Αποκατάσταση ζημιών στο Μουσικό Σχολείο Τρίπολης

Αποκατάσταση ζημιών στο Μουσικό Σχολείο Τρίπολης

Οκτώβριος 22, 2018 - 14:42
3 σχόλια

Ο Δήμος Τρίπολης προκηρύσσει δημόσιο ανοιχτό διαγωνισμό, με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, μόνο βάσει τιμής, για την ανάθεση του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΛΟΓΩ ΠΑΓΕΤΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ ΣΤΙΣ 04-01-2017», με προϋπολογισμό μελέτης 150.000,00 €.

Το έργο ανήκει στην κατηγορία ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ και Η/Μ, με προϋπολογισμό 120.967,74 € (δαπάνη εργασιών, ΓΕ & ΟΕ και απρόβλεπτα). Στο ανωτέρω ποσό προβλέπεται αναθεώρηση στις τιμές ποσού 80,48 Ευρώ, σύμφωνα με το άρθρο 153 του ν. 4412/2016.

Η διαδικασία θα διενεργηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.Δ.Η.Σ.), μέσω της διαδικτυακής πύλης promitheus.gov.gr του ως άνω συστήματος.

Ημερομηνία έναρξης υποβολής προσφορών : 17-10-2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00 πμ.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών : 12-11-2018, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00 πμ.

Η αποσφράγιση των προσφορών θα διενεργηθεί στις: 16-11-2018, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:00 πμ. και από την Δ/νση Τ.Υ. & Πολεοδομίας.

Προσφέρεται ελεύθερη, πλήρης, άμεση και δωρεάν ηλεκτρονική πρόσβαση στα έγγραφα της σύμβασης στον ειδικό, δημόσια προσβάσιμο, χώρο “ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί” της πύλης www.promitheus.gov.gr, καθώς και στην ιστοσελίδα της αναθέτουσας αρχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: tripolis.gr.

Τα ακόλουθα έγγραφα της σύμβασης, διατίθενται από το Τμήμα Τεχνικών Έργων & Μελετών Της Δ/νσης Τ.Υ. & Πολ/μίας του Δήμου Τρίπολης, οδός Λαγοπάτη 45 & Αταλάντης, πληροφορίες Νικόλαος Μπελιάς, τηλ.:2713 600452. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ακόμα, να λάβουν γνώση των ανωτέρω εγγράφων της σύμβασης στα γραφεία της αναθέτουσας αρχής κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Η διακήρυξη του έργου έχει συνταχθεί κατά το εγκεκριμένο, από την Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ., νέο πρότυπο τεύχος διακήρυξης ανοικτής διαδικασίας για τη σύναψη δημοσίων συμβάσεων έργων μέσω ΕΣΗΔΗΣ, με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, με βάση την τιμή, Παράρτημα Β΄.

Στον διαγωνισμό δικαιούνται να συμμετάσχουν:
I. Φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ή ενώσεις αυτών εγγεγραμμένα στο Μ.Ε.ΕΠ. που δραστηριοποιούνται σε έργα κατηγορίας Οικοδομικά και Ηλεκτρομηχανολογικά, και που είναι εγκατεστημένα σε:
α) σε κράτος-μέλος της Ένωσης,
β) σε κράτος-μέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.),
γ) σε τρίτες χώρες που έχουν υπογράψει και κυρώσει τη ΣΔΣ, στο βαθμό που η υπό ανάθεση δημόσια σύμβαση καλύπτεται από τα Παραρτήματα 1, 2, 4 και 5 και τις γενικές σημειώσεις του σχετικού με την Ένωση Προσαρτήματος I της ως άνω Συμφωνίας, καθώς και
δ) σε τρίτες χώρες που δεν εμπίπτουν στην περίπτωση γ΄ της παρούσας παραγράφου και έχουν συνάψει διμερείς ή πολυμερείς συμφωνίες με την Ένωση σε θέματα διαδικασιών ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων.

Ο Οικονομικός φορέας συμμετέχει είτε μεμονωμένα είτε ως μέλος ένωσης.

Οι ενώσεις οικονομικών φορέων συμμετέχουν υπό τους όρους των παρ. 2, 3 και 4 του άρθρου 19 και των παρ. 1 (ε) και 3 (β)του άρθρου 76 του ν. 4412/2016.

Δεν απαιτείται από τις εν λόγω ενώσεις να περιβληθούν συγκεκριμένη νομική μορφή για την υποβολή προσφοράς. Σε περίπτωση που η ένωση αναδειχθεί ανάδοχος η νομική της μορφή πρέπει να είναι τέτοια, που η ένωση αναδειχθεί ανάδοχος η νομική της μορφή πρέπει να είναι τέτοια, που να εξασφαλίζεται η ύπαρξη ενός και μοναδικού φορολογικού μητρώου για την ένωση (πχ κοινοπραξία).

