Απόκριες με 24.993 ευρώ και χωρίς καρναβάλι για τον Δήμο Τρίπολης

Απόκριες με 24.993 ευρώ και χωρίς καρναβάλι για τον Δήμο Τρίπολης

Φεβρουάριος 21, 2017 - 23:28
7 σχόλια

Το τέταρτο θέμα στην ημερήσια διάταξη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου είχε να κάνει με τις εκδηλώσεις για τις Απόκριες που διοργάνωσε ο Δήμος για το 2017, οι οποίες θα κοστίσουν  24.993 ευρώ.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η πλήρης απουσία καρναβαλιού ή κάποιας εκδήλωσης για τους πολίτες της Τρίπολης, εκτός από τα παιδικά πάρτι, προκάλεσε αντιδράσεις.

Να επισημάνουμε ότι ο Δήμος Τρίπολης δεν έχει συμπεριλάβει το καρναβάλι του Κακουρίου στο πρόγραμμα του Δήμου, ούτε στα φυλλάδια τα οποία έχουν μοιραστεί στην πόλη της Τρίπολης. Με λίγα λόγια, έχει σχεδόν αποκρύψει, ή καλύτερα αποσιωπήσει, την πραγματοποίηση καρναβαλικής παρέλασης στο Κακούρι, όπου με μεγάλη επιτυχία διοργανώνεται το σατιρικό καρναβάλι.

Από την πλευρά του, ο κ. Σμυρνιώτης κατά την τοποθέτησή του θέλησε να «συγχαρεί» τη δημοτική αρχή επειδή κατόρθωσε να φέρει τον προϋπολογισμό στα 25.000 ευρώ, χωρίς καρναβάλι, για τρίτη συνεχή χρονιά.

Η Τρίπολη το Σαββατοκύριακο θα είναι μια νεκρή πόλη.

«Αν εμείς ήμασταν οι λάθος, που προσπαθήσαμε να βγάλουμε τον κόσμο έξω και να κινηθεί η αγορά διοργανώνοντας καρναβάλι, το παράδειγμα του Δήμου μας έιχαν ακολουθήσει και άλλες πόλεις, όπως η Καλαμάτα. Με τις 25.000 κοροϊδεύουμε τον κόσμο και καμία προστιθέμενη αξία δεν θα φτάσει στην αγορά».

Ο κ. Τζιούμης στάθηκε επίσης στο υπερβολικό κόστος, αλλά και στην επανάληψη των ίδιων εκδηλώσεων και στο κόστος της αμοιβής των καλλιτεχνών, χωρίς να υπάρψουν εκδηλώσεις.

Ο κ. Τσιαμούλος δήλωσε ότι η παράταξή του καταψηφίζει τον σχεδιασμό του Δήμου. Ως προς την Καθαρά Δευτέρα, ο κ. Τσιαμούλος είπε ότι δεν ήταν απαράιτητο να γίνουν στην Άρεως τα Κούλουμα, καθώς θα μπορούσαν να γίνουν στο γήπεδο των Φιλικών ή και αλλού. Ακόμη, επεσήμανε ότι ο Δήμος δεν τονώνει την ψυχολογία των πολιτών και ότι δεν υπάρχει καν στολισμός που να θυμίζουν απόκριες.

Η τοπική οικονομία έχει πατώσει. Κάντε ένα παιδικό καρναβάλι, έστω, το Σάββατο, σε συνεννόηση με τα σχολεία.

Η κυρία Γιαννούλη παρατήρησε ότι για την Καθαρά Δευτέρα τα φαγώσιμα θα κοστίσουν 6.500 ευρώ, ενώ για τη διανομή των νηστίσιμων θα καταβληθούν 3.000 ευρώ. «Δηλαδή, τι εννοούμε;», ρώτησε.

Έχετε καταδικάσει την πόλη σε απομόνωση και σε μελαγχολία.

«Είναι απαράδεκτο το ότι ήρθε ένας προϋπολογισμός με αυτή τη λογική και μας ζητάτε να το ψηφίσουμε», παρατήρησε, τέλος, η κυρία Γιαννούλη. Στο σημείο αυτό, η επικεφαλής της «Μαντινειακής Συμπολιτείας» εγκάλεσε το προεδρείο για «εκφυλισμό» της διαδικασίας του Δημοτικού Συμβουλίου, προκαλώντας την αντίδραση του κ. Κακλαμάνου.

