Αποκαλυπτήρια προτομής μακεδονομάχου Β.Αλεβίζου στη Βελιγοστή Μεγαλόπολης (pics,vid)

Αποκαλυπτήρια προτομής μακεδονομάχου Β.Αλεβίζου στη Βελιγοστή Μεγαλόπολης (pics,vid)

Αύγουστος 07, 2017 - 19:00
0 σχόλια

Tα  αποκαλυπτήρια της  προτομής του μακεδονομάχου Βασιλείου Αλεβίζου πραγματοποιήθηκαν στην Βελιγοστή ΔΕ Φαλαισίας Δ.Μεγαλόπολης.

Ακόμα και αν κάποιος δεν θέλει να είναι Αρκαδολάτρης, αν ξεφυλλίσει την ιστορία θα διαπιστώσει ότι αυτός ο τόπος έχει συνεχή παρουσία στους αγώνες για Ελευθερία.

Από τις Θερμοπύλες ακόμα μέχρι την Επανάσταση του 1821 αλλά και μετά στη Μικρά Ασία, στους Βαλκανικούς Πολέμους και στην Γερμανική Κατοχή η παρουσία των Αρκάδων ήταν δεδομένη.

Αυτός ο τόπος κατοικείται από ανθρώπους θαρραλέους, φιλοπάτριδες, ελευθερόφρονες που δεν δείλιασαν σε κανέναν αγώνα.

Έτσι και ο μακεδονομάχος Βασίλης Αλεβίζος πήρε μέρος στο πλευρό του Παύλου Μελά στους αγώνες κατά των Βούλγαρων εθελοντικά, όπως το έκαναν και άλλοι Αρκάδες (καπετάν Φούφας από την Κυνουρία).

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας   βρέθηκε στην εκδήλωση και οπως ανέφερε " αξίζουν συγχαρητήρια στον απόγονό του κ. Καρβέλα για την προτομή και για την απόδοση τιμής σε έναν άνθρωπο που με το παράδειγμά του μας δίνει ελπίδα, όραμα και κουράγιο να αγωνιστούμε και εμείς για να τα καταφέρουμε.

Αιωνία η Μνήμη του και ας ευχηθούμε να μην χρειαστεί η Πατρίδα μας να δώσει τέτοιους αγώνες πάλι.

Η Ελλάδα χρωστά πολλά στην Αρκαδία.

Οι Αρκάδες από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι την πιο σύγχρονη εποχή είχαν συνεχή παρουσία στους αγώνες του λαού μας για Ελευθερία και Ανεξαρτησία.

Δεν έκαναν πίσω ποτέ και κάθε φορά που οι καιροί το απαιτούσαν, εθελοντικά, λάμβαναν μέρος στους αγώνες και δεν ζητούσαν τίποτα ,ενώ πολλοί από αυτούς έχασαν τη ζωή τους στις μάχες που δόθηκαν.

Δείτε τις φωτογραφίες από τα αποκαλυπτήρια της προτομής του μακεδονομάχου Βασίλη Αλεβίζου στη Βελιγοστή Μεγαλόπολης, που έχουν αναρτηθεί σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης του Κ. Γιαννακούρα.

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές της εκδήλωσης και στον κ.Καρβέλα που προχώρησε στην τοποθέτηση-φιλοτέχνηση της προτομής του προγόνου του."

Αιωνία η μνήμη του!

Video: 

Αποκαλυπτήρια προτομής μακεδονομάχου Β Αλεβίζου στη Βελιγοστή Μεγαλόπολης


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.