ψήφιση του απολογισμού γιατί σεβόμαστε τους εαυτούς μας και τους δημότες», είπε κλείνοντας ο κ. Καμπύλης αποχωρώντας από την αίθουσα.

Ο δήμαρχος κ. Μαντάς  απάντησε αναφέροντας ότι ο κ. Καμπύλης θέλησε να εξηγήσει τον λόγο αλλά ήθελε να ακουστεί η δική του άποψη και στη συνέχεια αποχώρησε χωρίς να ακούσει.

Να αναφέρουμε ότι ο κ. Καμπύλης επανήλθε στην συνεδρίαση και κάθησε στο πίσω μέρος της αίθουσας.

Στη συνέχεια ο κ. Καμπύλης Άγγελος είπε: «Έχετε κάνει μια αλχημεία και κανει ειδικη συνεδίαση και όχθμ ειδική όπως και θα έπερεπε. Αυτό παραβιάζει όσα προβλέπει ο κώδικας. Εμείς θα παραμείνουμε στη συζήτηση και θα παρέμβουμε και θα αναδείξουμε τις πολιτικές μας διαφωνίες».

Η οικονομική υπηρεσία του Δήμου εκπροσωπήθηκε στη συνεδρίαση με τον εκπρόσωπο να επισημένει ότι οι ημερομηνίες είναι ενδεικτικές και ποτέ ο Δήμος δεν έχει καταφέρει να τον παρουσιάσει τον απολογισμό νωρίτερα. Κατά κανόνα οι ισολογισμοί γίνονται Νοέμβριο και σε καμία περίπτωση πιο νωρίς.

Ο ορκωτός λογιστής κ. Δουμουλιάκας εισηγήθηκε το θέματος αναφέροντας ότι η καθυστέρηση αυτή  υπάρχει, απλώς οι περισσότεροι Δήμοι δεν μπορούν να «πιάσουν» τις ημερομηνίες.

Σε μία σύντομη εισήγηση ο κ. Δουμουλιάκας μίλησε για την κατάρτιση και τη δομή των οικονομικών καταστάσεων του Δήμου. Να αναφέρουμε ότι τα έκτακτα και ανόργανα έσοδα του Δήμου στο σύνολό τους είναι 1.110.822,11 και τα έσοδα προηγούμενων χρήσεων είναι 70.340,28.

Από την άλλη τα έκτακτα και τα ανόργανα έξοδα είναι 10.713,11 και τα έξοδα προηγούμενων χρήσεων είναι 5.880,06 ευρώ.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι υπάρχει και ένα έλλειμμα, το οποίο και ανάπτυξε ο δήμαρχος κ. Μαντάς επισημαίνοντας τα μεγάλα έργα τα οποία έγιναν όπως π.χ. η διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου.

Ο κ. Μαντάς επεσήμανε: «Προσπαθούμε  να έχουμε την οικονομική λειτουργία στον Δήμο χωρίς οφειλές, θα μπορούμε να πληρώνουμε ό,τι παίρνουμε και κάθε μας επιλογή να διευκολύνει τη ρευστότητα και να μην επιβαρύνει τον οικονομικό απολογισμό.

Καθημερινός μας αγώνας είναι να έχουμε έναν λειτουργικό Δήμο

Τα οικονομικά οφέλη από το νέο λιμάνι του Άστρους είναι ύψους πάνω από 300.000 ευρώ, μιλώντας για τα πλεονεκτήματα του έργου του νέου λιμανιού που έγινε σε συνεργασίαμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Να σημειώσουμε ότι ο κ. Μαντάς αναφέρθηκε και στην έφεση που έχει κατατεθεί για το έργο, τονίζοντας ότι δεν έχει οριστεί η εκδίκαση της υπόθεσης.

Τα οικονομικά οφέλη της περιοχής από το νέο λιμάνι είναι πολλαπλάσια από ό,τι τα νομικά κωλύματα που έχουν παρουσιαστεί.

(ΠΗΓΗ: astrosnews.gr)


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.