Αποκλειστικό: Χάκερ παγίδευσαν αρκαδική εταιρία και ζητούν λύτρα

Αποκλειστικό: Χάκερ παγίδευσαν αρκαδική εταιρία και ζητούν λύτρα

Φεβρουάριος 12, 2019 - 11:45
10 σχόλια

Οι κυβερνοεπιθέσεις σε μεγάλες εταιρίες με σκοπό την απόσπαση μεγάλων χρηματικών ποσών είναι ένα συχνό φαινόμενο στο εξωτερικό. Στη χώρα μας, η πρώτη κυβερνοεπίθεση σε μεγάλη ελληνική εταιρία έγινε τον Οκτώβριο του 2018, όταν χάκερ παγίδευσαν το λογισμικό της Vivartia.

Μπορεί να πει, δηλαδή, κάποιος, ότι είναι ένα νέο πεδίον δόξης λαμπρόν για τους νέας κοπής εγκληματίες, οι οποίοοι δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό έγκλημα.

Σε αρκαδική εταιρία, λοιπόν, που δραστηριοποιείται στον τόπο μας, σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες, η διοίκηση και οι εργαζόμενοι διαπίστωσαν ένα πρωί ότι δεν είχαν πρόσβαση στα αρχεία τους και σε όλα τα στοιχεία της. Όπως έγινε γρήγορα αντιληπτό, το λογισμικό και όλα τα αρχεία είχαν κρυπτογραφηθεί και, προκειμένου να απελευθερωθούν, οι χάκερ ζήτησαν ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό από τη διεύθυνση.

Το κυβερνοέγκλημα, όπως φαίνεται, έφτασε και στην Αρκαδία. Στην περίπτωση της Vivartia, πάντως, οι... απαγωγείς ζήτησαν 75.000 ευρώ σε bitcoins.


10 Σχόλια

Πρόκειται να τα δώσει η εταιρεία? Είναι πολλά bitcoin (23.7464 xbt) Άντε και σε ανώτερα και άλλη εταιρεία με τέτοιους τοίχους προστασίας που έχουν!!! :)

Αυτά συμβαίνουν όταν: 1) Λέμε μεταξύ μας "έλα μωρέ τι είμαστε, καμιά τράπεζα για να μας επιτεθούν;" 2) Δεν συντηρούμε τα συστήματα στα οποία βασίζεται η επιχείρησή μας 3) Δεν εκπαιδεύουμε τους χρήστες της επιχείρησης πως να δουλεύουν σωστά και με ασφάλεια 4) Λυπούμαστε να πληρώσουμε ένα αξιοπρεπές Internet Security για κάθε θέση εργασίας Αυτά, τώρα η Δίωξη σίγουρα δεν μπορεί να κάνει κάτι, η μόνη περίπτωση είναι να σωθεί από backup ή από κάποιο εργαλείο αποκρυπτoγράφησης αρχείων που κυκλοφορούν στην αγορά από Kaspersky κ.λπ.

Tα 75 τα ξεχνάμε. Δίνει 5 χιλιάρικα η εταιρεία και ρίχνει τους καλύτερους και την ξεμπλοκάρουνε. Και από δώ και περα , προς γνώση και συμμόρφωση που γράφει και ο Μίχαλος

Πέστα ρε mike-dee. Επίσης να μην μπαίνουν σε ιστοσελίδες ακατάλληλες.

επειδη βιαζεστε πολυ , αυτου του ειδους οι επιθεσεις "σπανε " ολα τα antinirus γιατι ειναι απο επαγγλματιες κ ζητουν λυτρα. ειναι νεα viruses πολυ "ψαγμενα" . οποτε οτι και να εχει η καθε επιχειρηση μπορει να "σπασει". το θεμα ειναι κατα ποσο τυχερος εισαι ωστε να επιλεγεις απο αυτους

08:52 είσαι λίγο άσχετος ή μου φαίνεται; Αν η επιχείρηση έχει ενημερωμένο λειτουργικό, ενημερωμένο internet security και πολιτικές τόσο σε επίπεδο τοπικό σε PC αλλά και σε Server το ransomware τρώει πόρτα. Δεν υπάρχει προστασία σήμερα που να μην καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος τέτοιων επιθέσεων, εκτός και αν πέσει σε zero day επίθεση, πόσες είναι οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο; Το θέμα δεν είναι να είσαι τυχερός, το θέμα είναι πως κάποιος εκεί μέσα θα άνοιξε κάποιο άσχετο e-mail ή αρχείο ή μπήκε σε κάποια σελίδα και την πάτησε.

Μόνο ΑΕΚ!

Τί λύτρα ζητούν; Μίλτο Λύτρα; Γιατί μόνο hackers μπορούν να τον κάνουν δήμαρχο Γορτυνίας αυτόν, άντε και 'κανας ταχυδακτυλουργός...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.