Αποκριάτικο ξεφάντωμα με κέφι και σάτιρα στο Κακούρι (pics,vid)

Αποκριάτικο ξεφάντωμα με κέφι και σάτιρα στο Κακούρι (pics,vid)

Μάρτιος 10, 2019 - 18:27
4 σχόλια

Με σύμμαχο τον καιρό, το Σατιρικό Καρναβάλι στο Κακούρι Αρκαδίας εστέφθη και φέτος με  απόλυτη επιτυχία.

Το Κακουρέικο Καρναβάλι είναι ένα έθιμο με βαθιές ρίζες στον χρόνο. Έχει μια ιστορία περίπου 50 ετών. Ο ενθουσιασμός είναι τόσο μεγάλος που παρασύρει όλο το χωριό. Μικροί -  μεγάλοι ζουν στο ρυθμό της Αποκριάς, στον ρυθμό της σάτιρας.

Η επικαιρότητα ενέπνευσε τους συμμετέχοντες του καρναβαλιού και προσέφερε γέλιο στους επισκέπτες.

Οι παρευρισκόμενοι χόρεψαν στους ρυθμούς της μουσικής και καταχειροκρότησαν τα πληρώματα και τα άρματα που παρήλασαν με κέφι και με μπρίο, ενώ οι συμμετέχοντες ξεσήκωναν τον κόσμο να τους ακολουθήσει σε αυτή τη γιορτή χαράς.

Από την σάτιρα δεν γλύτωσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Τρίπολης, για τους οποίους οι διοργανωτές είχαν ετοιμάσει ένα άρμα, αφιερωμένο σε αυτούς και στα λεγόμενα τους.

Όταν η καρναβαλική παρέλαση ολοκληρώθηκε, το γλέντι ξεκίνησε στην πλατεία του χωριού.

Δείτε στο πρώτο βίντεο που ακλουθεί το καρναβάλι και στο δεύτερο βίντεο τις δηλώσεις των επισήμων , οι οποί μίλησαν για το καρναβάλι στο Κακούρι, αλλά και και για το καρναβάλι στην Τρίπολη που δεν γίνεται τα τελευταία χρόνια.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην ανάρτηση μας στο fb

 

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Σατιρικό Καρναβάλι στο Κακούρι 2019

ArcadiaPortal.gr Δηλώσεις στο Καρναβάλι στο Κακούρι


4 Σχόλια

ΔΗΜΑΡΧΕ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΆ ΣΟΥ ΈΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΈΝΑ. .ΚΑΙ ΟΙ ΆΛΛΟΙ ΠΉΓΑΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΌ ΤΟΥ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΙ ΘΈΛΟΥΝ ΝΑ ΓΊΝΟΥΝ ΔΉΜΑΡΧΟΙ

Πηγαίνετε στους διπλανούς νόμους, Καλαμάτα, Αργός, Ναύπλιο να πάρετε παραδείγματα για το τι εστί καρναβάλι. Καλά κάνουν οι άνθρωποι στο Κακουρι και κρατάνε ζωντανή την παράδοση αλλά αυτό δεν έχει σχέση με την Τριπολη

Στο Άργος ηταν φανταστικά, και μαντεψτε ποιος έστειλε το πιο υπερπαραγωγή άρμα! Το Άστρος!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.