Ο κ. Νικολάου κατά την τοποθέτησή του εξέφρασε την άποψη της παράταξης ότι τέτοιες εκδηλώσεις αποφορτίζουν τον δημότη και προάγουν τον πολιτισμό. Είπε, ακόμη, ότι το ποιόν των εκδηλώσεων δεν έχει να κάνει με την αποκριάτικη παράδοσή μας, και πρότεινε να γίνει κάτι και να γίνει κτήμα των δημοτών.

Τέλος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κούρος είπε ότι ένα ποσόν από τον προϋπολογισμό θα έπρεπε να διατεθεί στα χωριά του Δήμου, καθώς θεωρεί ότι υπάρχουν ποσά περιττά, που θα μπορουσαν να διατεθούν σε κάποιο χωριό για να διοργανώσει εκδηλώσεις.

Και οι πέντε παρατάξεις καταψήφισαν τον σχεδιασμό εορτασμού των Απόκρεω του Δήμου Τρίπολης.

Να αναφέρουμε ότι η δημοτική αρχή έχει ανακοινώσει το πρόγραμμα εορτασμού για τις Απόκριες εφέτος περιλαμβάνει:

Τετάρτη 22/2 & Πέμπτη 23/2
Πνευματικό Κέντρο / Ώρα 09:30 π.μ.
Εμείς και ο Καραγκιόζης
Γιορτάζουμε τις Απόκριες με Καραγκιόζη,  Ταχυδακτυλουργικά τρυκ, παιχνίδια  με άρωμα καραμέλας και πολύχρωμα μπαλόνια!

Σάββατο 25/2
Πνευματικό Κέντρο / Ώρα 05:00 μ.μ.
Παιδικό Αποκριάτικο Πάρτυ
Aποκριάτικο ξεφάντωμα για  τους μικρούς μας φίλους. Κλόουν,  ταχυδακτυλουργός, Φουσκωτό καράβι,  τα καθιερωμένα γλυκά, πολύς χορός σ  ένα αποκριάτικο ξεφάντωμα.

Καθαρά Δευτέρα 27/2
Πλατεία Άρεως / Ώρα 10:00 π.μ.
Γιορτάζουμε τα κούλουμα με τα καθιερωμένα παραδοσιακά  εδέσματα. Χορεύουμε και διασκεδάζουμε  με παραδοσιακή ορχήστρα!

Το κόστος αυτών των εκδηλώσεων έχει να κάνει με την ηχητική κάλυψη των εκδηλώσεων και με την αμοιβή των συμμετεχόντων  καλλιτεχνών στις δράσεις .

 

 

Ειδήσεις: 

7 Σχόλια

ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΕΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ **** ΣΤΙΣ 9,30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ .

Εσύ κύριε Τζιούμη όταν ασκούσες διοίκηση επί Κοτσιάνη πόσα λεφτα είχατε πληρώσει για τις Αποκριές;

Τα καρναβάλια μας μαρανανε.ζουμε σε μια βρώμικη πόλη,παρατημένη,με αθλιους δρόμους.και θέλουμε να διοργανώσουμε εκδηλώσεις να έρθει κόσμος από αλλου να αντικρισουν τι;πείτε μου ειλικρινά αν θεωρει κάποιος ότι είμαστε δημοτες μιας πόλης για την οποια θα πρέπει να είμαστε υπερηφανοι έτσι όπως έχει καταντήσει. Ευχαριστω

Και τί έγινε που ούτε και φέτος θα γίνει καρναβάλι στην Τρίπολη; Έτσι κι αλλιώς, εδώ και 2,5 χρόνια τους καρνάβαλους τους τρώμε καθημερινά στη μάπα...

@Anonymous Πέμ, 23/02/2017 - 08:49 Εκεί εσείς...Κόλλημα με το Σμυρνιώτη, παπαγαλάκια! Δεν είναι δήμαρχος ο Σμυρνιώτης, βρεεεεεε! Ξεκολάτεεεεεε! Ο κακουραίος με το ασκέρι του είναι δημοτική αρχή! Ερωτευμένοι με το Σμυρνιώτη είσαστε, που ασχολείστε μαζί του; Κοιτάξτε τα χάλια σας και την ανυπαρξία σας κι αφήστε το Σμυρνιώτη! Μας έχετε ζαλίσει συνέχεια με το Σμυρνιώτη! Κάτι για τους βλαχουραίους τους δικούς σας έχετε να μας πείτε; Αλλά τί να πείτε από το απόλυτο ΜΗΔΕΝ;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.