Για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό πρέπει να κατατεθούν:
α) εγγυητική επιστολή συμμετοχής, που ανέρχεται στο ποσό των δύο χιλιάδων τετρακοσίων είκοσι ευρώ (2.420,00 €) και
β) το Τυποποιημένο Έντυπο Υπεύθυνης Δήλωσης (ΤΕΥΔ), σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 79 του Ν. 4412/2016, όπως αυτό τυποποιήθηκε και εγκρίθηκε με την 158/2016 απόφαση της Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ.(ΦΕΚ Β΄ 3698/16- 11-2016).

Η εγγύηση συμμετοχής πρέπει να ισχύει τουλάχιστον για τριάντα (30) ημέρες μετά τη λήξη του χρόνου ισχύος της προσφοράς, ήτοι μέχρι`, άλλως η προσφορά απορρίπτεται.

Κάθε εργοληπτική επιχείρηση, που είναι εγγεγραμμένη στο ΜΕΕΠ και μετέχει στον διαγωνισμό, μεμονωμένα ή ως μέλος Κοινοπραξίας οφείλει να μην έχει ανεκτέλεστο υπόλοιπο εργολαβικών συμβάσεων ανώτερο του νόμιμου ορίου, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 20, παρ. 4 του Ν. 3669/2008.

Οι προϋποθέσεις οικονομικής και χρηματοοικονομικής επάρκειας, για να γίνει δεκτή αλλοδαπή Εργοληπτική Επιχείρηση, που δεν είναι γραμμένη σε επίσημο κατάλογο αναγνωρισμένων εργοληπτών, θα πρέπει να είναι στο επίπεδο των εγγεγραμμένων στις αντίστοιχες τάξεις του ελληνικού ΜΕΕΠ, δηλαδή ο κατάλογος και τα πιστοποιητικά, που ζητούνται, πρέπει να αναφέρονται σε έργα αντίστοιχα του προϋπολογισμού, της τάξης και των κατηγοριών, που δικαιούνται να συμμετέχουν στον διαγωνισμό.

Οι προϋποθέσεις τεχνικής ικανότητας ζητούνται μόνο για να γίνει δεκτή αλλοδαπή Εργοληπτική Επιχείρηση, που δεν είναι γραμμένη σε επίσημο κατάλογο αναγνωρισμένων εργοληπτών, που πρέπει να είναι στο επίπεδο των εγγεγραμμένων στις αντίστοιχες τάξεις του ελληνικού ΜΕΕΠ, δηλαδή ο κατάλογος και τα πιστοποιητικά, που ζητούνται, πρέπει να αναφέρονται σε έργα αντίστοιχα του προϋπολογισμού, της τάξης και των κατηγοριών, που δικαιούνται να συμμετέχουν στον διαγωνισμό.

Το έργο χρηματοδοτείται από την ΣΑΕ 055 του ΥΠ.ΕΣ (για πρόληψη και αντιμετώπιση καταστροφών, που προκαλούνται από θεομηνίες), Κωδικός έργου: 2003ΣΕ05500005.

Το έργο υπόκειται στις κρατήσεις, που προβλέπονται για τα έργα αυτά, περιλαμβανομένης της κράτησης ύψους 0,06% υπέρ των λειτουργικών αναγκών της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ 3 ν. 4013/2011, καθώς και της κράτησης ύψους 0,06 % υπέρ των λειτουργικών αναγκών της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, σύμφωνα με το άρθρο 350 παρ. 3 του ν. 4412/2016.

Δεν προβλέπεται χορήγηση προκαταβολής, για το εν λόγω έργο στον Ανάδοχο.

Δεν προβλέπεται η πληρωμή πριμ, για το εν λόγω έργο στον Ανάδοχο.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε πέντε (5) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τρίπολης.

Το έργο ταξινομείται με CPV 45214220-8 Κατασκευαστικές εργασίες για σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Περισσότερες πληροφορίες δίδονται από την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολεοδομίας του Δήμου (τηλ. 2713 – 600447) όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΥΛΗΣ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Διορθώστε με αν κάνω λάθος. Το μουσικό σχολείο Τρίπολης δεν εγκαινιάστηκε πρόσφατα; 150.000 ευρώ για ζημιές σε καινούργιο σχολείο την ωρα που το 1ο γυμνάσιο κ λύκειο κ το 11ο δημοτικό ειναι έτοιμα να πέσουν; Αυτοί που ειχαν αναλάβει το έργο να διορθώσουν τις κακοτεχνίες τους. Εισαγγελέας δεν υπάρχει; Το ελεγκτικό συνέδριο τι κάνει;

Αν απαιτείται αποκατάσταση ζημιών σε σχετικά νεο κτίριο φαντάζομαι τι σόι κατασκευή είναι.

Συγνώμη η παραλαβή του σχολείου ήταν πολύ πρόσφατα. Ποιος παρέλαβε; Ποιος έλεγξε το κτίριο πριν την παραλαβή; Αυτοί δεν φέρουν καμία ευθύνη; Απλά 150.000€ και όλα είναι καλά; Θα το ανεχόμαστε έτσι αυτό; Δηλαδή αν γινόταν στο σπίτι μας, θα τα πληρώναμε ή θα απαιτούσαμε να διορθωθεί η όποια βλάβη ΔΩΡΕΑΝ;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.